събота, 23 февруари 2013 г.

Deja Vu

Бойко ни излъга и за ООН!

След лъжата, че Дейвид Камерън му пожелал успех на изборите сега се разбра, че Борисов ни е излъгал и за това, че Генералният Секретар на ООН "изразил надежда, че България отново ще бъде ръководена от министър-председателя Бойко Борисов."
Преди два дни медиите шумно разпространиха твърденията на правителството, че в телефонен разговор Генералният Секретар на ООН Бан Ки-Мун е поздравил премиера Бойко Борисов за "мъдрото и ефикасно управление на държавата."
Бан Ки-мун благодарил "за прекрасната съвместна работа" и за приноса на Борисов към изпълнението на целите на ООН. Генералният Секретар "изразил надежда, че България отново ще бъде ръководена от министър-председателя Бойко Борисов."
Прекарасно звучи, само дето е лъжа. Както се разбра от говорителите на Генералния Секретар, Martin Nesirky и Farhan Haq, г-н Бан Ки-мун не е изразявал надежда, че Борисов пак ще е премиер. В подкрепа на това, Говорителят на г-н Бан Ки-мун, Martin Nesirky, написа: "Генералният Секретар говори по телефона с Министър -Председателя в оставка в сряда. Генералният Секретар не се меси във вътрешнополитическите работи на държави-членки на ООН. Генералният Секратар пожела на Премиера добро здраве и успех."  Това е и текста на съобщението :
Thanks for your prompt response. Could I cite you to correct the media reports?
On Fri, Feb 22, 2013 at 11:18 AM, Farhan Haq wrote:
I have the following official line to provide to you on this:
"The Secretary-General spoke by telephone with the outgoing Prime Minister on Wednesday. The Secretary-General does not involve himself in the domestic political matters of Member States. The Secretary-General wished the outgoing Prime Minister continued good health and success."
Не разбира ли Бойко Борисов, че така резили България пред света!

СМЕХ

- Властта обещава, че скоро ще спре спадането на жизнения стандарт...
- Гадове, единствената стабилност за последните 20 години и нея искат да затрият!
          *
Този неловък момент, когато на пикника на феминистките се окаже, че никой не е направил сандвичи.
          *
На пейка в парка седи дядо, усмихнат, ведър, абе направо щастлив. Изобщо, по вида му се разбира, че човекът е изживял хармоничен и богат живот.
Питат го:
- Дядо, толкова сте позитивен, кажете, как живяхте, за да достигнете до това състояние?
- Много просто! Никога от нищо не съм се отказвал! Като ми се пиеше - пиех, като ми се пушеше - пушех, като ми се приядеше нещо - изяждах го!
- А на колко години сте, дядо?
- На 38.
          *
Семейство в челябински магазин няколко месеца след падането на метеорита:
- Скъпи, ще ми купиш ли това палто от норки?
- Аз да не съм син на стъклар?!
          *
Когато в ръцете си държиш чук, всички наоколо ти приличат на пирони...
          *
Когато Дянков чул за оставката на Борисов, казал:"Тогава аз оставам!"
          *
Ако жената ти е изневерила, радвай се, че тя е изневерила на теб, а не на родината.
А. П. Чехов
          *
- Бабо, вярно ли е,че според християнството за всяко зло трябва да се отговаря с добро?
- Вярно е, внучето ми!
- Тогава ми дай десет лева - счупих ти очилата!

петък, 22 февруари 2013 г.

В крак с времето!

Учредяват К.У.Р!

Млади хора, обединени в социалната мрежа “Фейсбук”, спонтанно решиха да учредят на 3-ти март Движение „Конституционно управление за републиката” – К.У.Р.
Идеята за Движение „Конституционно управление за републиката” - К.У.Р. е вдъхновена от кмета на исландската столица Рейкявик – Йон Гнар, който е супер ексцентрична личност, и миналата година основа партия с име „Най-добрата партия”, която се отнася сатирично към досегашната политика. Само 6 месеца по-късно партията спечели кметските избори в столицата. В първата си реч като кмет Гнар обяви: “Никой не трябва да се страхува от „Най-добрата партия“, защото това е най-добрата партия. Ако не беше, щеше да се казва „Най-лошата партия“, а пък ние никога не бихме работили с такава.”  Недоволни от невъзможността на политиците 23 години да променят ситуацията в страната към по-добър живот за хората, несъгласни с лъжите на управляващите, обезкуражени от липсата на перспектива в собствената си родина, интернет потребители се обединяват около идеята за К.У.Р. Мястото и часът на учредяването ще бъдат обявени допълнително.  На страницата на събитието „Учредяване на К.У.Р.” във Facebook вече над 100 човека са потвърдили участие в Инициативния комитет. Там тече и допитване за мото на движението. С най-много гласове за момента са: „Нищо не ви обещаваме, за да не ви излъжем”, „С К.У.Р. напред” и „К.У.Р.” за една по-добра България”. На страницата на К.У.Р. във Facebook се появи и тематична снимка от протест на работници в Милано – паметник на ръка, която показва среден пръст.

Развален телефон!

Какво Му каза Камерън, а той как ни го представи!

Пак "Героизъм", Пак лъжи!

