събота, 4 май 2013 г.

Актуално

Костов за Кеворкян и Борисов: Доносник от ДС ще интервюира милиционер

„Доносник на държавна сигурност ще прави интервю с милиционер от миналото”. Така лидерът на ДСБ Иван Костов коментира анонса за великденско интервю на Бойко Борисов в предаването „Всяка неделя“ на Кеворк Кеворкян на 5 май.
Костов бе провокиран от журналистически въпрос на онлайн издание по време на предизборно посещение в Търговище.
„Аз очаквам Бойко Борисов пак да възобнови атаките си срещу нас. За нас това са емоциите. Не мога да разбера защо 90% от енергията на ГЕРБ е концентрирана срещу ДСБ и БДФ, какво толкова се случва, че са се насочили срещу нас? Това за мен е много интересен феномен от кампанията им”, каза още председателят на ДСБ.
Така Командира отвърна на атаките на Кеворкян, който от години има изключително агресивно отношение спрямо него. Откакто поднови предаването си, този път по Нова тв, Кеворкян в почти всяко политическо интервю не пропуска да захапе Иван Костов и да припомни негови „грехове“.
В Търговище Костов каза още, че е несериозно антикризисните мерки да се обещават за срок от четири години. „Само за една година България може да започне да излиза от тежката икономическа ситуация. И това ще се усети веднага. Това е характерното за тези политики и реформи, които ние от ДСБ и БДФ предлагаме, че дават бърз ефект. Не може някой да твърди, че води страната към изхода от кризата, и да твърди: „чакайте резултатите след години.” Трябва да се говори за месеци”, обясни Командира.
Иван Костов заяви, че ако има нови избори наесен, „тогава ГЕРБ може и да не влязат в Народното събрание“. Той защити тезата си с незавидното положение на лидерите на партията Бойко Борисов и Цветан Цветанов, които започват да имат сериозни проблеми с прокуратурата и правосъдието.

Актуално

Самолетът с Благодатния огън се приземи в Пловдив!

Самолетът с Благодатния огън се приземи на летище Пловдив. На борда на самолета в специален метален контейнер, обезопасен срещу пожар, са фенерите, в които се пренася огънят. В самолета са Пловдивският митрополит Николай и делегация от петима души. На перона чакат епископ Йоан, Великотърновският митрополит Григорий и отец Добромир от Пловдивската митрополия.
Салонът на летището е препълнен от стотици миряни.

Разкрития

Прокопиев искал да застроява около НДК!

Олигархът Иво Прокопиев е разработил план, чрез който да застрои площта около НДК. Верен помощник за постигане на целта е бил бившият финансов министър Симеон Дянков, разкри дългогодишният шеф на културния дворец Христо Друмев.
“Дянков си изигра ролята, за която бе пробутан на Бойко Борисов. Трябвашем да запази привилегиите на една група олигарси. Мога да дам списък на всички, които си останаха силни на деня и при ГЕРБ. Дори имаше някаква данъчна амнистия. Що се отнася до НДК - интерес не представлява самата сграда. Наоколо има одобрен проект за две големи многоетажни сгради - петзвезден хотел и апартмант хаус”, обяви Друмев в тв предаването ДикOFF и даде да се разбере, че зад застрояването стои именно Иво Прокопиев, в чийто апартамент живя Симеон Дянков.

Той припомни как се е стигнало до раздялата му с НДК. “Най-напред осъмнахме с новината, че НДК от държавно-публична става държавно-частна собственост. След това решиха да дадат два етажа на областния управител Даниел Кирилов. И започнаха да ме тормозят да ги освобождавам. Викам: "Чакай, имаме наематели със срочни договори". А те искат да намеря начин да ги махна веднага. Ето това е Симеон Дянков!”, отсече Друмев.

Актуално

В памет на Гунди!

На 4 май се навършват 70 г. от рождението на легендата Георги Аспарухов-Гунди.
Култовият футболист е изиграл близо 300 мача за Левски и Ботев, в които е отбелязал 170 гола. Има 19 гола в 50 мача с националната фланелка, играл е и на 3 световни първенства – в Чили, Англия и Мексико, като през 1966 г. отбелязва един от най-красивите голове в историята на футбола – срещу Англия на митичния „Уембли“.

Екстра Смех

Вяра

Днес е Велика Събота

Днес е Велика Събота, последният ден от Страстната седмица - на този ден Църквата
възпоменава телесното погребение на Иисус Христос и слизането му в ада.

По обичая на юдеите Йосиф и Никодим снели пречистото тяло Господне от кръста, обвили ги в пелени с благовония и го положили в нов каменен гроб в Йосифовата градина, която се намирала недалче от Голгота.

При погребението на Иисус присъствали Мария Магдалина, майка на Яков и Йосиф. Това е ден на оплакването и погребението на Иисус Христос от майка му Света Богородица и жени, носещи миро; гробът му е запечатан и пред него е поставена стража.

Обикновено в събота се месят и пекат обредните великденски хлябове. Това е и втория ден, в който могат да се боядисват яйцата за празника. Според традициите във великотърновско върху яйцето с восък се изписва името на любимия човек. Капанците в разградско боядисват всички яйца в червено, а във видинско наричат всички яйца перашки.

„Първото яйце винаги е червено, винаги черви най-старата жена вкъщи, защото в нейните ръце символично е живота на рода. Понякога се правили три червени яйца, които още преди изгрева се правят и се оставят в сито пълно с жито, защото както яйцето така и житото и символа на живота, да ги огрее слънцето. И те да донесат и неговата енергия вкъщи."

СМЕХ

- Какъв работодател е Google?
- Търсен.
       *
Във финландски вестник.
Съвет по събиране на гъби ( абсолютно сериозно):
Вземете с вас своя ноутбук и, когато намерите гъба, сравнете със снимката от следния сайт...
       *
Направено е проучване сред 500 жени, чия целувка е по-сладка:на мъжа или на любовника.
Триста са отговорили, че на мъжа, а двеста на любовника. Нито една не е отговорила:"Не знам".
       *
Днес правителството на Северна Корея направи официално изявление, че ще използва ядрените технологии изключително и само за мирни цели. Мирните цели се намират на териториите на САЩ и Япония...
       *
След разрешението на еднополовите бракове във Франция тримата мускетари изглеждат все по-подозрително.
       *
Криза на средната възраст - когато осъзнаеш, колко жестоко са те лъгали в детството.
       *
- Какво е техника трето поколение?
- Това е техника, за която са събирали пари две поколения.
       *
Американците намериха иракското оръжие за масово унищожение в Иран.

