петък, 10 октомври 2014 г.

Новият парламент: Роднина, милиционер, роднина, милиционер…

Милиционерите от ДС също може да си сформира отделна ПГ в новия 43-и парламент. 
Вижте кои са:
ГЕРБ

Любомир Христов – избран от Шумен
Румен Иванов – избран от Добрич
Стефан Дедев – избран от Пловдив

БСП

Румен Гечев – избран от Плевен
Таско Ерменков – избран от Сливен

ДПС

Янко Янков – избран от Сливен
Рамадан Аталай – избран от Силистра
Лютви Местан – избран от Кърджали

Патриотичен фронт

Красимир Каракачанов – избран от Плевен
Велизар Енчев – избран от София-област

"Атака"

Станислав Станилов - избран от Пазарджик.

Роднини ще правят компания на милиционерите в новия парламент.

По роднинска линия в парламента влизат няколко депутати от различни политически формации.
Христо Ковачки се е подсигурил с близко родствена връзка в НС - праща там сестра си Красимира Ковачка ("Лидер"). Подобно на каката на Борисов и тя е лекар, и тя се казва Красимира. ("Лидер", присъдружник на ББЦ е доста добре представен и лично от председателя си Кънчо Филипов).

Стоян Мирчев от младежкото БСП е от любимите на соцпартията - "трето поколение социалист" (все едно, че става дума за генетична детерминираност). Внукът на Стоян Михайлов и син на Михаил Мирчев влиза от 23-ти избирателен район в София.  За да рекламира сина си Мирчев-баща щастливо захилен даде за две седмици толкова интервюта, колкото не е давал през цялата си кариера като социолог.

За баланс още един син ще радва парламента. Наследникът на небезизвестния хасковски кмет Георги Иванов - Станислав, става депутат от РБ. Още номинацията му срещна голям отпор сред симпатизантите на Реформаторите, но въпреки това синът беше предпочетен. Кметът беше избран първо от СДС през 1999 г., после премина към БДС-Радикали заедно с Евгений Бакърджиев. Третото кметуване бе подкрепено от БСП, а за последно Иванов бе преизбран с подкрепата на ВМРО, винаги в широки коалиции. Кметът си има гарантирани 30 000 - 40 000 гласа, които на местни избори са равни на поне 60 процента от действителните гласове. Фамилията Иванови развива успешен бизнес в града - има асфалтова база, бетонов възел и прекрасния нов хотел "Ретро".