Пресслужбата на правителството публикува следната информация с дата 21 февруари 2013:
Дейвид Камерън: Пожелавам успех на Бойко Борисов на предстоящите избори
„Благодаря за сътрудничеството в рамките на европейските и евроатлантическите структури, благодаря и за приятелството. Пожелавам успех на предстоящите избори“. 
Той изказа своето възхищение от смелостта за взетото решение да бъде депозирана оставката на българското правителство и подчерта, че уважава изразената от г-н Борисов позиция.
Това казал в обаждането си до министър-председателя в оставка Бойко Борисов премиерът на Обединеното кралство Великобритания и Северна Ирландия Дейвид Камерън, според пресслужбата на МС.
Ето ви и оригиналът, публикуван от "Даунинг стрийт" 10 с дата 21 февруари 2013. Открийте разликите.
PM thanked PM Borisov for the strong partnership they had enjoyed on European issues and for his commitment to NATO and to reform in the EU.
Prime Minister David Cameron has had a telephone call with Prime Minister Borisov of Bulgaria.
Following the conversation, a Downing Street Spokesperson said:
The Prime Minister called Prime Minister Borisov of Bulgaria today following the announcement of early elections in Bulgaria.
"The Prime Minister said that he had great admiration for the clear stand taken by Prime Minister Borisov's government on Hezbollah's role in the Burgas bus bombing, and praised the leadership that Prime Minister Borisov had shown on this issue.
"The Prime Minister thanked Prime Minister Borisov for the strong partnership they had enjoyed on European issues and for his commitment to NATO and to reform in the EU. He hoped that the strong partnership between Britain and Bulgaria would continue in the future."
Едно нещо със сигурност няма да откриете: пожелание за успех на предстоящите избори, нито изказано възхищение от смелостта да депозира оставката. Става въпрос за... "Хизбулла".

СМЕХ

- Вчера д-р Бойко Борисов обяви, че д-р Доган бил организирал атентат срещу него, още през 2009-та година. Сигурно е взел някакви мерки, за да оцелее...
- Да... разруши барбекюто на Доган.
         *
На митинга в подкрепа на Бойко Борисов се събраха шефовете на ЦСКА, камион прасета и най-голямата фирма за извозване на боклуци. Оказа се, че прасетата са организаторите на митинга , а служителите на Титан са там по работа.
          *
- Какво е това - "комедия"?
- Това е, когато има с какво, има с кого, но няма къде....
- Тогава какво е "драма"?
- Това е, когато има с какво, има къде, но няма с кого....
- А "трагедия"?
- Когато има с кого, има къде, но няма с какво....
- Тогава каквo е "трагедия на ителигента"?
- Това е, когато има къде, има с какво, има с кого .... Но защо???
          *
Колко е приятно, когато се събудиш след купон и видиш, че всичко е разрушено, бъркотия, купчини немити съдове... но домът не е твой.
          *
Младост - прекрасното време, когато нямаш нито професия, нито права, нито пари...
Само сексуална ориентация!
          *
Когато в Русия падна метеорит, Путин разбра, че е трябвало да даде руско гражданство на Брус Уилис.
          *
Днес се навършват десет години откакто костенурката започна своето бягство от Софийския зоопарк.
          *
На Евровизия първо място зае жена, която е като мъж, а второ мъж, който е като жена.

ДНЕС СЛУШАМЕ:
СПРИ, НЕ СИ ОТИВАЙ!




четвъртък, 21 февруари 2013 г.

Късо съединение!

ПРАВИТЕЛСТВОТО НА БОЙКО БОРИСОВ ПАДНА!


 Борисов: Ахмед Доган е организирал атентат срещу мен!

Наpодното събрание  прие оставката на правителството на Бойко Борисов.
209 от 215 депутати, участвали в гласуването, бяха "за" оставката. Тя беше подадена вчера след продължилите няколко дни масови протести в страната, чиито основен предмет бяха високите цени на тока и монополите, а по-късно голяма част от тях пpераснаха в антиправителствени протести. Има доклад от партньорска разузнавателна служба, че е готвен атентат срещу мен, защото съм накърнил интереси на международната организирана престъпност.
Поръчител е Ахмед Доган, заяви премиерът в оставка Бойко Борисов от парламентарната трибуна.




РЕТРОСПЕКЦИЯ!

Най-доброто от Бойко Методиев Борисов!

“Щях да вдигна днес заплатите и пенсиите с 50%, но трябваше да подам оставка”
        *
“Вие сте прости и аз съм прост, затова се разбираме”
         *
 “На госпожата, която ми пращаше лук, всичките й пръсти са със златни пръстени. А ми праща лук. Аз нямам пръстени и никога не съм имал."
         *
“Как ще режа лента в църква, при Началника тук?! Режа ленти навън, където аз съм началник."
         *
“Дядо владика, благодаря за добрите пожелания, за благословията, защото тук има хора, които не ходят по земята – хвъркат, с божията помощ литват, кацат след това и пак си ходят по земята"
          *
“Ако учителката по математика е тук, може да сметне, че съм около 29 пъти по-бърз от Станишев."
          *
“Поскарах се малко на държавите, които само искат пари от Германия, а в същото време – не си привеждат бюджетите и дефицитите в съответствие с Маастрихтските критерии."
          *
“Залагам много на завистта на българите към съседа. Всеки съсед ще иска да си направи и той такъв блок."
          *
Спазени са всички европейски изисквания на еколозите - с убежище за прилепи и с тунели за костенурки."
          *
“Правиш една тръба. Зариваш я и всяка година взимаш такса от нея."
        

Лебедова песен!

ГЕРБ докара с рейсове "митингуващи"!



"Бойко, Бойко" скандират около 500 митингуващи пред Народното събрание, Бойко Борисов обаче го няма в парламента да ги чуе. Снабдени със свирки и пищялки граждани се събраха около 12 часа пред сградата на парламента, за да демонстрират подкрепата си за Бойко Борисов и кабинета му. Те са докарани с рейсове от различни краища на България. Народното събрание започна заседанието си, на което ще бъде гласувана оставката на правителството на Бойко Борисов, с дебати, но в отсъствието на премиера.


