сряда, 25 януари 2023 г.

⚠️Оперативна информация от фронта в Украйна към 06:00ч. на 25 януари 2023г.

🚀 През денонощието руските нашественици са нанесли 4 ракетни и 26 въздушни удара. Също така са изстреляли повече от 100 изстрела от MLRS.


⚔️ Раяистите, понасят многобройни загуби, обаче все още не спират настъпателните действия в направленията Лиман, Бахмут, Авдеевка и Новопавлив. В Купянск, Запорожие и Херсон руснаците се защитават.

🛡️ Подразделения на Силите за отбрана на Украйна отблъснаха атаките на окупаторите в районите на населените места Билоговка в Луганска област и Роздоловка, Красна гора, Бахмут, Новобахмутивка, Красногоровка, Марьинка и Чаривне в Донецка област.

⭕ Рашистите вербуват украински затворници от окупираните територии да се бият срещу Украйна.

✈️ През изминалото денонощие авиацията на Силите за отбрана на Украйна нанесе 8 удара по райони на съсредоточаване на противника, както и 3 удара по позиции на неговите зенитно-ракетни комплекси.

✈️🔥 В същото време украинските защитници унищожиха СУ-25, 3 руски щурмови хеликоптера КА-52, 3 БПЛА тип „Орлан“, 1 БПЛА тип „Мерлин“ и 1 БПЛА тип „Ланцет“.

🔷 Артилеристите на Украйна са поразили пункт за управление на окупаторите и 9 района, със съсредоточаване на рашисти.

Блогът се издържа единствено от дарения. Не получава финансиране и не публикува реклама. Може да го подкрепите с дарение!