неделя, 10 ноември 2013 г.

ДАНСwithme

Протестът! Ден 150-и!

Протестиращи продължават да обсаждат входовете на парк-хотел "Москва" в очакване на
влизането, или на излизането, на лидера на БСП Сергей Станишев, който трябва да е гост в предаването "Всяка неделя. Преди известно време, очакващите Станишев пред единия вход заявиха, че той е влязъл през страничен вход, използван като служебен, при което започнаха освирквания. Други, които очакват на другия вход на хотела, се разколебаха дали е пристигнал, или предстои да дойде. Двете групи протестиращи са разделени с полицейски кордон и поддържат връзка помежду си по телефоните. Въпреки че протестиращите освиркаха
един от автомобилите и отправиха обидни възгласи към Сергей Станишев малко преди 18.00 часа, към момента остава неясно дали е пристигнал със сигурност в хотела. Част от протестиращите поканиха по телефона свои колеги от центъра на столицата да се присъдинят към тях, за да изразят недоволството си към лидера на БСП.
Около 3000-4000 души има на площада пред храма.
Малко преди 18 ч на сцената излезе група “Пиф”, която загря публиката с хита си “Колело” и призова управляващите да си вземат четворен тандем и да си ходят.
След тях дойде ред на Камен Воденичаров и Васко Кръпката. Хилядното множество аплодира артистите с мощни скандирания “Оставка”.
“Здравейте, деца. Ако сте участвали в свалянето поне на едно комунистическо правителство, не сте живели напразно”, обърна се Кръпката към студентите и думите му взривиха публиката.
Над 15 000 души се включиха в протестния поход на студенти и преподаватели в центъра на София.
Шествието отбеляза 24-ата годишнина от падането на комунистическия режим в България.