четвъртък, 8 септември 2016 г.

Бъчварова потвърди за скандален полет на кметове на ГЕРБ

В писмен отговор до депутата от БСП Кирил Добрев вътрешният министър Румяна Бъчварова потвърждава, че шефът на Първо РПУ в Перник е летял с партийната организация на ГЕРБ и кметове до Брюксел. Тя признава и за скандала при полета, който пернишката делегация предизвика след употреба на алкохол.

В документа имената са заместени с инициали, но става ясно, че шефът на Първо РПУ в Перник Владимир Тодоров е бил поканен на двудневна визита в Брюксел заедно с пернишката гербаджийска делегация. „Главен инспектор В.Т. в качеството му на началник на Първо РУ-Перник участва в утвърдената от кмета на община Перник местна комисия по обществен ред и сигурност на гр. Перник, както и в съвместна комисия между община Перник и ОДМВР-Перник, назначена със заповед на кмета на община Перник за планиране и изграждане на видеонаблюдение на гр. Перник.

Служителите на ОДМВР-Перник и в частност Първо РУ-Перник работят в тясно взаимодействие и ежедневни контакти с община Перник, което гарантира своевременното решаване на възникнали проблеми и изпълнение на задачите по превенцията на престъпността в града и ефективно решаване на проблемите на местната сигурност“, обяснява Бъчварова.

От меко казано странния отговор на вицепремиера си правим изводите, че може би пътуването до Брюксел на главния инспектор е награда за участието му в две комисии за видеонаблюдение, коментира в социалните мрежи Кирил Добрев.

Бъчварова се оправдава, че конфликтът на борда нямал отношение с гербаджийската делегация. Тя признава, че е имало нарушаване на обществения ред на самолета. „Група лица, пътуващи на борда, са вдигали шум, с което са обезпокоили част от пътниците и след направена им забележка са реагирали остро. Не са отчетени материални щети. Служителят, извършил проверката, е провел разговор с командира на екипажа, който е отказал да подава оплакване срещу нарушителите на реда и в тази връзка не е било взето административно отношение“, твърди министърката. По думите й няма сигнали, жалби или оплаквания от други пътници от този полет или от екипажа на самолета.