петък, 3 май 2013 г.

Вяра

Как се празнува Великден по света!

Пасха, Възкресение Христово или Великден е най-големият и най-старият християнски
празник. Той отбелязва възкръсването на Господ Исус Христос от мъртвите, което е основата на християнската вяра. Със смъртта си на кръста и възкресението Христос победил смъртта и дявола и така изкупил и нашето спасение.

От средата на II век християните по цял свят почитат разпятието на Христос и възкресението му с различни обичаи. Някои дори са с езически произход, адаптирани по-късно към християнството. С великденски огньове са отправяли поздрав към слънцето още в Римската империя и келтите.

Яйца са били боядисвани и в Древен Египет. През Средновековието по Великден са плащали наеми и разни налози чрез яйца. Заекът, символ на плодовитост поради високата си размножителна способност, се появява доста по-късно като елемент на празника в западноевропейските страни.

За България и цялото православие е ясно - това е най-големият православен празник. В деня на възкресението децата и възрастните се чукат с яйца, като се поздравяват "Христос възкресе". Ако яйцето ти остане здраво, ще бъдеш здрав и честит цялата година.

А как е при другите народи? Странни или весели, ето някои от обичаите на християните по света, ако по Великден сте в чужбина.

Австралия. Зайчетата са недолюбвани, защото опустошават и без това оскъдната зелена растителност.

Яйцата носи торбест бозайник - симпатичният Билби. Това малко познато у нас животно има дълъг нос и огромни уши. Шоколадовата индустрия предлага богат асортимент от вкусни билбита.

Великобритания. На Разпети петък англичаните хапват cross buns - стафидени хлебчета с вдълбан кръст. На Великден организират състезание по търкаляне на писани яйца от висок хълм. Печели онзи, чието яйце пресече първо финалната линия. Англичаните са не само весел и жизнерадостен, но и много пестелив народ. В четвъртък преди Великден по традиция кралицата раздава дребни сребърни монети на бедните -Maundy Money.

Германия. Типично е децата да търсят скритите от майките им яйца и шоколадовите зайчета. От векове се палят великденски огньове. Огънят символизира обновлението и радостта от възкръсването на Христос, "светлината на света". Смята се, че така бива изгорен предателят Юда. В някои области по ниви и поля пускат да се търкалят яйца като символи на плодородие. По-популярни

в Бавария са шоколадовите фигури на петела, в Тюрингия - на щъркела, а във Вестфалия - на лисицата. Въпрос на избор.

Гърция. Както и в другите източноправославни държави, през цялата Страстна седмица се правят продължаващи с часове църковни служби. Точно в полунощ на събота срещу неделя владиците обявяват "Христос воскресе", а вярващите отговарят "Воистина воскресе". Пали се огромна клада. Неделята е тържествен семеен празник. Пече се агне на шиш, полива се обилно с червено вино. От вътрешностите на агнето задължително се приготвя "кокореци".

Италия.В много села се правят инсценировки на страданията на Христос Via Crucis и великденски процесии. Папата благославя с Urbi et orbi. Магазините предлагат огромни шоколадови яйца, пълни с изненади. Специалитет е Colomba Pasquale, великденски гълъб под формата на сладкиш от леко тесто с мая. На Велики понеделник има закуска само от сладък кроасан и капучино, а по изключение може да присъства салам и торта рустика, приготвена от спанак и яйца плюс чашка вермут.

Исландия. Вярват, че в утрото на Великден всички тролове и диви животни са се изпокрили дълбоко в гората и под земята и няма да навредят никому.

Испания. Характерни там са многото процесии на набожни братства. На много места се забулват с островърхи качулки да напомнят сцени от инквизицията.

По градове и села се разнасят високи 3-4 метра фигури на Иисус и светци. Други носят железни вериги и се самобичуват Русия. Божествената литургия свършва като у нас с процесия около храма с кръстове и огромни запалени свещи. Московското метро работи до късно, за да се приберат хората след литургия. Краят на строгия пост идва с ястие от извара и сладкиша "кулич".

САЩ. Празнува се с множество паради, най-големият е в Ню Йорк. Много от американците са с великденски шапки, някои дори са дегизирани като зайци. "Пето авеню" се превръща в същинска карнавална лудница. В Белия дом на децата е позволено да търсят скритите яйца и да ги търкалят по паркета с помощта на пръчка, подобна на хокеен стик. Президентът подарява дървени яйца, подписани от него и първата дама. В Тексас, където има повече немски заселници, в нощта срещу възкресението се палят великденски огньове. При т.нар. Easter Egg Rolling в градината деца и възрастни търсят писаните яйца по подобие на обичая в Европа.

В Унгария “поливат” жените за плодовитост на Велики понеделник. Мъжете посещават жените от фамилията и приятелските семейства и ги пръскат с парфюм. Срещу това ги даряват с великденски яйца, курабийки и алкохол.

Франция. Парижките сладкари пускат на пазара ръчно изработени великденски камбанки и други изкусително вкусни шоколадови фигурки. Търговската мрежа е залята от захарни зайчета и други сезонни лакомства.


Филипините. Всяка година на Разпети петък в селцето Сутуд, на 75 км северно от столицата Манила, се възпроизвежда разпъването на Христос. Млади мъже носят кръст до хълм и там набождат ръцете и краката си с 5-сантиметрови пирони. Трябва да престоят на кръста най-малко 5 мин. Младите гледат на това като изкупление. Католическата църква критикува ритуала.

Финландия. Хората се шляпат с брезови клонки по подобие на приветстването с палмови клонки при влизането на Иисус в Ерусалим. На Велики понеделник на децата е разрешено да крещят, да търчат по улиците и да правят каквото искат, за разлика от смирението през Страстната седмица.

