сряда, 7 февруари 2024 г.

Тръмпиският пропагандист Карлсон може да бъде санкциониран от ЕС заради разпространение на пропагандата на руския диктатор Путин

Европейският съюз може да наложи санкции срещу американския пропагандист Тъкър Карлсън, който интервюира руския диктатор Владимир Путин във вторник, 6 февруари. Както каза бившият белгийски премиер Ги Верхофстад пред Newsweek, работата на един журналист може да доведе до конфликт с ЕС.


Той обясни, че Европейският съюз обмисля да наложи забрана за пътуване на Карлсон. И нарече самия журналист „рупор” на Путин и бившия президент на САЩ Доналд Тръмп.

„Тъй като Путин е военнопрестъпник и ЕС налага санкции срещу всеки, който му помага, би било логично Европейската служба за външна дейност да разгледа случая“, каза парламентаристът.

Бившият евродепутат Луис Гарикано се съгласи с позицията на Верхофстад, като добави, че Карлсон „вече не е журналист, а пропагандатор на най-отвратителния режим в Европа“. Друг евродепутат Урмас Пает каза, че ако Путин има какво да каже, трябва да го направи пред Международния наказателен съд.

⚠️ Блогът разчита на аудиторията си. Не получава финансиране и не публикува реклама! Може да подкрепите блога с дарение⏬ PayPal:
Revolut: revolut.me/danibg1912