неделя, 17 февруари 2013 г.

БЪЛГАРИЯ ВЪСТАНА!

Цветанов на рожден ден, Бойко в Скопие, президентът на ски!

Първите държавни мъже избягаха далеч от протестите и всенародната “любов”. Докато стотици хиляди скандираха по улиците на 35 града в странатта. Нито един от управляващите не се сети да се върне в София и да застане мъжки срещу въстаналите граждани.
Вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов обяви, че няма да бъде гост в неделното предаване на Кеворк Кеворкян, защото бил възпрепятстван – щял да бъде на семеен рожден ден. Затова и гостуването му във “Всяка неделя” бе на запис и интервюто му мина като сладка раздумка – за любимата книга “Спартак”, за трите дъщери за любовта към семейството му и ГЕРБ.
Премиерът Бойко Борисов се покри в Скопие уж на изненадваща визита.  Министър-председателят отмени всичките си изяви за събота и неделя, когато десетки хиляди протестираха. В неделя Борисов и здравната министърка Десислава Атанасова трябваше да демонстрират колко добре върви ремонта, платен от държавата, на сградата на болница “Свети Панталеймон” в Ямбол. След това премиерът трябваше да се отправи на проверка на строителството на ЛОТ 4 на автомагистрала “Тракия”. Накрая бе предвидено откриване на обновеното отделение “Кардиология” в многопрофилната болница в Хасково.
Oт президенството съобщиха, че Росен Плевнелиев не е в София. Вероятно държавния глава пришпорва ските в с. Баня, защото му предстои участие в традиционното ски състезание с дипломати в началото на март.

Докато държавните мъже се забавляват, българската пролет пукна. Стотици хиляди въстанаха в десетки градове на България и поискаха оставката на правителството заради ограбването на народа чрез сметките. Това са най-масовите протести от 15 години насам.