Холандия.Лалетата започват да цъфтят още от средата на март и по Великден полята заприличват на истинско море от цветове. Кулминация е парадът на цветята, наречен корсо, по 40-километровата отсечка между градовете Нордвейк и Хаарлем.

Швеция.Великденският цвят е жълтото. Тук яйцата носи не заекът, а пиленцето (което е по-близо до истината). Домовете се украсяват с брезови клонки, от четвъртък до събота през Страстната седмица децата ходят от къща на къща и получават лакомства и шарени яйца, които пазят за Великден. Облечени са като "великденски лелки" с шалове, поли и начервени бузи. Празничното меню в неделя включва яйце и херинга.

Южна Африка.Великденски специалитет са вкусно ухаещите hot cross buns - сладки хлебчета със захарни кръстове - традиция от времето на кръстоносните походи.

Мозайка

Градчето Зеделгем в Белгия е пред морална дилема!

Жителите на малко белгийско градче са изправени пред тежка морална дилема. Въпросът е дали да върнат десетки хиляди евро, които са изхвърлени от автомобил с крадци, преследвани от полицията.
Всичко започва преди две седмица, когато обирджии нахлуват в къща в съседен град и отмъкват сейф с около 1 млн. евро. Колата, с която престъпниците пътуват бързо, е идентифицирана и започва полицейско преследване.
Когато гонката стига до малкия фламандски град Зеделгем, дъжд от пари залива местните жители.
Десетки хора, деца и възрастни, излизат от домовете си и автомобилите си, за да си поделят банкнотите. Една дама дори излиза от дома си с метла и събира парите с лопата, разказват местните. Полицията се връща на мястото и буквално започва да изтръгва парите от ръцете на хората. Органите на реда призоваха хората да върнат откраднатите банкноти, в противен случай рискуват присъда от две години затвор.
Над Зеделгем сега тегне облакът на съмнението – всички жители се следят един друг, а полицията провежда разпити от врата на врата.
До момента са открити половин милион евро, останалата сума е в ръцете на тези жители на градчето, които по случайност са били на улицата в онзи ден. А колкото до крадците – те все още са на свобода.

Днес празнуваме деня на свободата на печата

България е на 87-мо място в класация за свобода на медиите, непосредствено пред и след Гвинея и Мадагаскар

България е класирана на 87 място в Индекса за свободата на пресата, изготвян всяка година от
организацията Репортери без граници по повод Световния ден на свободата на печата, който се отбелязва днес, съобщава сайтът на организацията.

Миналата година страната ни е била на 80 място. Сега тя получава оценка 28,58. Непосредствено преди и след България се нареждат Гвинея и Мадагаскар.

Начело на индекса с най-ниска оценка, което обаче означава най-голяма свобода на пресата е Финландия. Тя има оценка 6,38 и запазва позицията си от миналата година.

В челната десятка попадат още Холандия, Норвегия, Люксембург, Андора, Дания, Лихтенщайн,
Нова Зеландия, Исландия и Швеция.

Класацията обхваща 179 страни и на последно място е Еритрея с оценка 84,83. В дъното са и Северна Корея, Туркменистан, Сирия, Сомалия, Иран, Китай, Виетнам, Куба и Судан.

В доклада към индекса на Репортери без граници България попада в раздела за Европа. Там се отбелязва, че в много европейски страни съществува статукво относно свободата на медиите.

Мозайка

Кюстендилка има 4 различни ЕГН-та!

Жена от Кюстендил изненадващо установи, че има 4 различни ЕГН-та. Първата грешка била допусната още в акта ѝ за раждане, след това последвали и други. Стефка Найденова разбира, че има 4 различни ЕГН-та случайно, когато отива да си извади дубликат на акта за раждане в Ботевград, където е родена, съобщава bTV.

„И така разбирам, че аз не съм родена на 3 януари, а на 4 януари. Значи първо ви е объркана датата, оттам и последните 4 цифри”, казва жената. „Излиза, че не съм български гражданин. Това ми е дипломата за основно образование. Тук съм с мъжко ЕГН и пише, че съм от Благоевград”, посочва Стефка.

Според справката на МВР тя фигурира в тяхната система с четири различни ЕГН-та и напълно объркани данни - като мъж, като чужденец и като починало лице. И въпреки различните си самоличности, досега Стефка е родила две деца, един път се е женила, развела се е, била е на борсата, сменяла е работата си няколко пъти, осигурява се, дори е теглила заем от банка. За 34 години нито веднъж досега нито една служба в държавата не е засякла грешките.

„Самите длъжностни лица нямат никакво взаимодействие и кореспонденция помежду си, за да бъдат отстранени тези грешки и те продължават да се възпроизвеждат. С четири различни ЕГН-та човек ако рече да е злонамерен, може да извърши злонамерени действия спрямо банковите институции, спрямо сигурността на държавата, а в ежедневния си живот също търпи негативи, защото трябва да доказва кой е и се блокира неговата ежедневна дейност”, обясни адвокат Георги Убенов.

Да се установи днес кой е виновен за грешките е почти невъзможно. Така ако Стефка иска да съди държавата, ще трябва дълго да доказва какви морални вреди са ѝ нанесли обърканите данни.

Екстра Смех

За кого да гласувам?!?

10 съкрушителни довода в полза на управляващите


Наближават избори и някои хора с нестабилна политическа ориентация си задават въпроса за кого да гласувам. Как за кого?!?

1. Дойде Памела Андерсън
Каквото и да си говорим, този отколешен блян на няколко поколения онанисти пристигна през управлението на ГЕРБ. Това е факт, който не може да се отрече. Има данни, че е искала да дойде и по времето на тройната коалиция, но от Европейския Съюз са ни я спрели заради съмнения за корупция.

2. Снимахме се с Робърт де Ниро и Джон Траволта
Каквото и да си говорим, това е първият български министър-председател, който се е цъкнал с тях. Нито Станишев, нито Царя, нито Иван Костов имат снимка с тези велики артисти.

3. Скочи се от 40 километра височина
Каквото и да си говорим, скокът на Феликс Баумгартнер от стратосферата се случи точно сега, при мандата на ГЕРБ. Има данни, че самият Бойко Борисов е скачал от много по-високо – поне от 70-80 километра, но не е казал, понеже е твърде скромен и не обича да се хвали.

