петък, 29 декември 2017 г.

Радев ще води генерал Деси на концерт във Виена

В първия ден на Новата 2018 година Румен Радев и съпругата му Десислава Радева ще посетят Виена по лична покана на федералния президент на Република Австрия Александър Ван дер Белен, похвалиха се от президентстката канцелария. Двамата ще са почетни гости на световноизвестния Новогодишен концерт на Виенската филхармония в златната зала на „Музикферайн“.

Датиращ от далечната 1939 година, новогодишният концерт на Виенската филхармония е признат като един от най-известните новогодишни концерти за класическа музика в света, който събира видни представители на виенското общество и почитатели на творчеството на фамилия Щраус от цял свят. Излъчва се на живо по телевизиите на близо 100 държави, като събира милиони зрители.


Във Виена държавният глава Румен Радев ще проведе работна среща с австрийския президент Александър Ван дер Белен и президента на Република Естония Керсти Калюлайд в контекста на срещата на „Триото“ на председателството на Съвета на Европейския съюз.

1 коментар:

  1. Румен Радев е президент, Деси Радева е негова съпруга! Ако става въпрос кой е генерал, това е Румен Радев, не Деси Радева. Малко дебелашко заглавие на статията! Доста пошъл начин за обезличаване на президентската институция!

    ОтговорИзтриване