вторник, 26 юни 2018 г.

Защо предаването на Милен Цветков бе свалено снощи?


В понеделник вечер в "Часът на Милен Цветков" беше излъчено повторение на старо предаване. Това предизвика зрителски коментари и въпроси дали става дума за цензура.

Сред предварително анонсираните теми на фейсбук страницата на предаването с начален час полунощ беше обявена и: "Какво накара премиера Борисов да се възмути от фалшивата новина, че е станал собственик на гръцки остров?"

В неделя от Брюксел Бойко Борисов специално отдели време, за да опровергае появили се информации, че според гръцки медии си е купил гръцки остров. Подобни твърдения се появиха в жълти медии. В гръцки издания обаче такава информация липсва.

„Гръмнали гръцките медии, че съм си купил остров в Гърция... Просто нещастни, долни лъжци жълти – каза буквално премиерът. - Мръсници! 100 души да му повярват това... Ни имам гръцка преса, ни остров, ни гявол, ни... Лъжа! Лъжа след лъжа!“, не скри яда си Борисов.

Предаването е било заснето и готово за излъчване. По темата за "острова" на Борисов са гостували гръцки бизнесмен и адвокат. Водещият Милен Цветков каза, че не иска да коментира. Той не е получил обяснение защо е свалено предаването, в момента екипът работи и подготвя следващото. Нова тв потвърди, че в понеделник в "Часът на Милен Цветков" е било излъчено повторение на предишно предаване. Очаква се официална позиция на телевизията.



Междувременно две от най-популярните репортерки на Нова тв - Калина Влайкова и Мария Милкова, напускат телевизията. Това обаче няма връзка с предаването на Милен Цветков.