вторник, 16 април 2013 г.

Разкрития

За пенсионерите и резерва! Какво каза Б.Б! Видео

Политически опозиционери и пенсионери се обединиха в поредица от критики срещу изявление на бившия премиер. На предизборен митинг в Пловдив Бойко Борисов обвини пенсионерите у нас за критично ниското ниво на фискалния резерв.
„Ние осъждаме позицията, че стопяването на резерва се дължи на увеличените при тройната коалиция пенсии, които били изплатени от ГЕРБ. Подобна позиция е не само невярна, но и крайно цинична. По логиката на Борисов българските пенсионери трябваше да останат на нивото на пенсиите от 2008 година, които бяха недостатъчни дори за физическото им оцеляване”, се казва в декларация на Обединените пенсионерски съюзи. Борисов: Станишев чете на обратно и наполовина
Коментарите на опозицията, и по-конкретно този от страна на Сергей Станишев, провокираха и отговор от страна на бившия премиер. Той обвини социалиста, че вади отделни фрази от контекста без да види значението на цялостната картина.
„Виждам, че Станишев следи от близо всяка моя дума, но и с това се справя много зле. В началото на месеца видях, че може да чете на обратно като прочете слогана на ГЕРБ. Днес разбирам, че освен, че чете на обратно, е почнал да чете и до половината, вадейки думи от контекста на изказването ми за фискалния резерв. Не съм изненадан, редовно по време на избори БСП от страх, че ще загуби използва този доказан метод за манипулация”, посочи Борисов, цитиран от пресцентъра на партията си.

Ето и видеото, за да прецени всеки какво казва Б.Б