вторник, 14 октомври 2014 г.

Реформаторите пращат утре 6 души срещу трите жени на ГЕРБ

Реформаторският блок ще изпрати 6 души да преговарят утре с преговорния екип на ГЕРБ
(Цецка Цачева, Румяна Бъчварова, Менда Стоянова) - по един представител на всяка от партиите в Блока плюс човек от Гражданския съвет.

От името на ДСБ ще преговаря Петър Москов, от СДС - Румен Христов, ат ДБГ - Димитър Танев, от НПСД - Корман Исмаилов и от Гражданския съвет - Трайчо Трайков. Чака се БЗНС да излъчи преговарящ.

"Подкрепа може да се дава само срещу реформи. Предстои преговорният екип на Реформаторския блок да изработи обща позиция във връзка с преговорите утре. Вчера имаше Граждански съвет на Блока и беше взето решение за формат от наша страна „5 плюс 1“ – пет представители на партиите в РБ и един – на Гражданския съвет", обяви пред БНР Димитър Танев от Движение България на гражданите.

Танев уточни, че ключови сектори за РБ са реформите в съдебната и административната системи, реформа на пенсионната система, ускоряване на реформите в образованието и здравеопазването, реални мерки за борба с корупцията и престъпността, подобряване на икономическата среда.

"Притеснен съм около информацията за теглене на милиарди нови заеми. Ще предложа за основа на наша позиция да се приеме принципът, че нови заеми могат да се теглят, само ако има яснота за какво ще се ползват. Не може да се „запушват дупки“ с подобни суми в нереформирани системи", добави още Танев.