петък, 24 май 2013 г.

Разкрития

Запалиха колата на шефа на "Слънчев бряг"

Служебният автомобил на изпълнителния директор на “Слънчев бряг” АД е запален снощи.
Колата е пламнала на външен паркинг, близо до жилището на Златко Димитров в гр. Несебър около 2.15 ч. Самият Димитров е бил събуден от алармата, която се е задействала. Огънят се е разпространил изключително бързо и за секунди е обхванал целия автомобил. Чул се е силен гръм, докато колата е горяла. Пожарът е потушен от противопожарен автомобил на Териториалното звено на ПБЗН Несебър. По първоначални данни автомобилът е изгорял непоправимо. Явно е бил залят с подпалваща течност, която все още не е установена. Изгорялата кола е била преместена по-късно в двора на РУП Слънчев бряг, където се намира и в момента, съобщават от пресслужбата на курорта.
Запаленият автомобил на директора на “Слънчев бряг” АД е “Киа Соренто”, на стойност около 45 000 лв. Колата е застрахована. Според Златко Димитров става въпрос за атентат, свързан със служебните му задължения. Това е планирано отдавна и цели психологически ефект на сплашване и отмъщение, защото точно днес Димитров празнува завършването на своята дъщеря-абитуриентка, която е отличничка.
Златко Димитров е изпълнителен директор на “Слънчев бряг” АД от година и половина, а преди това беше зам. областен управител на Бургас, припомнят от пресслужбата на Слънчев бряг АД.
Той е лидер на общинската организация на ГЕРБ в община Несебър, която спечели най-много гласове на приключилите избори. Откакто оглави ръководството на туристическия комплекс Димитров рязко се противопостави на дългогодишни криминални, рекетьорски и незаконни практики, пишат в прессъобщението от курорта.
Само за последната седмица Златко Димитров изпратил 2 остри сигнала до Прокуратурата /на вниманието на Главния прокурор Сотир Цацаров/ и до МВР. В единия се иска спешна намеса на тези институции за премахване на незаконните сергии, магазини и обекти, тъй като това на практика е самоуправство върху държавни терени.
Последният сигнал на Димитров е за съмнения, че структури целят саботиране на туристическия сезон, създаване на хаос, конфликти и напрежение. З
Преди около месец бяха демонстративно подпалени 5 павилиона, собственост на “Слънчев бряг” АД. Извършителите останаха неразкрити.
“Имам лошото усещане, че в Слънчев бряг и в българския туризъм се завръщат мутренските години на насилие, рекет и саморазправи. В сегашното състояние на безвластие някой иска да върне развитието ни назад във времето и да работи безконтролно, както е свикнал в престъпните времена.”, изказа опасенията си Златко Димитров. Той призовава органите на МВР да си свършат работата и да разкрият извършителите и поръчителите на престъпленията. Димитров не изключва, ако държавата не се намеси радикално, следващото посегателство да бъде физическо срещу него самия или негови близки.

Няма коментари:

Публикуване на коментар