сряда, 14 август 2013 г.

Актуално!

Миков вкарва Плевнелиев в капан – вика го в петък на дебат за бюджета

Цялата парламентарна група на Коалиция за България е налична и строена, няма да има
отсъстващи на насроченото за петък извънредно заседание на парламента. Това обяви по Нова ТВ червената фурия Мая Манолова.


Тя е категорична, че колегите й не са тръгнали по екзотични дестинации, а тя няма билет за Арена ди Верона. Имам скромни претенции за почивката си, ходих няколко пъти на плажа и това ми стига, призна зам. председателката на парламента. Манолова изрази увереност, че и депутатите от ДПС и Атака ще са строени за заседанието. Според нея с Волен Сидеров не се водят никакви пазарлъци, защото хората му били обединени, че е необходима актуализация на бюджета.

В петък на заседанието с писмена покана, изпратена лично от шефа на парламента Миков ще поканим и президента Росен Плевнелиев. Даваме му трибуна в НС да защити в публичен дебат ветото си. Нека в открит диалог хората да се убедят в аргументите на всички страни. Ще преодолеем президентското вето, сигурна съм, защото всичко сме дебатирали открито, а мотивите на президента са изсмукани, посочи Мая Манолова.

Тя обясни, че в новия бюджет за следващата година са необходими сериозни реформи МВР, образованието и здравеопазването и това ще доведе до намаление на бюджетни разходи.