4. Ходихме на олимпиада
Каквото и да си говорим, бяхме на олимпиада и спазихме олимпийския принцип “не е важна победата, а участието”. Има надежда, че на следващата олимпиада не само ще ходим, а дори ще тичаме и ще се състезаваме.

5. Имаме най-много здравни министри на глава от населението
Каквото и да си говорим, ГЕРБ доказа, че всеки българин може да стане здравен министър. Това звучи гордо.

6. Всички престъпници вече са в затвора
Каквото и да си говорим, престъпността е победена и всички бандити са осъдени. В затвора са вкарани страшни рецидивисти, някои от които са откраднали по 5-6 овце, а други по 15-20 кокошки. Гръбнакът на престъпността е пречупен.

7. Медиите са свободни
Каквото и да си говорим, всички медии вече са напълно свободни и могат без страх да хвалят постиженията на правителството. Преди пишеха за Боко Тиквата, но сега вече няма тикви, има само блестящи успехи на управлението. Запушена е устата на злонамерените журналисти, те свободно са изритани от свободните медии.

8. Рапърите са дадени на прокурор
Каквото и да си говорим, тия мръсници трябваше отдавна да бъдат сурово наказани, но никое правителство досега нямаше политическата воля да го стори.

9. Футболът е в разцвет
Каквото и да си говорим, успехите във футбола са изключителни. Вече всеки третодивизионен отбор може да наеме правителствения самолет и да лети с него, където пожелае. Даже могат да отидат и да гледат някой мач от Шампионската лига, ако поискат.

10. Цените падат
Каквото и да си говорим, всичко вече е толкова евтино, че с една средна пенсия можеш да живееш в охолство. Но този факт досега се премълчаваше. Добре че се намери един доблестен министър като Мирослав Найденов, който да изрече истината: всичко вече е супер евтино, особено саламът. Народът добрува.

Сами виждате колко много се постигна само за един мандат на ГЕРБ. Само за някакви си 4 години. А представете си какво ще стане, ако управляват още 40.
Очаква ни непоносимо щастие.

Екстра Смех

Бойко Борисов бил „вдивен“ от Костов!

Борисов е “вдивен”, защото Иван Костов не казвал “една негативна дума срещу другите
партии, а само срещу ГЕРБ”. На площада в Силистра бившият премиер Бойко Борисов измисли нова дума: “вдивява”.

Вяра

Разпети петък е, преживяваме тайнството на покаянието

В най-тежкия ден от Страстната седмица засвидетелстваме нашето преклонение пред Спасителя
Велики петък е най-тъжният, най-тежкият ден за Божия син. Разпитван, поругаван, измъчван, вменявайки му страшни вини, Пилат, пoдстрекаван от тълпата, която ревяла "Разпни Го", му издал най-страшната присъда – да разпнат на кръст невинния Агнец.  Пренесен в жертва за греховете на цялото човечество, небето и земята потънали в мрак, слънцето скрило лика си, а тъмнина надвиснала над Голгота.

В този ден черен, мрачен, потресаващ, Син, разпнат на кръста като най-позорен разбойник, умрял. На Велики петък го погребали в каменен саркофаг в пещера, пред която властите оставили стража и огромен камък на входа. На този ден в храмовете е Неговото опело.

Неслучайно именно в този ден от Страстната седмица постът е особено строг: Църквата повелява тогава да не се яде, нито нещо да се пие (дори вода). А народът казва, че на Велики петък и пиле не пее, и гнездо не вие. Всяко дихание страда заедно с Богочовека, съпричастно е на неговата смърт и погребение.

Петък сутринта преди началото на службата, в средата на храма се издига ''гробът'' Христов, украсен с цветя, а на престола се поставя Плащаницaта - платът, с който е завито тялото Христово след свалянето му от кръста. Тя представлява парче плат, на което е извезан образът на положения в гроба Спасител. Върху плащаницата се поставят Евангелието, Кръстът и много цветя.

Християните идват в храма и носят цветя така, както се отива на погребение на близък и скъп човек. Пристъпват с молитва към издигнатия гроб на Христос и благоговейно се покланят на изображението. Целуват последователно Христовото Тяло извезано на плащаницата, Евангелието и Кръста и полагат цветята. След това се навеждат и преминават под издигнатото място. По този начин изразяват преклонение, смирение и скръб пред гроба Господен, но също и благодарност за изкуплението което ни дари Спасителят. После отново се покланят пред издигнатия голям Кръст, изображението на св. Богородица и св. Йоан Богослов и ги целува.

Свещеникът раздава цвете за благословение и духовна утеха символ на надеждата и вярата, че още малко и гробът ще остане празен и Христос ще Възкръсне. Вярващите отнасят цветето в дома си и го поставят над иконите, за да напомнят, че предстои Великия ден.

Всички ритуали, които се изпълняват в храма, не са свързани със суеверие за здраве, късмет, а още по-малко за прощаване на греховете - те могат да бъдат простени единствено в тайнството Покаяние, Изповед. Те са плод на чистата и силна вяра в нашия Господ, пред чийто гроб смирено се покланяме.

По време на петъчната вечерня в храма се припомня и съпреживява Христовите страдания, смърт и погребение.

Плащаницата се изнася от олтара и се извършва специално богослужение, наречено опело Христово. С нея се обикаля около храма и символично се извършва погребението на Христос. В края на вечернята свещеникът взема Плащаницата от престола и я полага в "гроба" в центъра на храма.

Поклонението на плащаницата продължава две денонощия, до късно в събота вечер, когато тя се внася обратно в олтара минути преди пасхалното шествие на кръста.