ГЕРБ докара също  прасета и трактори пред парламента да подкрепят Бойко Борисов

СМЕХ

Бойко води политика на последователно отрицаниe.
Днес казва, утре отрича, в другиден отрича отреченoто...
         *
Има два вида живот - полов и задгробен.
         *
Знаеш, че детството е свършило, когато заспиш на дивана и се будиш на дивана!
         *
- Скъпи, ще изляза с приятелки тази вечер!
- Само се прибери трезва!
- Уф...тогава до вдругиден!
         *
ББ сутринта си мисли:
"Много ми e натоварена програмата..как да се измъкна, че отида да направя едно мачле"
Подал оставка, отива на стадиона...и няма вече с кой да играе в работно време..Ужас!!!!
         *
- Сипа ли ракия?
- Да!
- И на себе си и на мен?
- И на себе си и на мен!
         *
Най-странния статус във ФБ има една моя позната.."МИНУС 17 СМ!"...Чудя се..или се е развела, или се е подстригала...
         *
Жена с мини-пола, гледаща под капака на автомобила си, сваля скоростта на цялото движение много по-ефективно, отколкото манекен на полицай.

сряда, 20 февруари 2013 г.

ПОЗИЦИЯ!

Наглите чехи ни наричат крадци!

“Г-н Премиер Петр Нечас наистина ли мисли, че чехите трябва да дават портфейлите си на всички балкански крадци, които ги поискат?“ възмущава се в коментарната си статия чешкият вестник „Млада фронта днес”.
“Чехите, словаците, унгарците, а също и българите бяха европейски модел за добро поведение, преди да влязат в ЕС, но щом се присъединиха към европейското семейство, се научиха на лоши обноски”, пише вестник „Хосподарске новини”.
Доста нагли изказвания от чешка страна при положение, че вече доста години именно те крадат и то нагло българският народ. Примерите за това са десетките хиляди жалби срещу двете ЕРП-та "Чез" и "Енерго-про". Между другото, като не им харесва, че тук на Балканите сме крадци могат да се пробват  в САЩ или Западна Европа!

Магьосникът от Оз!

Борисов: Щях да вдигна днес заплатите и пенсиите с 50%, но трябваше да подам оставка

 Стенограма от последното заседание на Министерски съвет
БОЙКО БОРИСОВ: Колеги, знаете че подадох оставка на кабинета и тя вече е в парламента. Има някакво технологично време, не знам колко е по закон, до тогава всички си изпълняват ангажиментите. Ще работите така, че след изборите, ако хората определят пак ние да управляваме, там където ще се върнете да не се е срутило. Това е много важно да го имате предвид. Иначе, още днес щях да вкарам точка да увеличим пенсиите и работните заплати с 50 %, но аз съм убеден, че хората когато оценят и днешния ни жест и могат да избират между това, което им се предлага от различните политически партии имаме голям шанс отново да ни посочат нас на първо място. Така, че така искам да се работи, че през тези няколко дни, за които сте там, да правите така, че тези които идват след вас да заварят една подредена държава.
Не мога да не се изкуша отново да коментирам вече излиянията на Костов и Мартин Димитров, защото те са представители на сестринска партия, както в Брюксел е прието да се казва, в момента, че ние сме избягали от отговорност. Ние вчера направихме всичко необходимо в областта на енергетиката. Те създадоха монополите. Те създадоха монополите в горивата, лично Костов, той създаде монопола в енергетика. Впоследствие БСП, ДПС и НДСВ го утвърдиха с ЕРП-тата и със Закона за зелените енергии.
Така, че от днес нататък при всички ваши участия, интервюта или когато участвате в дебати всичко това трябва да се знае от хората.
Благодаря ви, мисля че направихме доста неща.

ПОСТФАКТУМ!

ГЕРБ към администрацията: Да защитим Бойко!

От близо час служителите на държавната администрация масово получават SMS-и от активисти на ГЕРБ за организиране на протест в защита на Бойко Борисов. Това съобщиха  БГНЕС.
Освен SMS-и ГЕРБ разпраща и E-mail-и до общинските си съветници и до симпатизантите си. Текстът на SMS-а гласи: "Zdraveite! Molia vsi4ki, koito imat vazmojnost da otidat sega kam narodnoto sabranie v podkrepa na Borisov! Tova da se povtori I utre v 12H. Simpatizanti – sashto!". ("Здравейте! Моля всички, които имат възможност да отидат сега към Народното събрание в подкрепа на Борисов! Това да се повтори и утре в 12 часа. Симпатизанти – също!".). E-mail, разпратен към членове и симпатизанти, е със същото съдържание, но се отнася за оказване на подкрепа на 21 февруари. Утре Народното събрание ще гласува оставката на кабинета "Борисов".  В редакцията на БГНЕС ни бяха препратени десетина кратки съобщения на служители от различни министерства, включително и в Министерски съвет, които са получили директивата от управляващата партия. В момента има десетина души около парламента в подкрепа на Бойко Борисов.
Източник: БГНЕС

АКТУАЛНО ОТ МИНАЛИЯ ВЕК!

Радой Ралин в края на миналия век :


“Ако България и в ХХІ век продължава да бъде същата и вместо да помага на вариантна, нюансивна демокрация, а не чрез нея да си изплита кошницата за спекула, ще остане празна, закупена от Дунав до Бяло море, направо в грубите ръце на чужди инвеститори, а нейният гений ще го цанят на високи постове в световната наука. Дали поне тези “щастливци” ще имат благоразположението си да напишат във визитката си след професията и едно “българин”? Не знам, но само пръст и вода държава не правят, а държава без съзнателни политици не е нищо друго, освен гонинарод!”

АКТУАЛНО!

МИНИСТЪР-ПРЕДСЕДАТЕЛЯТ БОЙКО БОРИСОВ ПОДАДЕ ОСТАВКА.

ЕТО КАКВО КАЗА ТОЙ ОТ ТРИБУНАТА НА НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ:

"ГЕРБ дойде на власт по волята на народа. Дойде по демократичен път и извървя всички признати от Конститутцията форми за демократично управление. Вчера направихме максимума за да отговорим на исканията на протестиращите. От днес нататък правителството вече няма какво да направи. В никакъв случай не искам ние да носим и пасивите на хидроинженерите от ДПС, където изхарчиха един милиард за Цанков камък, 1.5 млрд за Белене и задължиха НЕК за 2.5 млрд. Не искам да виждам кръв по улиците, да виждам полицаите на България, които гинат и се бият. Това, че хвърлят камъни по тях и ги провокират – няма значение.
Държавата има нужда от нов кредит на доверие, хората да определят как ще се управлява от тук нататък.
На обяд депозирам оставка на правителството"

Какво предстои след оставката!


