сряда, 20 март 2013 г.

Разкрития

Цвтелина Бориславова си купи МОЛ “Шейново Център“

Цветелина Бориславова е купила недовършен строеж в идеалния център на София, от който тя ще изгради уникална бизнес сграда (тип МОЛ), с която ще закрие гледката пред един от символите на столицата – сградата на БНТ.  Проектът е суперскъп, за стотици милиони, и се нарича МОЛ “Шейново Център.“  Според запознати преди Цветелина мащабният проект е бил съсобственост на Ахмед Доган и друг крупен бизнесмен, пише ИА ПИК. “Известно време нямаше пари, бяхме занемарили работата, но откакто г-жа Бориславова купи строежа всичко тръгна много спорно”, радва се архитект по проекта. Според експерти, стойността на “Шейново Център” е рекордна за родното строителство. Проектът е скъп не само заради факта, че се изгражда в идеалният център на столицата, а и защото за издигането му се използват най-съвременните материали и техники.
Архитектите на проекта разкриват, че новата собственичка настоявала под земята да са разположени цели 4 етажа подземни гаражи, а не 3, както е бил предният план.  За да се разшири пространството около бъдещият МОЛ, най-вероятно ще бъдат отрязани ъглите на няколко вековни сгради, които са в идеалният център.
Вещи в строителният бизнес предполагат, че на собствениците им са осигурени или супер луксозни жилища в бъдещата сграда или просторни апартаменти в баровски квартали.
Новата сграда на Цветалина Бориславова ще се отличава от другите молове по това, че освен баровски магазини, там ще има и луксозни апартаменти, които ще се продават и дават под наем на ВИП богаташи.