петък, 14 февруари 2014 г.

Депутат от ДПС зове за неоосманизъм

Голям скандал се разрази в парламента, след като преди минути народните представители
охврълиха възможността на изборите да се гласува с преводач, ако гласуващият не знае български език.
"Срам за български парламент. Вие току-що потъпкахте правата на всички български граждани. Лишихте хората от възможност да гласуват на майчиния си език", каза разгневен от трибуната лидерът на ДПС Лютви Местан.
"Не ви е срам. Аз съм свободен гражданин и ще вървя по пътя на Ахмед Давидоглу и Осман Калъч", разкрещя се от трибуната депутатът от ДПС Хюсеин Хафъзов.
Думите му предизвикаха скандал в залата. Депутатите от ГЕРБ и "Атака" напуснаха демонстративно залата. "Външният министър на Турция Ахмед Давидоглу е известен с идеите за връщане на неосманизма. Изказването на Хафъзов е възмутително. 9 г. обясняваме, че ДПС е антикунституционна партия, сега те сами го доказаха. Очаквам прокуратурата да се произнесе бързо по това изказване и да поискане снемане на имунитета на Хамъзов", обясни пред журналисти в парламента лидерът на "Атака" Волен Сидеров. Осман Калъч пък е турски шпионин в България, лежал в наши затвори за шпионаж.
"Българските мюсюлмани трябва да видят, че има и друга партия. А не само ДПС, която уж ги защитава, а всъщност въобще не се итересува от тях", поясни депутатката от ГЕРБ Цвета Караянчева.