понеделник, 4 март 2024 г.

Киберспециалисти на украинските служби са хакнали сървърите на Министерството на отбраната на Русия.

Киберспециалисти на Главното управление на разузнаването на Украйна са са хакнали сървърите на Министерството на отбраната на Русия, съобщиха от пресслужбата на ведомството. 


В резултат на DDoS атаката украинската специална служба е получила достъп до софтуера за защита на информацията и криптиране на противника и е завладяла масив от секретни официални документи. 

Става дума за заповеди, доклади и други документи, които се разпространяват между 2000+ структурни звена на руското силово ведомство.

"Получената информация ни позволява да установим пълната структура на системата на руското министерство на отбраната и неговите звена", казват от ГУР.

Анализът на получените данни е помогнал да се идентифицира и генералитетът, други високопоставени ръководители на структурните подразделения на МОРФ, както и заместници, помощници, специалисти - всички, които са използвали софтуер за електронен документооборот, наречен "бюрократ".



Например, официалните документи на заместник-министъра на отбраната на Руската федерация Тимур Вадимович Иванов са били на разположение на военното разузнаване на Украйна.

⚠️ Блогът разчита на аудиторията си. Не получава финансиране и не публикува реклама! Може да подкрепите блога с дарение⏬ 
PayPal:
Revolut: revolut.me/danibg1912