сряда, 20 март 2013 г.

ВъзПЛАМЕНяване

Самозапалилият се тази сутрин: Безработен съм. Писна ми!

Съпругата: Отчая го безпаричието, няма работа от 5 години.

Стадионът в Ситово
41-годишният мъж в Ситово се е самозапалил от отчаяние, съобщи БНР. Мъжът е приет в болницата в Силистра с около 90 % изгаряния. Той е безработен с едно дете.
Мъжът се е полял с бензин и се е запалил на стадиона в селото. Когато е бил приет в болницата, е бил контактен.
Пред лекарите е разказал, че е посегнал на живота си от отчаяние.
Повтарял е: „Писна ми, няма хляб, вече не се издържа".
Мъжът е бил сам на стадиона. Това каза пред Агенция „Фокус" комисар Ивелин Иванов, директор на ОД МВР Силистра. Той отказа да коментира дали става въпрос за самозапалване, като посочи, че само прокуратурата може да каже това, след разследването.
В 08.02 ч. е подаден сигнал на телефон 112, че човек гори на стадиона в село Ситово. Хора, които са били в близост, са го изгасили. Мъжът е бил сам на стадиона, но има свидетели, които са били наблизо, обясни Иванов. Той е в тежко състояние и ще бъде транспортиран във Варна, в клиниката по изгаряния на ВМА. Води се разследване, оперативната група е на мястото на инцидента. Окръжният прокурор и районният прокурор са запознати със случая.
В момента пострадалият пътува с линейка, към Клиниката по изгаряния във Варна, придружава го съпругата му, предаде БНР.

Съпругата: Отчая го безпаричието, няма работа от 5 години.

Мъжът е безработен от четири-пет години, а преди това е работил в строителството. Има едно дете. Това е обяснила съпругата му, която го е придружила до болницата в Силистра, съобщи директорът на лечебното заведение д-р Даниела Костадинова пред Фокус.
Жената казала, че мъжът е бил отчаян от безпаричието. Двамата са пребивавали в Ситово, но пострадалият не е родом от там. В личната му карта е записано село Айдемир.
Преди около час пострадалият, който е с 90% изгаряния, е откаран с линейка и екип към клиниката по изгаряне във „Военна болница" във Варна. Състоянието му е критично.