вторник, 19 февруари 2013 г.

ФАЛШИВ ГЕРОЙ!

Премиерът не вижда смисъл да подава оставка! 

 ПРИБЛИЖЕНА НА ГЕРБ ИГРАЕ РОЛЯТА НА ПРОТЕСТИРАЩА!

„ В неделя е почивен ден играх футбол, що?“

След три дни мълчание Бойко Борисов даде пресконференция, на която отговори точка по точка на въпросите на някоя си Даниела Пеловска. Тя беше представена като носител на исканията на протестите, заляли страната. Даниела Пеловска (бивш член на  СДС. Щерката на Пеловска, родена 1984 е назначена от ГЕРБ за зам. кмет в р-н Изгрев, а синът и е юрисконсулт в Столична Община), поставена редом до Борисов, явно предварително подготвена благодари на премиера колко бързо е разгледал писмото им.

За ГЕРБ и за мен е по-изгодно да подадем оставка, но ако това го направим, последиците, които ще има, ще бъдат катастрофални. Не виждам смисъл да подавам оставка! Това каза премиерът Бойко Борисов на пресконференция в Министерски съвет
ДКЕВР може да вземе решение за отмяна на увеличението на цената на тока, ако ДКЕВР се съгласи от 1 март може да намалим с 8% цената на тока. Това каза премиерът Бойко Борисов на извънредна пресконференция.  Той съобщи, че и трите ЕРП-та днес са глобени, а в рамките на днешния ден на ЧЕЗ ще се отнеме лиценза. По-рано Върховната административната прокуратура обяви, че е предложила на ДКЕВР да отнеме лиценза на дружеството. Важно е НС и всички политически сили, ако искат и в рамките на ден, два, три, изберат с 2/3 целия състав и председателя на ДКЕВР.  Вината, която имаме е с назначаването на Семерджиев, Трайков ми го предложи. Уволнил съм го и се надявам неговата вина да бъде доказана. Говори съм с г-н Златев на Комисията на потребителите могат да заведат колективни искове и да заведат жалби при над 20% повишаване, каза Борисов.  Дянков се справяше зле с мерките за стимулиране на икономическия растеж. Той не беше комуникативен с министрите. За да се срещат с него, трябваше да дойдат при мен, заяви още премиерът. Като друг мотив за оставката на бившия вече финансови министър премиерът посочи, че семейството му е в САЩ и необходимостта той непрекъснато да пътува. Премиерът каза, че Дянков не е направил нищо и за Е-правителството: "В електронното правителство се направи много малко, а той беше отговорен пред мен".  На въпрос къде бяхте до сега Борисов отговори: „ В неделя е почивен ден играх футбол, що?“
Янко Петров един от организаторите на протестите, по повод изказването на Даниела Пеловска като опозиционер:
Абсолютно никой не я е оторизирал Даниела Пеловска да говори от името на протестиращите с правителството. Тя предаде цяла България. Никой не й делегирал правата. "Аз съм афектиран, аз съм бесен. Тя се опитва да дискредитира каузата. Този човек не представлява никого. Тя предаде гражданите на България", повтори на няколко пъти Янко Петров. Той подчерта, че Пеловска лъже, че е съгласувала писмото и срещата с Борисов.

Коя е Даниела Пеловска:


Даниела Пеловска е известна фигура в Добрич, приватизатор на Макаронената фабрика. Чрез фирмата Сердика турист тя притежава и голям хотел на морето в Кранево - "София пласт". Проверка в Агенцията по вписванията показва, че Пеловска е доста имотна и на практика е милионер. Била е член е на НС на СДС, напуснала през 2005 г, за да стане водач на листата на Новото време в Добрич на парламентарните избори. Дъщерята на Пеловска арх. Павлета Пеловска, родена 1984 г. е била управляваща на Макаронената фабрика заедно с майка си, а сега е назначена от ГЕРБ за заместник-кмет в столичната община, район Изгрев. Синът на Пеловска Васил Руменов Пеловски през 2010 г. печели конкурс и е назначен като юрисконсулт в Столична община.
 На днешната пресконференция обаче Пеловска излезе "от прикритието" и се яви на журналистите като опозиционер.