сряда, 15 ноември 2017 г.

Американски щат разреши на деца под 10 г. да ходят на лов със собствено оръжие

Американският щат Уисконсин разреши на деца под 10-годишна възраст да ходят на лов със собствено оръжие, съобщи Франс прес, цитирана от БГНЕС.

Промяната в закона е факт от миналата събота, дни след масова стрелба в църква в Тексас, при която загинаха 26 души, а десетки бяха ранени.

В редица щати децата имат право да ходят на лов под надзора на възрастни, като ограниченията най-често са за лов на големи животни като елени и мечки, което може да се извършва от по-големи деца - над 12 г. или повече в зависимост от щата.

След промяната в закона в Уисконсин децата ще могат да ловуват със свое оръжие, като все пак са придружавани от обучен възрастен, а няма да използват оръжието на родителя, както е в редица щати. Те ще имат право вече и да ходят на лов за едър дивеч.

Сред вносителите на законопроекта са американската Национална асоциация на носещите пушки и Асоциацията на ловците на мечки в Уисконсин, като според тях промяната ще позволи на родителите да предават ловните традиции на бъдещите поколения.


Противниците на промяната обаче са категорични, че децата под 10-годишна възраст са твърде малки, за да боравят с оръжия, дори придружавани от възрастен.

Няма коментари:

Публикуване на коментар