Според Конституцията на Република България:

Президентът трябва да изпълни процедурата и да предложи на трите най-многочислени парламентарни групи да съставят правителство. Това означава, последователно - групите на БСП, ДПС и "Атака". Повечето групи в Народното събрание декларираха, че няма да участват в кабинет преди да бъдат произведени избори, но БСП и "Атака" не са категорични.
Президентът трябва да назначи служебно правителство, като то може да бъде и със състава на досегашното правителство.
В такъв случай държавният глава трябва да назначи служебен кабинет. Но в такъв кабинет партиите твърдят, че не искат да участват. Това може да означава, че до предсрочни или редовни избори, функциите на служебно правителство ще трябва да изпълнява кабинетът Борисов - със силно ограничени права.
Не е ясно дали проблем може да създаде приетият още изцяло от парламента, но още непубликуван в "Държавен вестник" Изборен кодекс.
При драматичното си изявление тази сутрин Бойко Борисов каза, че няма да участва в управление, в което полицията бие хора. "Щом народът иска улицата да управлява държавата - да го направи", заяви той, а думите му бяха изпратени с овации от присъстващите депутати от ГЕРБ.
Христо Бисеров от ДПС вече заяви от парламентарната трибуна, че никой няма да участва в никакво правителство в мандата на това Народно събрание и то трябва да се разпусне.


*При това положение оставам на поста като финансов министър, и през следващите седмици и месеци ще продължавам да работя с премиера Борисов, за да може ГЕРБ отново да спечели пълен мандат. Това заяви пред журналисти в Министерски съвет Симеон Дянков.

АКТУАЛНО

Мъж се самозапали пред сградата на община Варна

 Около 7:30 часа тази сутрин.
Мъжът е  36-годишният Пламен Любчев. На място е пристигнала линейка, която е откарала пострадалия в болницата. Той е в тежко състояние във Военоморска болница с около 80% изгаряния по тялото. Мъжът е с риск за живота. До минути той ще бъде приет в операционната.   Днес  започва сесия на Общинският съвет в града, на която ще се гледа бюджета на Варна.

СМЕХ

Приближава пролетта...Из-под леглата се появяват първите кантари.
          *
- Бойко, така е в любовта – краят винаги разбива сърцето!
          *
ЧЕЗ трябва да пусне Happy Hour с ток на корем.
          *
Жена към мъжа:
- Напразно се карахме на дъщерята за пиърсинга. Сега, когато има халка на носа, да я вдигна за училище е много по-лесно.
          *
Мъжът ревнува тази, която е с него.
Жената ревнува този, който е с нея сега, този, който е бил с нея някога, този, който е можело да бъде с нея в миналото, този, за който е имала планове, и даже този, който самата тя е отхвърлила.
          *
Мъж към таксиметровия шофьор:
- Закарай тъщата до гарата, но да не закъснее!
- Спокойно, ще я закарам, все едно моята карам!
          *
Ако кравата се храни с какао, а доилния апарат се включи към казана за ракия, кравата ще започне да дава "Бейлис"
          *
Спокойно лежащият на дивана мъж, при влизането на жената в хола мигновено се превръща в нагло излежаващ се!!!

вторник, 19 февруари 2013 г.

ВИСОКО НАПРЕЖЕНИЕ!

ДЕН 10-ТИ !

Протестиращите срещу високите цени на тока и парното в София блокираха бул. „Васил Левски” в посока от паметника Васил Левски към НДК. Скандират обидни думи за премиера и „Оставка”. Жандармерията ги е спряла и не им дава да минат напред към паметника на Васил Левски.

* Най-голямата група потегли от Орлов мост, но беше спряна с жива верига пред Ректората на Софийския университет от жандармерията. Друга група се придвижваше по ул. "Оборище", за да се слее с протестиращите и да отидат към паметника на Васил Левски. Трета група има пред сградата на БАН, тя е най-малобройна, със знамена, и също е блокирана от полицията и жандармерията. Отцепен от полиция и жандармерия е районът около Народното събрание. Скандиранията "оставка" и "мафия" се чуват и на церемонията на паметника на Васил Левски, където се отбелязват 140 години от гибелта му. Протестиращите спряха да скандират само по време на изпълнението на националния химн. 
*Протестиращите в столицата няколко хиляди души със скандирания се отправиха към ул. "Московска". Чуват се пиратки и бомбички. Продължават виковете "оставка" и "мафия". Много засилено остава полицейското присъствие в центъра, както и жандармерията. Жандармерията е оборудвана с щитове и палки, има спрени много патрулки и микробуси на жандармерията.
*Напрежението ескалира: Летят бомби на ул. “Московска”!
*Протестиращите в София се насочиха към Орлов мост. Засилено остава присъствието на полицията и жандармерията.
*Сблъсъци възникнаха между полиция и протестиращи на Орлов мост! Сблъсъци възникнаха между полиция и протестиращи на Орлов мост. Счупени са няколко щита на жандармерията. Хора отзад от шествието хвърлят бомбички и пиратки, запалени са факли. Полицията се отдръпна назад и хората нахлуха на Орлов мост. Има пострадали при сблъсъци на протестиращите с полицията и жандармерията в столицата!

*Тежък сблъсък между част от участниците в протеста тази вечер и жандармерията стана в столицата. Минути преди 20.00 часа, възникнаха сериозни стълкновения между полицията и жандармерията и протестиращите. Доста хора бяха бити и блъскани от полицията, има ранени. В момента голяма част от протестиращите се колебаят накъде да продължат и скандират на място "убийци". Пристигна една линейка за пострадалите. Има мъж с окървавена глава, има и други пострадали.
**В "Пирогов" са постъпили осем души, пострадали при тежките сблъсъци между жандармерия и протестиращи тази вечер.





