вторник, 17 ноември 2015 г.

Сидеров влезе в Следствието, не се очаква да излезе в близките 72 часа

Лидерът на „Атака” Волен Сидеров и Десислав Чуколов пристигнаха пред сградата на столичното следствие. „Искат да ни махнат от политическата сцена, когато се приемат важни неща”, заяви атакист номер едно под бурните възгласи на тълпата „Волен” и „Оставка”.
Мерките за сигурност около сградата на следствието са засилени. Пред нея са се събрали около 100-ина симпатизанти на партията.


Привържениците на Сидеров носят знамена на партия "Атака" и плакати, на които е написано "Истината не може да бъде арестувана".

На мястото има сили на МВР и жандармерия. Засега няма сблъсък между привържениците на лидера на "Атака" и полицаи.

Сидеров пристигна в компанията на съпругата си Деница и другия който ще бъде обвинен - Десислав Чуколов.

"Точно преди два месеца се роди синът ми и тези нечестивци решиха да ме арестуват точно днес, всичко ще им се върне тъпкано. Скоро диктатурата на управляващите ще падне под въздействието на външни фактори", каза Сидеров преди да влезе с депутатите си в следствието.


Десислав Чукалов призова съпартийците си да останат пред следствието и да не се разпръскват. Те продължават да скандират "Атака", "Победа".

На Сидеров се очаква да бъдат повдигнати две обвинения - за хулигански прояви с цинизъм и за извиване китките на студентка, която го е снимамва в нощта на 25 октомври, когато членове на "Атака", начело с него, нахлуха в НАТФИЗ.

Двамата депутати влезоха в сградата на Следствието около 10:15 ч., а симпатизантите на Атака останаха вън да скандират. Очаква се Волен Сидеров и Десислав Чуколов да бъдат задържани за 72 часа, което може да предизвика безредици.


Мярката, която е повдигната на Сидеров и Чуколов, е "задържане под стража". Това съобщи от импровизираната трибуна ораторът на лидера на "Атака".


Привържениците на "Атака" се надъхват да не пуснат автомобила, който ще го откара в ареста.


Агитката на "Атака" блокира следствието, не пуска колата с ВИП арестантите



Всеки момент се очаква Волен Сидеров да бъде изведен от следствието и да бъде откаран в ареста.

Полицията се опита да разпръсне агитката на "Атака", защото събирането им е незаконно.


Те обаче отказват да напуснат мястото и са категорични, че няма да позволят лидерът им да бъде откаран в ареста като блокират улиците около следствието. Ораторите казаха, че протестът им ще продължи пред министерски съвет.

Деница Гаджева пък информира, че Чуколов и Сидеров няма да бъдат на едно място. „Не се знае в кой арест ще ги закарат, може да е в Централния затвор”, пише Гаджева в есемес до водещата на телевизия "Алфа". Тя се оплака, че не й дават информация, къде ще бъде откаран любимият й. Тя смята, че може да го изведат през страничен изход.

Обновява се!