петък, 23 ноември 2018 г.

Кой е кръстникът на Владислав Горанов?


Министърът на финансите Владислав Горанов отрече информацията, че апартаментът, в които живее без да плаща наем е свързан с братя Домусчиеви или с бизнеса им. Имотът бил собственост на кръстника му.



Темата за това къде живее Горанов беше повдигната, след като той декларира, че обитава 180 кв. метра апартамент в столицата без да плаща за него. Снощи в "Шоуто на Слави" главният прокурор Сотир Цацаров обяви, че ще започне проверка по случая, а днес тя беше разпоредена.



"Този апартамент ми е предоставен през 2012 година за ползване от близък мой роднина - кръстник на двете ми деца и на мен. Но ще спра дотук. Позволете ми да запазя и аз някакво лично пространство", обясни Горанов по повод проверката и не пожела да каже кой е кръстникът му.

Кой е кръстникът на Горанов?


Запознати твърдят, че кръстник на Горанов е Иван Сариев

Иван Сариев е роден 1966 г. В средата на 90-те той е съосновател на един от ранните доставчици на интернет "Нет Ис" през 1994 г. заедно с Васил Мирчев, Деян Дънешки и Иво Петров. Впоследствие съвместно с тях и други лица има и други участия в технологични компании. През 2002 г., при управлението на НДСВ, той излиза от съдружията си, като влиза в управлението на държавната "Информационно обслужване", където остава до 2005 г. В годините след това името му не се среща в публичните регистри, но съпругата му Снежана Сариева е собственик на редица фирми.

В последните години Иван Сариев започва да се появява публично в неправителствения сектор в управлението на различни фондации - "Благотворителност и милосърдие", "Пчелен кошер", "Клъстер Информационни и комуникационни технологии". 

Управлявал е и масонската "Обединена велика ложа на България". На 30 август 2018 г. е станал председател на новосъздадената фондация "Върховен съвет за България", в която участват и други политически фигури, бизнесмени и масони, сред които независимият депутат Спас Панчев.