четвъртък, 16 октомври 2014 г.

Патриот е - душа дава!

Успяхме да постигнем съгласие с Патриотичния фронт и имаме тяхното съгласие за подписване на общо споразумение за управление с валидност един цял мандат. Това каза след консултациите с Патриотичния фронт Румяна Бъчварова от ГЕРБ. Срещата между политическите сили продължи четири часа и половина.
Много обстойно бяха разгледани 18-те точки, които ГЕРБ предлага, каза Бъчварова. Хората на Валери Симеонов дали съгласието си да влязат със свои хора в кабинета, както поиска Бойко Борисов с мотив  да има споделена отговорност.

Председателят на ПФ Валери Симеонов обяви, че признава правото партията-победител на изборите да излъчи премиер и министри по свой избор. Патриотите обаче не отстъпват от желанието си България да бъде управлявана от възможно най-експертен състав. "Не са важни имената, а работата, която трябва да свършат. Нямаме претенции, но ако бъдем поканени да представим специалисти, ще го направим, като изцяло поемаме отговорността за тяхната работа".

Симеонов уточни, че представителите на ГЕРБ са се съгласили да разширят 18-те си приоритета, за да намерят най-близкия управленски език с Патриотичния фронт. Допълнителните акценти са отношението към външната политика към Македония, Сърбия и Турция, както и доизграждане на оградата по югоизточната граница на страната.


Валери Симеонов все пак подчерта: "Към момента излизаме с едно значително съвпадение на позициите, но в никакъв случай с краен резултат. Оценяваме високо конструктивния диалог и при решение от страна на ГЕРБ да продължим, сме на разположение".