СМЕХ

С цел подобряване качеството на обслужване от МВР, всичките ви разговори могат да бъдат
записани.
         *
Впечатлението, което прави една гола жена в чорапи на един мъж е коренно различно от впечатлението, което прави гол мъж в чорапи на една жена...
         *
При разглеждане в Народното събрание на законопроекта на Българската православна църква "Не кради...", депутати внесоха 138 поправки...
         *
Варненската пристанищна митница. Служителите на закона имат информация, че завръщащ се от Африка моряк носи в багажа си сто малки палми. Митничарите предвкусват приятно изживяване-все пак това са сто дръвчета, няма как да минат в графата "за лично ползване". Въпросният моряк влиза в залата и старшият митничар ехидно го пита:
-Е, уважаеми, какво точно сме докарали от далечна Африка?
Морякът мълчаливо подава попълнената митническа декларация. В нея пише: "Палмова горичка-1 брой".
         *
Оплаква се един художествен редактор в порно списание:
- Не работя, като нормалните хора - като влезе началството и вместо от порното да превключа на google.com, аз трябва да правя обратното.
         *
Разговор в скайп:
- Сърдиш ли ми се?
- Нe, защо така мислиш?..Я почакай, сега ще видя в хисторито..
         *
Завършва учебната година и директорът казва на учениците:
- Желая ви приятна ваканция, много здраве и да дойдете през септември по-мъдри.
- Благодаря, подобно - отговарят учениците.
         *
На аерогарата в столицата на Колумбия е задържан пътник, който се е опитвал да излети със собствени сили.

четвъртък, 2 май 2013 г.

Разкрития!

Koла на НСО с Цветанов блъснала автомобил с бременна?

Катастрофа с кола на НСО, в която пътувал Цветан Цветанов, развълнува медиите и социалната мрежа.
Засега официална информация по инцидента не се предоставя.
Неофициално обаче се твърди, че преди два дни автомобил на НСО е ударил друга кола с бременна жена вътре на пътя Бургас-София, съобщи ТВ7.
От НСО отричат за подобен инцидент, от МВР не потвърждават.
В отговор на въпрос за инцидента бившият вътрешен министър коментира:
"Не знам, сега чувам от вас за първи път".
Бившият МВР-шеф Цветанов все още се движи с охрана от НСО.
Случаят не е отразен в официалния бюлетин на МВР, а полицаите от „Пътна полиция” твърдят, че кортежът не е бил спрян или търсен от КАТ.
Преди четири години, с идването на власт на ГЕРБ, в самото начало на мандата, пак кортеж на Борисов помете по пътя Бургас – Варна моторист, който лежа в болница. Тогава близките му след светкавично посещение на тогавашния областен управител на ГЕРБ във Варна и шефа на ГЕРБ в морската столица в болницата и среща с майка му, уплашени замлъкнаха и отказаха всякакви срещи с медиите.

Разкрития

Как ГЕРБ пълнят зали със “симпатизанти”! СНИМКИ

Верни “симпатизанти” на ГЕРБ от ромски произход слизаха на талази от рейсове, които ги докараха в конгресната зала на Двореца на спорта във Варна. На кадрите се виждат паркирани в колона автобуси край Двореца и слизащите от тях роми, които носят партийни символи на ГЕРБ и сини торбички.
В съобщение до медиите на пресцентъра на ГЕРБ по повод същото събитие лидерът на партията Бойко Борисов е цитиран
да казва следното: “Моята социология и моето преброяване показва следното – вчера в Първомай бившият президент Първанов е бил пред 150 човека в читалището. Днес на площада – 1500. Станишев във Варна доколкото знам е бил в зала с 1000 места. В тази зала
сега има 5000 души. При Станишев 1000, при нас 5000. Факт! И никой не може да го обори.“

ВЯРА!

Днес е Велики четвъртък, Юда предава Христос! Предателството и Онзи, който единствен не ни предава!

Библейските текстове ни спомнят за Тайната вечеря, на която Спасителят разкрил на
учениците си, че ще бъде предаден. Изумени следовниците му не вярвали кой може да бъде този, който да измени на своя Исус.
Запитал и Юда, и Христос му отвърнал тъй кротко, че другите не разбрали. Юда станал, излязъл, а другите помислили, че отива да прави покупки, понеже той бил ковчежник. След вечерята Христос и апостолите се пренесли в Гетсиманската градина, където се молили до идването на предателя.

Тайнството в това време е свързано с причастието и завета на Учителя, който ни повелява всички ние да се обичаме. Обикновено в християнските храмове във вечерта на Велики четвъртък се служи утренята на Велики петък, когато се четат така наречените Дванадесет евангелия, разказващи за Христовите страдания. На този ден свещенослужителите изнасят кръста от олтара, което символизира носенето му от Христос към Голгота. По време на маслосвета, всеки желаещ мирянин бива помазан с елей за здраве.

 Предателството и Онзи, който единствен не ни предава!

Само Господ може да ни научи как да обичаме онези, на които не им е достигнала любов към нас
 Игум. Нектарий (Морозов)

„Всеки човек е лъжа"... Колко пъти всеки от нас е чел, чувал или произнасял тези думи на
псалмопевеца! Но колко различно може да откликва сърцето ни на тези думи... Едно е да прочиташ Правилото преди свето Причастие, в което е включен 115 Псалом, от който са тези думи. Може дори да не им обърнем внимание...

Друго е, когато разбереш, че самият ти си лъжа. Все пак има някаква утеха: да, аз съм нечестен, лъжлив, непостоянен; обаче не само аз съм такъв, а изобщо „всеки човек". Но ако са те предали, подвели, изоставили или ако са ти отказали помощ точно тогава, когато тя ти е най-необходима ... Тогава вече наистина човек осъзнава цялата сила, цялата скръбна бездна на тази пророческа констатация. Защото това е много тежко: не само да се окажеш сам, насаме със своето нещастие и болка; но и изведнъж да разбереш, че онзи, на когото си се надявал, когото си смятал за верен приятел, брат, сестра, в действителност не изпитва същите топли чувства към тебе. Или ако е изпитвал такива чувства, то после те са изстинали. Такова откритие може не само да наскърби душата, но понякога това е в състояние фактически да я убие, да унищожи в нея нещо много важно, онова, което ни е необходимо, за да живеем, а не само да съществуваме.

