сряда, 18 юли 2018 г.

НФСБ обвини ГЕРБ в лобизъм в полза на Кирил Домусчиев


Депутати от партията на Валери Симеонов Национален фронт за спасение на България (НФСБ) обвиниха коалиционните си партньори от ГЕРБ, че благодарение на тях са приети законови промени, които са в полза на братята Кирил и Георги Домусчиеви.


Днес на второ четене бяха приети промени в Закона за приватизация и следприватизационен контрол, според които ангажиментите на купувача по приватизационни договори да важат за 5, а не за 10 години. Поправките ще важат със задна дата, съобщи БТА.


По-рано днес пред БНТ вицепремиерът Валери Симеонов обяви, че това се прави в услуга на братята Домусчиеви заради техни проблеми с ангажиментите при покупката на Български морски флот. Наскоро те загубиха дело от държавата, в резултат на което догодина ще трябва да платят 58 млн. лв. наказателна такса, защото не спазват изискването в договора за приватизация за поддържането на определен тонаж на наличните кораби.


"ГЕРБ продаде държавата за 58 млн. лв. Явно се уплашиха. От Бойко Борисов идва тази уплаха", каза депутатът Валентин Касабов в парламента днес. Той обяви, че с промените ще бъдат спестени 58 млн. лв. на братя Домусчиеви. Накрая цитира Валери Симеонов, на когото премиерът споделил, че се страхува от тях.

Няма коментари:

Публикуване на коментар