сряда, 7 февруари 2018 г.

Готово: Няма пътно-транспортно произшествие с министъра на транспорта, защото моторната шейна не e пътно-транспортно средство

Няма пътно-транспортно произшествие с министъра на транспорта, защото моторната шейна не e пътно-транспортно средство, а "самоходно шаси". Ползването й не е регулирано от закона, ама то е законодателен пропуск.

Днес Националната следствена служба (НСлС) съобщи официално, че е започнала разследване срещу министъра на транспорта Ивайло Московски за причиняване на смърт по непредпазливост на 4-годишния му син при инцидент с такова превозно средство миналия петък.

Абсурдът с моторните шейни е, че нито един закон не им вменява каквито и да е задължения. От Министерството на транспорта оправданието е, че те не са "пътно превозно средство" и че не попадат под какъвто и да е контрол на техните контролни дирекции, които са известни основно с това, че там има огромен брой сигнали за корупция, които си остават недоказани.


Инцидентът, при който загина синът на министъра е извън урегулираното трасе с дължина 10 километра, което се обработва редовно за любителите на този тип забавления от "Бороспорт" в курорта Боровец. Също така обаче няма и забрана за хората, притежаващи такива машини да карат където си поискат.