Варна
Над 3000 протестиращи срещу високите сметки се движат по бул. „Сливница” в посока Алеята на възрожденците в Морската градина във Варна. Там се намира паметникът на Апостола на свободата Васил Левски. Пред колоната от протестиращи е издигнат портрет на Васил Левски. Те хвърлят бомбички, свирят със свирки. В района е изключително шумно. Протестът се охранява от десетки полицейски служители. Протестните действия за момента преминават без ексцесии. Движението в района на бул. „Сливница” и бул. „Мария Луиза” е затруднено заради изтеглянето на колоната от протестиращи. Очаква се след няколко минути движението да бъде възстановено.
Сн: "Таралеж"
* Протестиращите във Варна се движат по бул. „Христо Ботев” в посока сградата на "Енерго-Про."










Обновена 20:25ч.

ВИСОКО НАПРЕЖЕНИЕ!

Бойко готви “пустинни котки” за протестиращите!

След като не успя с пиарската пресконференция в МС, премиерът Бойко Борисов се готви за нова среща с протестиращите. Бронирани машини, тип “пустинна котка”, ще излязат срещу бунта довечера в София. Организиран е и ескорт от военна полиция.
Видеоматериал се появи в социалните мрежи,  от който личи, че по бул. “Цариградско шосе” до хотел “Плиска” се придвижват бронираните машини.

В отговор на подпалилите се телефонни линии със запитвания към Министерство на отбраната, то разпространи информация, че служба „Военна полиция“ ще охранява “отбелязването на годишнината от гибелта на Васил Левски в София”, и “няма ангажимент към поддържането на реда по време на протестите, които се провеждат в столицата”.

От МВР пък казаха пред интернет изданието, че тази вечер ще разчитат и на т.нар. водно оръдие в София, което се използва основно за борба с масови безредици. Оръдието ще бъде разположено в района на сградата на Народното събрание и ще е на разположение за реакция при необходимост.

ФАЛШИВ ГЕРОЙ!

Премиерът не вижда смисъл да подава оставка! 

 ПРИБЛИЖЕНА НА ГЕРБ ИГРАЕ РОЛЯТА НА ПРОТЕСТИРАЩА!

„ В неделя е почивен ден играх футбол, що?“

След три дни мълчание Бойко Борисов даде пресконференция, на която отговори точка по точка на въпросите на някоя си Даниела Пеловска. Тя беше представена като носител на исканията на протестите, заляли страната. Даниела Пеловска (бивш член на  СДС. Щерката на Пеловска, родена 1984 е назначена от ГЕРБ за зам. кмет в р-н Изгрев, а синът и е юрисконсулт в Столична Община), поставена редом до Борисов, явно предварително подготвена благодари на премиера колко бързо е разгледал писмото им.

За ГЕРБ и за мен е по-изгодно да подадем оставка, но ако това го направим, последиците, които ще има, ще бъдат катастрофални. Не виждам смисъл да подавам оставка! Това каза премиерът Бойко Борисов на пресконференция в Министерски съвет
ДКЕВР може да вземе решение за отмяна на увеличението на цената на тока, ако ДКЕВР се съгласи от 1 март може да намалим с 8% цената на тока. Това каза премиерът Бойко Борисов на извънредна пресконференция.  Той съобщи, че и трите ЕРП-та днес са глобени, а в рамките на днешния ден на ЧЕЗ ще се отнеме лиценза. По-рано Върховната административната прокуратура обяви, че е предложила на ДКЕВР да отнеме лиценза на дружеството. Важно е НС и всички политически сили, ако искат и в рамките на ден, два, три, изберат с 2/3 целия състав и председателя на ДКЕВР.  Вината, която имаме е с назначаването на Семерджиев, Трайков ми го предложи. Уволнил съм го и се надявам неговата вина да бъде доказана. Говори съм с г-н Златев на Комисията на потребителите могат да заведат колективни искове и да заведат жалби при над 20% повишаване, каза Борисов.  Дянков се справяше зле с мерките за стимулиране на икономическия растеж. Той не беше комуникативен с министрите. За да се срещат с него, трябваше да дойдат при мен, заяви още премиерът. Като друг мотив за оставката на бившия вече финансови министър премиерът посочи, че семейството му е в САЩ и необходимостта той непрекъснато да пътува. Премиерът каза, че Дянков не е направил нищо и за Е-правителството: "В електронното правителство се направи много малко, а той беше отговорен пред мен".  На въпрос къде бяхте до сега Борисов отговори: „ В неделя е почивен ден играх футбол, що?“
Янко Петров един от организаторите на протестите, по повод изказването на Даниела Пеловска като опозиционер:
Абсолютно никой не я е оторизирал Даниела Пеловска да говори от името на протестиращите с правителството. Тя предаде цяла България. Никой не й делегирал правата. "Аз съм афектиран, аз съм бесен. Тя се опитва да дискредитира каузата. Този човек не представлява никого. Тя предаде гражданите на България", повтори на няколко пъти Янко Петров. Той подчерта, че Пеловска лъже, че е съгласувала писмото и срещата с Борисов.

Коя е Даниела Пеловска:


Даниела Пеловска е известна фигура в Добрич, приватизатор на Макаронената фабрика. Чрез фирмата Сердика турист тя притежава и голям хотел на морето в Кранево - "София пласт". Проверка в Агенцията по вписванията показва, че Пеловска е доста имотна и на практика е милионер. Била е член е на НС на СДС, напуснала през 2005 г, за да стане водач на листата на Новото време в Добрич на парламентарните избори. Дъщерята на Пеловска арх. Павлета Пеловска, родена 1984 г. е била управляваща на Макаронената фабрика заедно с майка си, а сега е назначена от ГЕРБ за заместник-кмет в столичната община, район Изгрев. Синът на Пеловска Васил Руменов Пеловски през 2010 г. печели конкурс и е назначен като юрисконсулт в Столична община.
 На днешната пресконференция обаче Пеловска излезе "от прикритието" и се яви на журналистите като опозиционер.

