неделя, 8 юли 2018 г.

Лили ще ръководи глобален център за партньорство с Китай


Министър-председателят Бойко Борисов предложи министърът за Българското председателство на Съвета на ЕС Лиляна Павлова да поеме организацията по създаването и управлението на бъдещия Глобален център за партньорство на държавите от Централна и Източна Европа и Китай (Global Partnership Centre of CEECs and China).

Това обявиха от пресслужбата на правителството след разговор на българския премиер с председателя на Държавния съвет на Китай Ли Къцян.

Двамата се срещнаха днес в София преди отпътуването на Ли Къцян, който беше на официално четиридневно посещение в България.

По време на днешния разговор Борисов и Къцян са подчертали "важността на договореностите в София – ангажираността на китайската страна към проекта АЕЦ „Белене“, участието на Китай в реализирането на инфраструктурни проекти, съгласието за създаването на Глобален център за патрньорство на държавите от ЦИЕ и Китай (Global Partnership Centre of CEECs and China) и подписаните документи за насърчаване на икономическото и търговското сътрудничество."

Успяхме да постигнем големи резултати не само в двустранните ни отношения. Срещата на върха на „16+1“ също дава тласък за сътрудничество на едно по-високо ниво, заяви Ли Къцян.

Няма коментари:

Публикуване на коментар