четвъртък, 28 ноември 2013 г.

Разкрития

Четвъртият  човек от "тайната вечеря" на дядо Кирил забегнал в чужбина от страх

Х. Латинов
На "тайната вечеря" на Константин Тренчев, Христо Латинов и покойния варненски митрополит Кирил е присъствал още един човек. Той, обаче, е пожелал да остане анонимен, защото е бил силно уплашен за живота си. В момента този човек е в чужбина, избягал от страх. Това разказа богословът Христо Латинов в сутрешния блок на bTV.
"Около 4 часа продължи вечерята", каза Латинов. Основната цел да била да се обсъди с лидера на "Подкрепа" въпроса с църковния синдикат и осигуровките на свещенослужителите. Покрай този разговор се отворила и дума за пловдивския митрополит Николай. Тогава дядо Кирил казал за заплахите от него от типа "Ще те отстраня от пътя си".

По думите на Латинов, Кирил казал тези неща с усмивка. Дори заявил по адрес на Николай: "Млад е още, не е обръгнал. Темпераментен е. Аз колко пъти съм казвал на някой: "Ще ти счупя главата", пък не съм му я чупил. Според богослова, варненският митрополит категорично не е приемал думите на Николай насериозно.

Латинов потвърди думите на Константин Тренчев, че хора от тайните служби са съобщили на Кирил, че има "оперативна информация", че срещу него се готви покушение. Говорело се за отравяне и физическо отстраняване.

Богословът също чул думите на Кирил за предупреждение към митрополит Галактион за това, че го тровят. "Кирил не е човек, който би казал леки думи. Той казва тежки думи. Той не е страхлив", заяви Латинов, който добре познавал покойния варненски владика.