112

Бойко Борисов: Няма да подам оставка!

Ще подадете ли оставка, г-н Борисов?
Това попитаха  с есемес тази сутрин премиера Бойко Борисов колегите от агенция „Пик“
“Не”, отвърна преди минути министър-председателят, който вече трети ден е в нелегалност, далеч от “народната любов”.

ПАМЕТ!

Днес се навършват  140 години от деня, в който Васил Левски увисна на Бесилото край София и се превърна в легенда. Тези години бележат не смъртта, а безсмъртието на Апостола.  

СМЕХ

Дянков във Вашингтон се събуди в 7:30ч и разбра, че е подал оставка!
          *
- Експерти твъдят, че народът е почнал да живее по-добре.
- А хората казват, че нищо такова не усещат.
- Но те не са експерти.
          *
Вчера Трайчо Трайков написа в Туитър:  Сега очакваме tv7 да покаже как Дянков души с възглавница Мишо Бирата.
          *
Във Фейсбук:
- Миче! Къде си? Не мога да ти звънна :-(
- В кухнята съм! Идвай да ядем, глупчо!
          *
Бойко Борисов умислен гледа протестите по новините. Замисли се: "Е, протестират, но не е проблем. Мразят ме само тези, които използват електричество. Всички останали още ме обичат."
          *
Ако сте успели да преживеете благополучно Свети Валентин, не се заблуждавайте-тепърва предстои 8-ми март!
          *
- Имате ли наркотици?
- Не.
- А ако намеря?
- Ще сме ви признателни.
           *
- Ох, толкова пари за цигари давам. Около кутия и половина на ден пуша. За седмица излиза около 40 лева. Вярно, пуша хубави цигари...Не може от здравето да се пести!
           *
Ако в обятията на жена ви сънувате чужда жена, значи сте долен мръсник. А ако в обятията на чужда жена сънувате вашата жена, значи вие сте чудесен съпруг.

понеделник, 18 февруари 2013 г.

112

БОЙКО, КЪДЕ СИ? АКО ЧЕТЕШ СЕ ОБАДИ!

Държавата се разтресе от протести, народът поиска оставката на премиера, а него го няма вече 48 часа!

ГЛАС НАРОДЕН!

Бойко, отивай си!

 Хиляди протестиращи в София, Варна, Пловдив и още много градове скандираха: "Мафия" и "Бойко, отивай си". За девети пореден ден  българите от цялата страна излязоха на протест срещу монопола на ЕРП, високите сметки на тока и правителството. 

ВИСОКО НАПРЕЖЕНИЕ!

Бентлита, баровски вили, частни самолети и стотици хиляди заплата!


Вижте къде отиват парите от сметките ви за ток!

Докато народът масово се чуди как да плати непосилните сметки за ток, шепа чужденци - висши мениджъри на трите енергоразпределителни дружества "ЧЕЗ България", ЕВН и "Енерго-Про" трупат милиони от баснословните печалби.
Оказа се, че някои от лакомите иностранни гешефтари прибират не само солидни заплати, но и част от печалбите, които компаниите им трупат на гърба на бедните българи.
Най-високоплатен е началникът на чешкото енергийно дружество "ЧЕЗ - България" Томаш Плескач. Председателят на Надзорния съвет на енергоразпределителното дружество прибира всеки месец зашеметяващите 59 000 евро, тоест почти 120 бона.
Освен това чужденецът всяка година прибира огромни суми под формата на премии, живее в просторен апартамент в центъра на София, който се плаща от фирмата, и ползва безплатно до 6 самолетни билета месечно.
В края на всяка седмица Томаш Плескач се прибира в Прага при семейството си - тоест дори не харчи в България огромната си заплата. Лъскав "Мерцедес" S класа вози началника на чешкото дружество, като бензина естествено се плаща от фирмата.
Отскоро Плескач е охраняван от двама бодигардове заради високото напрежение в обществото вследствие на безбожно надписаните сметки за ток.
Плескач не е единственият ръководител от ЧЕЗ с огромна заплата - всеки един от членовете на Надзорния и Управителния съвет на дружеството прибира по 15 000 лева месечно, като в тази сметка не влизат системните бонуси за добри финансови резултати (разбирай - завишени сметки за потребителите).
Висшите началници на ЧЕЗ, облагодетелстващи се от непосилните за потребителите сметки, са: Мартин Пацовски (заместник-председател на Надзорния съвет), Иржи Кудрнач (член на Надзорния съвет), Димитър Стефанов (член на Надзорния съвет), Томаш Дзик (член на Надзорния съвет) и членовете на Управителния съвет Петър Докладал, Петър Баран, Злата Грьонингерова и Владимир Марек.
Висшите мениджъри на друг енергиен окупатор - австрийското дружество ЕВН, също лапат баснословни петцифрени заплати. Председателят на Управителния съвет на монополиста Йорг Золфелнер прибира заплата от 70 000 лева и шофира луксозно "Бентли Континентал" за близо 250 000 лева.
Австриецът обитава ВИП апартамент в хотел "Санкт Петербург" на Георги Гергов в Пловдив и всеки петък лети с чартър за Австрия заедно с колегите си от Надзорния съвет Шефан Шишковиц и Георги Райтер.
Заради триото австрийската компания планира да закупи частен самолет - своеобразна признателност за фантастичните финансови резултати. В България заложената печалба за 2013-а на "ЕВН България" е 25%. За сравнение - в Европа средната печалба на ЕРП-тата не надвишава 4-5%. Иначе средната заплата на служителите на ЕВН надхвърля 1500 лева.
Мълви се, че в управата на енергоразпределителното дружество неофициално фигурира и братовчедът на политика от БСП Кирил Добрев - Кирил Кирилов, който е наричан Киро Тока. Казват, че родственикът на Добрев бил поставен на хранилка, тъй като братовчед му помогнал на австрийците да приватизират енергото в Пловдив. На хранилка при ЕВН бил и роднина на бившия енергиен министър Милко Ковачев.
Заплатите за висшите мениджъри на третата енергийна ламя - "Енерго-Про", също са баснословни. Финансовият директор на разпределителното дружество получава 100 000 лева месечна заплата, толкова слага в джоба си всеки месец и управителят на дружеството.
Висшият мениджмънт на енергийния окупатор се шири в къщи в баровските квартали на Варна, освен това фирмата е взела под наем и 2 къщи в столичния квартал "Бояна", където често отсядат началниците на дружеството, когато са по служебни въпроси в столицата. Това разкрива пловдивският сайт 24.

