неделя, 5 май 2024 г.

Financial Times: Русия подготвя диверсии в цяла Европа.

Руската федерация вече започна активно да подготвя тайни взривове, палежи и щети на инфраструктура в ЕС.
Европейските разузнавателни агенции предупредиха своите правителства, че Русия планира актове на насилие и саботаж на целия континент. Това пише Financial Times , позовавайки се на разузнавателни оценки от три различни европейски държави.


"Докато агентите на Кремъл имат дълга история на подобни операции и са извършвали спорадични атаки в Европа през последните години, има все повече доказателства за по-агресивни и съгласувани усилия“, пише вестникът.

Служител на разузнаването каза, че руският президент Владимир Путин сега се чувства „овластен“ и ще се стреми да окаже възможно най-голям натиск върху Европа в много посоки – чрез дезинформация, саботаж или хакерски атаки.

Чрез службите за сигурност на НАТО се получава информация за координирана и широко разпространена заплаха от злонамерени действия от Русия.

Вече се извършват саботажни актове. Във Великобритания беше подпален склад с хуманитарна помощ за Украйна, редица железопътни инциденти станаха в Швеция, в Чехия се опитаха да повредят система за жп сигнализация, в Естония имаше нападение срещу колата на министъра на вътрешните работи, в Германия беше предотвратено нападение срещу военни и логистични съоръжения.

⚠️ Блогът разчита на аудиторията си. Не получава финансиране и не публикува реклама! Може да подкрепите блога с дарение⏬ 
PayPal:
Revolut: revolut.me/danibg1912