събота, 4 март 2023 г.

Ситуацията около Бахмут е трудна, но под контрола на ВСУ

Опитът на въоръжените сили на Украйна ни позволява да възстановим отбраната и да продължим да се съпротивляваме в Бахмут. Това съобщи в ефира на телетона говорителят на Източната група войски на въоръжените сили на Украйна полковник Серхий Черевати.


"Бахмут днес е епицентърът на войната. Само в района на самия град противникът извършва 21 атаки на ден и се случват 9 бойни сблъсъка. Общо в района на селищата Васюковка, Дубово-Василивка, Бохдаивка, Бахмут и Иванивске са регистрирани 131 вражески обстрела и РСЗО и артилерия и са настъпили 38 бойни сблъсъка. 155 обитатели бяха убити, 239 бяха ранени, а трима бяха взети в плен", каза Черевати.


Според него ситуацията около Бахмут в момента е тежка, но под контрол.

"За врага този град е приоритетна цел, но нашето командване и персонал правят всичко, за да защитят това селище и в същото време да нанесат максимални загуби на врага", каза Черевати.

По-специално, той коментира съобщенията за взривяване на два важни моста в района на Бахмут.



"Това е война и в такава вихрушка от пожари се унищожават и съоръжения за критична инфраструктура. За съжаление това е необходимо за защитата ни. Инфраструктурата ще бъде възстановена, когато е възможно", обясни Черевати.

Може да подкрепите блога с дарение! Блогът се издържа единствено от дарения. Не получава финансиране и не публикува реклама!