За миналата година българите са платили общо 7 милиарда лева сметки за ток, което подсказва колко голяма баница поглъщат шепа чуждестранни тарикати. Дали обаче скоро няма да им преседне залъкът?

ВИСОКО НАПРЕЖЕНИЕ!

Гърмят бушони, Дянков падна!

Бойко през 2010 г.: Падне ли Дянков, пада правителството!

Бойко Борисов уволни вицепремиера и министър на финансите Симеон Дянков. Вицепремиер става регионалният министър Лиляна Павлова, финансов министър -министърът по управление на еврофондовете Томислав Дончев.
Рокадите бяха обявени тази сутрин от пресслужбата на Министерския съвет.
Очевидно това е ходът, който предприема Борисов, за да покаже, че правителството се мъчи да се справи с възникналата ситуация, но едва ли ще има ефект !
 „Освобождаването на един или друг министър за мен е проблем. Освобождаването на един финансов министър обаче е все едно пада цялото правителство“.
Това заяви премиерът Бойко Борисов от парламентарната трибуна на 22 октомври 2010 г.

Първи реакции след оставката на Дянков:

Лидерът на БСП Сергей Станишев определи оставката на Симеон Дянков като част от маневрите на ГЕРБ.
"Министрите са изпълнители на волята на Бойко Борисов, те са негови слуги, независимо как се казват."
Иван Костов, председател на ДСБ:
Несръчна паническа управленска мярка
Паническо жертвоприношение е това, което прави Бойко Борисов - така лидерът на ДСБ Иван Костов коментира смяната на финансовия министър Симеон Дянков.
СДС: Финансовата дисциплина задушава българския бизнес
"Лекцията" за поддържане на строга финансова дисциплина, изнасяна през последните години от министър Дянков, е впечатляваща за икономически анализатори, но задушаваща българския бизнес

СМЕХ

Мнозинството българи смята, че мнозинството българи са идиоти.
       *
Служба “Телефонен секс”. Скромен мъжки глас и професионален женски:
- Кое име ви харесва най-много?
- Сара…
- О! Провървя ви! Аз се казвам Сара. А какви очи обичате най-много?
- Сини…
- О! Пак ви провървя! Аз съм със сини очи. А тялото…?
- Ами, не много висока, прави крака….
- Ама вие сте късметлия! Аз не съм много висока. Имам прави крака, а гърдите ми са големи и меки…
- Ама аз харесвам малки и твърди!
- И пак ви провървя! Втората ми е малка и твърда…
        *
- По какво човека прилича на компютъра?
- Също като компютъра на млади години човек има достатъчно хардуер и малко софтуер, на старини софтуер в изобилие, но все не достига хардуера.
        *
- Кашляйте, - казва докторът на пациента.
Той кашля.
- Моля, още веднъж, - казва докторът, - по-силно.
Пациентът кашля с все сила.
- М-да, - казва докторът, - често ли имате такива пристъпи на кашлица?
        *
- О, колко си отслабнала! Нова диета?
- Да, моркови, картофи, цвекло?
- Ама вариш или печеш?
- Копах!
        *
Както казва един познат декан: всички жени остаряват, освен първокурсничките.
        *
- Що е скопен хладилник?
- Хладилник, на когото са отнели и последните две яйца!
        *
Никоя свръхсекретна спецслужба не знае за вас толкова, колкото вашия интернет провайдер.

неделя, 17 февруари 2013 г.

БЪЛГАРИЯ ВЪСТАНА!

Цветанов на рожден ден, Бойко в Скопие, президентът на ски!

Първите държавни мъже избягаха далеч от протестите и всенародната “любов”. Докато стотици хиляди скандираха по улиците на 35 града в странатта. Нито един от управляващите не се сети да се върне в София и да застане мъжки срещу въстаналите граждани.
Вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов обяви, че няма да бъде гост в неделното предаване на Кеворк Кеворкян, защото бил възпрепятстван – щял да бъде на семеен рожден ден. Затова и гостуването му във “Всяка неделя” бе на запис и интервюто му мина като сладка раздумка – за любимата книга “Спартак”, за трите дъщери за любовта към семейството му и ГЕРБ.
Премиерът Бойко Борисов се покри в Скопие уж на изненадваща визита.  Министър-председателят отмени всичките си изяви за събота и неделя, когато десетки хиляди протестираха. В неделя Борисов и здравната министърка Десислава Атанасова трябваше да демонстрират колко добре върви ремонта, платен от държавата, на сградата на болница “Свети Панталеймон” в Ямбол. След това премиерът трябваше да се отправи на проверка на строителството на ЛОТ 4 на автомагистрала “Тракия”. Накрая бе предвидено откриване на обновеното отделение “Кардиология” в многопрофилната болница в Хасково.
Oт президенството съобщиха, че Росен Плевнелиев не е в София. Вероятно държавния глава пришпорва ските в с. Баня, защото му предстои участие в традиционното ски състезание с дипломати в началото на март.

