понеделник, 26 февруари 2024 г.

Шефката на фонда на Навални за борба с корупцията: Алексей Навални трябваше да бъде разменен за офицера от ФСБ Вадим Красиков, който е осъден за убийство в Берлин. Видео

Ръководителката на антикорупционен фонд Мария Певчих твърди, че Алексей Навални е бил убит в колонията, за да се предотврати размяната му с предполагаемия офицер от руското разузнаване Вадим Красиков, който излежава присъда за убийство в Берлин.


Според нея вечерта на 15 февруари е получила потвърждение, че преговорите за обмена са на финалния етап. На следващия ден беше обявена смъртта на Навални.

"В началото на февруари на Путин беше предложено да размени убиеца на офицера от ФСБ Вадим Красиков, който излежава присъда за убийство в Берлин, за двама американски граждани и Алексей Навални. Получих потвърждение, че преговорите са в ход и са на финала на 15 февруари вечерта. На 16 февруари Алексей беше убит."

Според Певчих екипът на ФБК преди 2 години е измислил решение, което може да работи, като се има предвид, че чуждите държави не са длъжни да помагат на арестуван руски гражданин: хуманитарен обмен.

Според Певчих екипът на ФБК преди 2 години е измислил решение, което може да работи, като се има предвид, че чуждите държави не са длъжни да помагат на арестуван руски гражданин.

"Най-напред Христо Грозев ни помогна да измислим и осъществим този план – отбелязва Мария. „Прилагането на този план отне цели две години, можеше и по-малко. При желание и политическа воля това е въпрос на месеци, а не на години. Но нямаше достатъчно желание и воля. Огромни усилия, безкрайно убеждаване, седмици чакане на отговори, десетки пътувания, стотици обаждания без отговор. Официални лица, американски и германски, кимнаха с разбиране, казаха колко е важно да се помогне на Навални и политическите затворници, стиснаха си ръцете, обещаха и не направиха нищо. Опитахме отново, по най-отчаяните и луди начини. Чрез познати политици, чрез най-богатите хора на тази планета, които влияят на тези политици. Чрез приближените на Путин..."

⚠️ Блогът разчита на аудиторията си. Не получава финансиране и не публикува реклама! Може да подкрепите блога с дарение⏬ 
PayPal:
Revolut: revolut.me/danibg1912