четвъртък, 7 февруари 2013 г.

МОЗАЙКА

Фалшив Фейсбук профил псува наред от името на Община Варна!

Профил на името на “община Варна” във Фейсбук псува яко и пуска сексуални вицове. Страницата претендира да е официалното лице на администрацията на морския град в социалната мрежа. Оказа се обаче, че профилът е фалшив и създаден от неизвестен потребител. “Нямаме никаква страница във Фейсбук.Отговориха от Община Варна.
 В дискусия на стената на профила за градежа на нов басейн например потребител пита “общината” защо липсва информационна табела. Отговорът е: “Е*али му майката”. Въпросният профил е създаден в края на май 2012 г. и има близо 850 последователи. В него коментира и потребител с името “община София”.
“Варна” и “София” редовно влизат в закачлива полемика, като на едно място “община София” пише: “Истинските тролове живеят във Варна, защото няма метро и трамваи, а само тролеи.” Не е ясно кой стои и зад този профил, но той очевидно е фалшив и с едва 8 последователи.
Притеснени от пиперливия език мнимия си сайт, чиновниците от общината решиха да сигнализират администраторите на Фейсбук и да помолят профилът да бъде свален.