петък, 2 януари 2015 г.

Днес във Варна откриват "Алея на срама"!

Алея първа на срама ще бъде открита на площада до Община Варна. Инициативата е на Отворения обществен съвет на протестиращите, чиито представители възнамеряват да поставят до сградата на местната власт ламинирани портрети на управници, които са злоупотребили с доверието на избирателите и са ощетили българския народ.
Освен това на мястото на вече съборените прокъсани и нарязани палатки ще бъде поставена нова по-голяма, закупена със средства на протестиращи. Те ще започнат да събират подписки за четири референдума - за смяна на системата и излъчване на безпартийни личности от народа, които да управляват България в интерес на гражданите, за национализиране на ЕРП-тата, за Морската градина на варненци и срещу новоизлюпената и заграбена "Алея първа" и против затварянето на ТЕЦ-Варна.

Активистите са се снабдили и с web камера, която ще бъде монтирана в района и свързана с дългогодишната wifi мрежа: "ostavka na obshtinskite savetnici". Така Алеята на срама, която ще бъде официално открита в 11 часа днес, ще може да бъде наблюдавана ежедневно. Предвижда се да има дневна охрана, а през нощта палатката да бъде събирана, за да не бъде нарязана.