четвъртък, 14 април 2016 г.

Нова тв: Карикатурите на Чавдар Николов не били гледани! Той отвръща на удара: Нищо и никакви свински опашки пък такива проблеми създават

Нова телевизия разпространи официална позиция за странното изчезване на карикатурите на Чавдар Николов .

Според становището на тв канала договорът на карикатуриста с компанията  "Нет Инфо" е прекратен, тъй като видеата с творчеството на Чавдар Николов не са оправдали очакваните посещения.

Карикатуристът Чавдар Николов публикува нова творба, с която да отговори на наложената му на 13 април цензура, след като се подигра на Бойко Борисов.

Рисунката си той публикува в своя Фейсбук профил, придружена с думите: "Нищо и никакви свински опашки пък такива проблеми създават. To be continued" (бел.ред. - "ще бъде продължено").

Припомняме ви, че Нова ТВ изтри видеокарикатурата на художника, която осмива премиера, от своята платформа за видеосподеляне - Vbox7, както и от сайта си. С него бяха изтрити и всички останали карикатури на Николов.

На проблемната рисунка, излъчена в ефира на телевизията, се вижда сравнението на Хан Аспарух с неговата конска опашка и силна армия с Бойко Борисов, който вместо конска, има свинска опашка, а зад него стоят мутри.