Докато държавните мъже се забавляват, българската пролет пукна. Стотици хиляди въстанаха в десетки градове на България и поискаха оставката на правителството заради ограбването на народа чрез сметките. Това са най-масовите протести от 15 години насам.

България в революция, властта и медиите мълчат!

ДА ЗАПАЛИМ МОНОПОЛИТЕ! НАЦИОНАЛЕН ПРОТЕСТ!

Предаваме на живо от София и Варна!


София!

Днес от 11 часа пред министерството на икономиката в столицата започна протестът срещу високите сметки за тока. Спряно е движението по бул. „Г.С.Раковски”, където са застанали част от протестиращите. Има засилено полицейско присъствие. Протестиращите скандират под прозорците на МИЕТ „мафия”. Чуват се освирквания. От тонколони звучи българска народна музика. Развяват се български знамена. Водни оръдия и няколко коли с жандармерия пътуват от Враня към центъра на София. . Изключително засилени са мерките за сигурност в столицата.
* 11:30ч. Цялото Народно събрание е оградено с метални решетки. Около сто полицаи са на място. Има коли на Жандармерията и полицейски коли. С лента "Полиция" са оградени и всички сгради, които са на пл. Народно събрание. "На ул. "Г. С. Раковски" пред сградата на МИЕТ също има полицейски коли, пожарна и много полицаи. Сградата на МИЕТ е също оградена с полицейска лента. Полицейски коли, включително и микробуси, има и в съседните улици – "Славянска" и "Иван Вазов".
*11:50ч Протестиращите поеха към парламента! Мятат яйца срещу министерството на Дянков!
* 12:07ч Протестът срещу високите цени на тока и парното в столицата достигна пред парламента. Чуват се освирквания, както и скандирания „мафия”, „убийци” и „изчезвайте”. Пред парламента са поставени метални заграждения. Над 30 служители на реда охраняват сградата на Народното събрание. Протестиращите са се разположили около паметника на Цар Освободител и към ул. „Цар Шишман”.
* 12:15ч ”. Няколко хиляди софиянци обградиха преди минути Народното събрание с викове “Боклуци”, “Хайдуци”, “Оставка”, “Мафия”, “Уууу”! Звучат патриотични песни.
* 12:56ч    Протестиращите срещу високите сметки в столицата блокираха Орлов мост. Хората са се качили върху оградата и скандират „всеки ден ще е така до победата”. Протестиращите преминаха по бул. „Цар Освободител”, където също спряха движението, на бул. „Цариградско шосе” в момента движението също е частично спряно, както и по бул. „Евлоги и Христо Георгиеви”. Протестиращите развяват знамена и лозунги.
*13:39ч Протестиращите срещу високите сметки за ток и парно в столицата освобождават Орлов мост и се насочват към централата на елекроразпределителното дружество ЧЕЗ. Протестиращите се източват по бул. „Цар Освободител”, движението обаче все още не е възстановено, тъй като хората са много. Шествието е съпроводено от полиция. Недоволството на гражданите от високите сметки продължава да се изразява в скандирания.
*14:08ч!!!Стигна се до масов бой между гражданите и полицията. Полицейската блокада изнерви протестиращите, които започнаха да блъскат полицейските автомобили. Полицията разгони протестиращите, които междувременно замеряха с бутилки и предмети сградата на СДС на бул. „Г.С. Раковски” 134. Много хора хвърлят стъклени бутилки по полицията, както и камъни. Скандират „мафия” и отстъпват пред полицаите, които ги изблъскват от мястото на протеста.
*15:40ч Протестът в София  завърши. 

Варна!
* 11:20ч Хиляди са вече протестиращите пред община Варна.
Лично шефът на полицията е на място.
Посоката на шествието е към Катедралата.
* 11:57ч Около 8000 души са блокирали площада пред Катедралата във Варна. Шествието преминава по бул. „Владислав Варненчик” под засилена полицейска охрана. Към протеста се присъединяват все повече граждани. Движението по всички булеварди в центъра на Варна е блокирано предварително от полицията и за разлика от друг път, няма автомобили, попаднали в задръстване. Засега шествието минава мирно и без нарушения на обществения ред. Жандармерията е блокирала напълно подстъпа към бул. „Христо Ботев” и Аспарухов мост.
* 12:20ч Над 30 000 вече се включиха в протеста, според организаторите.  Бул. "Мария Луиза", "Христо Ботев", "Княз Борис I" се оказаха тесни за варненци. В знак на съпричастност и подкрепа жанданмеристите посрещнаха множеството със свалени на земята щитове, а протестиращите им подариха цветя. Като пореден знак на подкрепа полицията пусна протестиращите да тръгнат към Аспарухов мост.
* 12:30ч  Протестиращите във Варна блокираха Аспарухов мост!
* 13:27ч Протестиращите развяват знамена и лозунги. Хора използваха паметника на загиналите в Сръбско-българската война за трибуна. Отправен бе призив за гражданско неподчинение, ако в срок от една седмица не бъдат чути и изпълнени исканията им.  Част от колоната се е насочила към сградата на "Енерго Про" на ул. "Девня" 2. Гражданите замерят с яйца и кофички с кисело мляко сградата на енергийното дружество.  Жандармерията не допуска протестиращите да щурмуват билдинга. Друга колона от окол 10 000 души пое от Аспарухов мост към Катедралата. Към шествието се присъединяват нови и нови недовлни граждани. За сега няма безредици и насилие.
*13:56ч  Около 5000 души се насочиха към сградата на община Варна по бул. „Сливница”. Полицията отцепва движението на сто метра пред протестиращите и по този начин не се получават задръствания. Друга част от митинга протестира пред сградата на електроразпределителното дружество на ул. „Девня”. По този начин митингът се разкъса на две части. Част от прозорците на сградата на дружеството са счупени от хвърляни предмети, в района има засилено полицейско присъствие. За момента няма информация за пострадали или арестувани граждани.
*14:32ч Протестът във Варна завърши. Утре в 18.00ч. се подновя протеста от същото място.