Ето защо, колкото по-рано разберем, че „всеки човек е лъжа", толкова по-малко разочарования, толкова по-малко трагични изненади ни очакват. Не може да те нарани толкова силно нещо, което очакваш. Или поне няма да те убие. Само че как да живеем с това знание? Да виждаме във всеки познат потенциален предател, да не се доверяваме на никого, да не вярваме на нито една дума? Да не се сближаваме с никого, да се изолираме от целия свят, да се скрием, след като „те са такива"? Да се превърнем в изтормозени, наплашени, недоверчиво озъртащи се диви зверчета? Не ... Разбира се, че не. Още повече, след като знаем убеждението на Еклисиаста, че всяко осъзнаване на повредеността и трагичността на тукашния ни живот, ако е лишено от любов, само трупа тъга (Екл.1:18).

Чувстваш се предаден и изоставен; боли те и те е страх. Ела и нежно се притисни колкото се може по-силно до Този, Който Сам бе предаден и изоставен от всички. Той ще те утеши и успокои ... И ще разбереш, че независимо от всичко, което ти се е случило, ти не си сам, не си изоставен, не си забравен, не си предаден. Защото само Той никога не изоставя, не забравя и не предава. Само и единствено Той! Но това не е просто „достатъчно". Тук се съдържа всичко, което ни е необходимо.

Само Господ може да ни научи как да обичаме онези, на които не им е достигнала любов към нас; може да ни научи как да простим; може да ни даде необходимата за това сила и също толкова необходимата мъдрост. Защото чрез Него невъзможното става възможно, нетърпимата болка се превръща в радост, всички противоречия се изглаждат, всички прегради падат. Само трябва да бъдем с Него, колкото се може по-близо.... 
източник : православие.русия

Актуален коментар

"Der Standart": Борисов ръководеше България като охранителна фирма

Бившият премиер на България Бойко Борисов ръководеше страната като частна охранителна
фирма". Това констатира авторитетното австрийско издание "Der Standart" във връзка със СРС-гейт.
"Скандалът с подслушването, който беляза кампанията за предсрочните парламентарни избори в България, съвсем не е нов за страната. Там кликите от годините на социализма бяха заменени от полицейски служби, тайни служби, сенчести групи и частни охранители. Шокиращото, което прави впечатление от записаните разговори на бившите управници, е безкрайният вулгаризъм и цинизъм - България на Бойко Борисов беше и може би ще бъде ръководена като частна охранителна фирма", посочва медията.
"Западна Европа, където хората постоянно бъркат София и Скопие и познанията по география се размиват зад Будапеща, можа през извлече две важни поуки от България (до Румъния и Гърция): Строгите икономии могат да те изхвърлят от играта, и присъединяването към ЕС не гарантира задължително, че политиците ще започнат да мислят демократично", е мнението на "Der Standart".

РЕКЛАМОЯД

Автобусна спирка с кантар

Успешната реклама трябва да бъде забелязана. А най-добре е да е противоречива. Общата тема на тези снимки е наднорменото тегло и борбата с излишните килограми - добра кауза, която обаче лесно може да обиди много хора, особено ако рекламните експерти си позволят да бъдат малко по-директни или скандални.

Най-креативните реклами на улицата

Актуално

Калин Георгиев си мълчи за вчерашната катастрофа!

Главният секретар на МВР Калин Георгиев продължава да мълчи за катастрофата, която вчера предизвика личния му шофьор на столичния булевард "Цариградско шосе" и едва не уби Кънчо Георгиев.
След инцидента 72-годишният мъж бе настанен в реанимацията на Окръжна болница "Св. Ана" и в момента се бори за живота си. В същото време пресцентъра на МВР пробва да неглижира случая, като отбеляза в сводката си, че пострадалият е с леки охлузвания.
"Пациентът е в реанимацията е, има много рани", обясни пред ПИК д-р Деянова.
От МВР обясниха, че след катастрофата Георгиев е оказал първа помощ на Георгиев. Главният секретар на вътрешното ведомство, обаче продължава да не казва и дума за сблъсъка, който едва не завърши със смърт.

СМЕХ

Японците изобретили робот който хващал крадци. Завели го в Америка и за 5 мин. хванал 1500 крадци. Завели го във Франция и за 5 мин. хванал 1000 крадци. Завели го в България и за 5 мин. го откраднали.
     *
Какво е несподелена любов: Да се влюбен в математиката, но тя да не ти се отдава!
     *
Може ли 75 годишен да се ядосва, че някой го е изпреварил с колелото?
Може! Ако това е 85 годишния му приятел!
     *
Мъж се прибира на сутринта. Жена му:
- Прибра се, а? Трябва да се убедиш, че вкъщи e най-хубаво!
- Скъпа, ....просто...хлъц! Това е единственото място, което е отворено...
     *
- Ти си последния, с който бих преспала!
- Добре, ще кажа след мен никой да не се занимава!
     *
Въпрос към отдела "Поддръжка":
--------------------------
Уважаеми отдел "Поддръжка",
Искам да запазя филм на дискета, но компютъра ми казва, че, няма достатъчно място, затова ми се налага да го съхраня като шорткът. Ако искам обаче да го изгледам от друг компютър, ми илиза грешка - файла не е намерен. От моя компютър филма си тръгва идеално! Какъв е проблема?

Поздрави,
Катя Иванова

Отговор:
--------------------------
Уважаема Катя Иванова,
Вие искате да сложите палто от норка в чантичка, но то няма как да се побере там. След това взимате лист хартия и пишете на него, че палтото виси в гардероба и прибирате листа в чантичката - той идеално си пасва там. Но ако сте на гости при приятелка, извадите листчето и прочетете, че палтото виси в гардероба, а след това потърсите в гардероба, намирате ли палтото там?

чантичка = дискета
палто = филм
лист = шорткът
гардероб = компютър
молец в гардероба = вирус
съсед в гардероба = хакер

;-)

Сърдечни поздрави,
Отдел Поддръжка
     *
Един мъж среща съседа си:
- Знаеш ли какво е станало?
- Какво?
- Обрали са полицая от втория етаж...
- Леле...вече и своите да обират...
      *
Ако на блондинка й откъснат главата, тялото още три дни ще продължи да обикаля по магазините.

сряда, 1 май 2013 г.

Почти невинен!

МВР пак излъга!

