петък, 14 ноември 2014 г.

Откраднаха велосипеда на първия българин, който обиколи на две колела всички 100 национални туристически обекта!

Откраднаха велосипеда на първия българин, който обиколи на две колела всички 100
национални туристически обекта, предаде БНТ. Кражбата е станала в района на "Лъвов Мост", близо до улица "Козлодуй".
На 11 ноември сутринта IT специалистът Петър Велков заключва своя велосипед на оградата пред входа на офиса, където работи. Колелото изчезва вечерта малко след 22:00 часа. Още същата нощ Петър подава сигнал в полицията. Публикува и снимки на велосипеда в интернет с надеждата някой да го е видял.
"Колелото няма кой знае каква материална стойност. То обаче има една огромна стойност за мен, защото беше мой верен другар в продължение на месец и половина", споделя Петър Велков.
Той разказва, че с откраднатия велосипед е навъртял над 5000 километра. IT специалистът е убеден, че ще открие колелото, защото няма друг подобен модел в страната.
"Специфични са багажниците за дисаги, които са доста по-масивни от традиционните багажници за велосипеди. Стойката е много масивна. Хората дори я бъркат със стойка за мотор.
 Кормилото е със специфична форма тип пеперуда", обяснява още Велков.
За момента обаче резултат от издирването на крадеца няма.
Всеки, който има информация за емблематичното колело, може да се обади на 112 или пък да намери Петър на неговата страница във "Фейсбук" - "България на две колела".

Петър се съмнява, че проблемите в района идват от изоставен блок, който бил собственост на фалирала фирма. По думите му около сградата често се навъртали съмнителни мъже. Ден след кражбата той се обадил на 112, защото видял, че в нея влизат хора. Полицията проверила сградата и намерила различни вещи, за които органите на реда предположили, че са крадени.

"Предположението е, че сградата се е превърнала в нещо като депо на обирджии. Съответно - някой свива нещо отнякъде, изсипва го тук. Отбира каквото му е нужно, а другото го изхвърля като боклук в сградата", обяснява теорията си Велков.
Петър и неговите колеги са подали сигнал в Столична община с молба сградата да бъде обезопасена.