четвъртък, 19 декември 2013 г.

През 2014 г. ЕС се превръща в СССР

През 2014 г. ЕС, паникьосан от дефлацията и липсата на растеж, може да наложи
задължителен данък за всички спестявания над 100 000 евро. Така богатите ще поемат "справедлив дял" от финансовото бреме и ще се създаде буфер срещу кризата.

Мярката обаче ще превърне ЕС в съюз от тоталитарен тип с ниско ниво на защита на частната собственост, какъвто бе случаят със СССР.
Това е една от шокиращите прогнози, които експертите на датската Саксо банк правят в края на предходната година.

Банката е известна със сензационните си предвиждания. Те са умишлено скандални, за да стряскат. Направени са с чувство за хумор, но се базират на реални тенденции.

Според анализаторите сегашната световна финансова система е толкова сложна, че би могла да се определи като пълен хаос. Което означавало, че всички прогнози могат да се сбъднат, дори най-невероятните.

Анализът съдържа общо 10 прогнози. Една засяга изборите за Европарламент догодина. След тях националистическите, евроскептичните и ксенофобските партии щели да имат най-много евродепутати. За председател на Европарламента ще бъде избран противник на ЕС, а лидерите от страните членки няма да се споразумеят кой да оглави Европейската комисия. Саксо банк пророкува още, че Германия ще изпадне в рецесия.