вторник, 6 септември 2016 г.

Изписаха Цвети от "Пирогов"

Гимнастичката Цветелина Стоянова бе изписана вчера от УМБАЛСМ "Н.И.Пирогов". Това съобщиха от пресцентъра на болницата.

По време на нейното лечение от 14 юни до 5 септември са ѝ извършени няколко операции. Първата, животоспасяваща, направи екипът на д-р Илиев от Първа хирургия, а последващите неврохирургични, извърши проф. Николай Габровски. От болничното заведение уточняват, че пациентката е изписана, като са възстановени всички функции. От тук нататък подлежи на рехабилитационни мероприятия.

На 14 юни 21-годишната гимнастичка от ансамбъла по художествена гимнастика Цветелина Стоянова бе приета по спешност в УМБАЛСМ "Н. И. Пирогов" в съзнание, но в много тежко състояние след падане от 6-ия етаж. В противошокова зала дежурният екип констатира, че пациентката е с т. нар. "политравма". Един от най-добрите екипи я оперира по спешност, заради разкъсване на далака, което причини голям кръвоизлив. След като кръвоизливът бе овладян, момичето бе настанено в Централна реанимация на УМБАЛСМ "Н.И.Пирогов".

На 2 август гимнастичка Цветелина Стоянова бе преместена от Централна реанимация в Неврохирургията на спешната университетска болница. По време на престоя ѝ там лекарите са я лекували по най-съвременните стандарти на медицината. Извършена ѝ е операция на гръбнака - голяма по обем интервенция на тежкото счупване на гръбнака с притискане на нервните структури. Операцията е била успешна. В края на август екипът на проф. Габровски постави диск и стабилизация в областта на шията ѝ.