неделя, 25 февруари 2024 г.

New York Times: САЩ създадоха 12 секретни бази в Украйна край руската граница в помощ на украинците.

САЩ създадоха 12 секретни бази в Украйна "по протежение на руската граница" още преди пълномащабното нахлуване в Русия, пише New York Times.

Основното от статията:

🔹През последните 8 години в Украйна по границата с Руската федерация са построени 12 секретни обекта на ЦРУ.  От тези бази, които често се намират в подземни бункери, те слушат руския ефир, а сега контролират и дронове камикадзе.
🔹През 2016 г. ЦРУ започна да обучава елитния отряд на украинските командоси "Поделение 2245".  Буданов беше един от офицерите на тази част.
🔹В началото на 2022 г. служители на ЦРУ изиграха ключова роля в отблъскването на настъплението на Руската федерация, като предадоха критична информация за плановете на Руската федерация.
🔹Директорът на ЦРУ тайно посети Украйна миналата седмица, за да успокои и увери украинските лидери в подкрепата на САЩ.
🔹През последните десет години подобно сътрудничество "превърна Украйна в център за събиране на разузнавателна информация, който прихвана повече руски комуникации, отколкото станцията на ЦРУ в Русия".

⚠️ Блогът разчита на аудиторията си. Не получава финансиране и не публикува реклама! Може да подкрепите блога с дарение⏬ 

PayPal:
Revolut: revolut.me/danibg1912

Няма коментари:

Публикуване на коментар