МВР ни иформира, че  около 12.30 ч. днес на бул. „Цариградско шосе“ в столицата, автомобил на МВР, в който е бил и главният секретар Калин Георгиев, е блъснал пешеходец
Според МВР шофьорът на автомобила е карал с не повече от 50 км/ч. При ограничение 80 км/ч. заради интензивния трафик.
При светофара на изхода от София, в посока Пловдив, възрастен човек е пресякъл неправилно. Шофьорът се е опитал да спре рязко, но въпреки това е ударил пешеходеца със страничната част на колата.
Човекът е с натъртвания, но не е пострадал тежко. Веднага му е оказана медицинска помощ, след което е откаран до най-близката болница.
Следователи и служители на КАТ са направили оглед на мястото на произшествието. Взети са проби за алкохол в кръвта на шофьора, но пробата е била отрицателна.
По-късно обаче стана ясно, че автомобилът на МВР, който блъсна човек на "Цариградско шосе" се е движил с многократно надвишена скорост от позволената. Според  очевидци  спирачният път на колата, който още личи по асфалта е поне десет метра. Това означава, че се е движила с много над стоте километра в час и далеч над позволените в този участък 80 км/ч. Свидетелите на катастрофата твърдят, че автомобилът на полицията е бил със счупено предно стъкло от дясната му страна, което също се разминава с официялната полицейска версия и което означава, че човекът е бил блъснат челно. Според тях и трафикът не е бил прекалено натоварен, а всички автомобили са се движили с доста висока скорост, което също противоречи на полицейската версия за случая.
 Пострадалия Кънчо Георгиев, който е на 72 години се бори за живота си в реанимацията на Окръжна болница "Св. Ана".
"Докара го полицай с кола. Беше много изцапан човекът. Има голяма рана на главата. От Чирпан е, но каза, че работи като охрана на обект и тръгнал да си купува храна за обяд, в реанимацията е - има много рани", е обяснила лекуващата лекарка на Кънчо Георгиев д-р Деянова

СМЕХ

Бойко и подслушванията! Видео   

Разкрития

Вижте храните и напитките, които състаряват

Добрата храна е източник на витамини, минерали и други полезни съставки. Добра храна са рибата, зеленчуците, плодовете, ядките, пълнозърнестите храни, пресните сокове. Това как изглеждаме говори много за начина на живот, който сме си изградили.
Храната, която консумираме често има отношение към състоянието на кожата. Полагаме всекидневно грижи почиствайки старателно лицето си, използвайки подходящи кремове, редовно посещаваме козметик. Но забравяме, че има храни, които не само са вредни, но и ускоряват процеса на стареене на кожата. Няколко съвета, кои храни да ядем по-рядко, ще ни помогнат да се радваме на млада кожа по-дълго време.
Бял хляб, тестени изделия, сладкиши и други
Храните с висок гликемичен индекс са свързани с появата на акне. Яжте пълнозърнести храни, те са източници на антиоксиданти.
Бонбоните и бялата захар
В различни форми и цветове. Време е да забравим за тях, защото вече не сме деца!
Кофеинът
Кафето има своите полезни съставки, но не прекалявайте с него, тъй като той е диуретик. Прекалената консумация на кафе може да доведе до дехидратиране на кожата ви.
Снаксовете
Преработените храни са вредни за здравето и кожата, защото съдържат натрий и сол.
Сол
Внимавайте с нея! Използвайте сол с ниско съдържание на натрий, калиева сол, морска сол и други. Когато приемаме повече сол задържаме повече течности, което ни кара да изглеждаме подути.
Подсладителите
Нямат хранителна стойност и могат да предизвикат алергии. Подсладете чая или кафето си с лъжица мед, а напитките съдържащи подсладители избягвайте.
Пържените храни
Вредни за фигурата, а за кожата още повече. Съдържат мазнини, от които тялото и кожата не се нуждаят, а разграждането им е бавен процес.
Алкохолът
Освен главоболие друго неприятно усещане след вечер, в която сме си позволили няколко коктейла отгоре е жаждата. Алкохолът силно ви дехидратира.
Затова хранете се разумно, консумирайте алкохол умерено и бъдете млади по-дълго време!

СМЕХ

Бойко Борисов много искал да разбере кой го е записвал докато пикае. Бойко, Бойкооо, не е
проблемът в това, че те записаха, докато пикаеше, а в това, че те записаха като се ос*а!
      *
Една добра жена може лесно да ви спести до 200 GB място на твърдия диск.
      *
Разговарят приятели:
- Ти помагаш ли на жена си в домакинството?
- Не, всичко върша сам.
      *
Велосипедист - това е истинско бедствие за икономиката. Той не купува автомобил и не взима за него кредит. Не купува бензин. Не ползва автосервизи и автомивки. Не си прави "гражданска отговорност", каско. Не ползва платени паркинги или синя зона. Не страда от затлъстяване. А и здрав, да му се невиди! Здравите хора не са нужни на икономиката. Той не купува лекарства. Не ходи и по доктори. Просто не увеличават БВП на страната.
      *
Интернет. Покер маса. Включили са се 6 потребителя с имена Мими, Кети, Ива, Валя, Деси и Николай.
Николай пише в чата: Супер! За първи път съм на една маса с 5 момичета.
"С четири" - помисли си всеки един от другите потребители.
     *
Нимфоманка - мъжко определение за жена, която иска повече, отколкото той може.
     *
Двама пияници в кръчмата:
- Как е? Ожени ли се вече?
- Не. Колко години идвам в тази кръчма и още не съм срещнал подходящата жена.
     *
- Моше! Почти два часа изхвърляш боклука! Как е възможно!
- Сара, успокой се! Все пак го продадох!

вторник, 30 април 2013 г.

Актаулно

Прокуратурата: Цветанов е извършил престъпление!

