сряда, 5 юни 2013 г.

Актуално

Абитуриентски бал в Парламента!
Волен пак скача на бой!

За малко Парламента да заприлича на кадрите от „онзи“ абитуриентски бал, на които се биха
масово.
Лидерът на “Атака” Волен Сидеров тръгна заканително към бившия здравен министър Десислава Атанасова по време на дебата за замразяване на депутатските заплати.
Парламентът реши да замрази преизчислението на възнагражденията си в “знак на солидарност с тежкия живот на българите”.
“Това предложение идва след едно управление, което не успя да смекчи ефекта от кризата, в резултат на което хората живеят много тежък живот. В един такъв относително кратък период – поредлаганите от мен 6 месеца, могат да се усетят действията на новото правителство. Действия, които от първия ден се вижда, че са насочени към подобряване на икономическата обстановка в страната, респективно към доходите на хората. След това отново ще имаме възможност да дискутираме тази тема”, заяви от трибуната вносителят на предложението и председател на НС Михаил Миков.
На първото гласуване депутатите приеха замразяването единодушно – със 199 гласа “за” от гласували 199 души.
Десислава Атанасова от ГЕРБ обаче поиска прегласуване със следната аргументация:
Моля за повторно гласуване, тъй като имаше народни представители от “Атака”, които не се включиха в гласуването за намаляване на своите заплати. Само преди няколко дни от тази трибуна Волен Сидеров твърдеше, че ще предложи депутатите да получават минимална работна заплата. Искам прегласуване, за да може г-н Сидеров да се включи, защото в противен случай това е демагогия.
След като седна на мястото си Десислава Атанасова бе набелязана от лидера на “Атака”, който тръгна застрашително към нея. Камерите в залата не успяха да предадат репликите, с които Сидеров се обърна към Атанасова.
До сблъсък не се стигна, защото квесторите застанаха между бившия здравен министър и лидера на “Атака”.
Сидеров обаче не се задоволи с обяснението си към Атанасова и обходи всички депутати на ГЕРБ, докато сипеше обръщения, които останаха неясни за журналистите. “Разходката” му приключи, когато колегата му Павел Шопов го завлече до сектора с местата на “Атака”.
След конфликта с Атанасова Сидеров и групата му демонстративно излязоха от пленарна зала.
Това не е първата разправия на националиста. В края на миналата седмица той стигна почти до бой в пленарна зала с бившия транспортен министър Ивайло Московски. По думите на гербаджията Сидеров го нарекъл “мангал мръсен”.