неделя, 18 август 2013 г.

Актуално! ВИДЕО

Мощен взрив в центъра на София! СНИМКИ

Има риск от втори взрив!Не всички от 14-те газови бутилки са експлодирали

 

ВИДЕО: НА ЖИВО ОБСТАНОВКАТА ОКОЛО МЯСТОТО НА ВЗРИВА В СОФИЯ!

Експлозия в китайския ресторант срещу Руската църква, има пострадали.
Взрив е разтърсил китайския ресторант, на втория етаж, над "Минерал сувенир, в кооперацията срещу Руската църква. Има пострадали.
На мястото на инцидента има 6 линейки и още толкова патрулки, две пожарни коли.
Вече изнасят на носилки ранени. Има срутвания по сградата, а прозорците са счупени. От отломките има няколко смачкани автомобила.

Районът е отцепен от полиция. На мястото на инцидента има пожарни и линейки. Изнесени са няколко души на носилка, но не е ясно какво е състоянието им.

По ул. "Бенковски" между сградите на DBank и СИБанк има отворена метална врата, през която се вижда буквално строително свлачище,  каза  очевидец.

Общо девет души са пострадали при взрива в китайския ресторант в центъра на София. Четирима от пострадалите са откарани в ИСУЛ, трима в "Пирогов" и двама в друго болнично заведение. 
Според официалното съобщение взривила се е газова бутилка, която е съборила стена, а ренените са шестима. Загинали няма.

На мястото на инцидента се очаква всеки момент да пристигнат вътрешния министър Цветлин Йовчев и кмета на столицата Йорданка Фандъкова. Версията за избухнала газова бутилка засега е единствената, тя се потвърждава и от мириса на газ, който все още може да се усети на улицата.

Една от паркираните на улицата пред ресторанта кола е била буквално отнесена и разрушена, се вижда още на мястото на инцидента. Журналисти още не се допускат до вратата.

Някъде около 20.20 часа районът бе отцепен дори за журналисти и фоторепортери. Обяснението на униформените бе, че все още съществува риск от втори взрив. По същото време на мястото на инцидента пристигнаха вътрешният министър Цветлин Йовчев и столичната кметица Йорданка Фандъкова.
На мястото на инцидента пред китайския ресторант срещу Руската църква вътрешния министър Цветлин Йовчев даде кратко изявление за първата постъпила информация от разследващите.
Министърът каза, че по първоначални данни това тежък битов инцидент, взривена газова бутилка, след нея има и други по-малко взривове. Има 8 пострадали – шестима души вътре в заведение, двама навън пред ресторанта. Няма сведения за умишлен акт – взривяване на бомба или друго устройство към момента.

От силния взрив е пострадала конструкцията на сградата, уточни Йовчев. Има опасност от нови взривове, тъй като не всички от намиращите се в ресторанта газови бутилки са експлоадирали, според полицията вътре има още 14 газови бутилки.

Те трябва да бъдат извадени, след което вътре ще влязат конструктор и архитектът на сградата, които ще огледат щетите и ако се наложи, ще се пристъпи към укрепване на конструкцията, каза още министърът.


Районът ще остане отцепен до сутринта. Няма да има евакуация на хората, ако експертите се произнесат, че е безопасно за тях да останат в сградата, завърши представянето на информацията до този момент Цветлин Йовчев.

ВИДЕО: НА ЖИВО ОБСТАНОВКАТА ОКОЛО МЯСТОТО НА ВЗРИВА В СОВИЯ!
ВИДЕО ОТ ТУК: http://www.ustream.tv/channel/newsbtv

Актуализирано: 21:09