Бившият вътрешен министър Цветан Цветанов е извършил престъпление, като не е упражнил
контрол върху използването и прилагането на специални разузнавателни средства.
Тази констатация направи прокуратурата, по повод скандала с мобилната техника за подслушвания на МВР, станала по-известна като “цецомобил”.
От Софийска градска прокуратура днес съобщиха, че наказателното производство срещу четиримата служители от СДОТО, които първоначално бяха обвинени за нерегламентирано използване на техниката за подслушване, е прекратено, за което е издадено прокурорско постановление.
Основанието за спиране е, че в хода на разследването срещу четиримата служители са събрани достатъчно доказателства за извършено престъпление от Цветанов. В качеството му министър на вътрешните работи, той съзнателно е допуснал неговите подчинени от службата за подслушване на МВР – Иванов, Костов и Кацаров да извършат престъпления – злоупотреба с власт и служебно положение.
По-рано през деня главният прокурор Сотир Цацаров заяви, че проверката за незаконните подслушвания няма да приключи само с кръга на четиримата обвинени, като по този начин не изключи възможността да има още обвиняеми по казуса.
За момента наказателното производство срещу Цветанов е спряно, тъй като към настоящия момент той се ползва с имунитет, в качеството му на кандидат-депутат. В Изборния кодекс не е предвидена процедура за снемане на имунитет на кандидат за народен представител.
След обявяване на резултатите от изборите, прокуратурата ще прецени дали е отпаднал имунитетът на Цветанов или ще са налице основания главният прокурор да поиска от парламента да му позволи наказателно преследване срещу Цветанов, в качеството му на избран депутат.

В крак с времето!

Пеят песен от „Кръстникът“ на митинги на ГЕРБ!

"Парла пю пиано..." прозвуча за Бойко Борисов от предизборната сцена на ГЕРБ в Хасково, забелязаха в шоуто "Господари на ефира". Това е песента от любимия филм на експремиера - "Кръстникът", твърдят запознати. Затова вероятно е влязла в агитацоинната програма на бившите управляващи. За жалост на Борисов, "Кръстникът" не е подходящ фон за положението му в момента. Вероятно не е забравил, че сюжетът на филма се върти все около организираната престъпност, срещу която държавата би трябвало да се бори. Това обаче явно не възпира приливите на възхищение у Борисов към Дон Корлеоне, чийто портрет е окачил в дома си. Песента звучи доста актуално във връзка с изтеклите преди дни срс-та.: „Parla Piu Pianо“  -„Говори ми тихо и никой няма да чуе.“

СМЕХ

Бойко Борисов щял да ходи на разпит в прокуратурата. Да разпитва Цацаров кой го е
подслушвал.
      *
Щастието на жените не зависи толкова много от състоянието на душата, а по-скоро от състоянието на съпруга.
      *
Учител хванал ученици да играят на белот и дърпa единия за ухото и му казва:
- Знаеш ли, за какво те наказвам?
- Знам...Не трябваше да цакам с попа....
     *
Клиентът винаги е прав. До момента, в който плати.
     *
Говорят си критик и писател. Критика:
- Четох книгата ви?
Писателя:
- Последната?
Критика:
- Надявам се...
      *
Ватикана. Наши дни.
Всеки ден за прием при Папата идват двама евреи. На въпроса по каква работа отговарят "По лична работа".
Не ги пускат,и така минава точно година. Накрая се наложи да кажат на Папата за странните посетители. Той се разпоредил да ги пуснат за аудиенция при него.
Влизат те при Папата.
- Здравейте.
- Здравейте.
- Вие ли сте Папата?
- Аз съм.
Единия евреин изважда от джоба си някакъв лист:
- Някой от тези хора познавате ли?
Папата гледа листа - репродукция на "Тайната вечеря".
- Разбира се. Това са от нашите Светци. Апостоп Петър, Апостил Павел...Ето -и Исус.. Да, знам ги всички...
Другия евреин изважда от джоба някаква хартия:
- При мен остана от моите предци сметката. Тогава те за вечерята не са платили...
      *
Идеалното семейство.
Жената:
- Скъпи, ходи да пиеш бира!
Мъжа:
- Миличка, още не съм минал с прахосмукачката!
      *
- Какво ти мърда така в панталона?
- Sms получих.

понеделник, 29 април 2013 г.

Разкрития

Цветанов излъга и за съпругата на Мирослав Найденов!

"Не съм подала молба за развод с д-р Мирослав Найденов, както твърди един политик.
Изявленията му не отговарят на истината. Това твърдение е извращение срещу мен и децата ми. Освен това не съм водила разговори с български журналисти по темата. Моля българските медии и политици да оставят мен и децата ми и да не ме забъркват в компроматната война преди изборите. Това е посегателство върху личната свобода на мен и децата ми. Ако спекулациите продължат в същата посока, ще потърся правата си пред компетентните органи".
Това е пълният текст на писмото, подписано от д-р Нина Найденова, съпругата на бившия земеделски министър Мирослав Найденов. Съпругата на Мирослав Найденов д-р Нина Найденова публично обвини в лъжа ексвътрешния министър Цветан Цветанов. "Лъжа е, че се развеждаме!", написа тя в писмо до медиите.
Д-р Нина Найденова определи поведението на Цветанов като "извращение срещу нея и децата им". Преди два дни Цветан Цветанов каза със сарказъм, че Найденов се развежда, затова от съжаление го поканил на рождения си ден. Коментарът бе по повод скандалните записи от разговора между Борисов, Найденов и вече отстранения градски прокурор Николай Кокинов

Актуално

Варна пак с нов  кмет!

Доц. Христо Бозов беше освободен като временно изпълняващ длъжността кмет на Варна на

заседание на общинските съветници в града. Неговото място зае Димитър Николов. Той ще управлява града до провеждането на частични местни избори.
Неговата смяна поискаха 33-ма общински съветници от ГЕРБ, които до момента не са изложили аргументи защо искат да го махат.

СМЕХ

Изгубена е дамска чанта с документи. Прилично възнграждение.
п.с. Може и неприлично.
       *
Жена тича след автобус и крещи:
- Спрете, спрете! Ще закъснея за работа.
Хората се развикали на шофьора:
- Спрете автобуса, жената ще закъснее за работа!
Спира той, жената се качва и казва:
- Ох, мерси, без малко да закъснея за работа... Карти и билети за проверка, моля!!!
       *
"Край Дунава на една полянка, прабългарин … славянка. Тури вади, вади тури и се наплодиха чукундури."
       *
- Защо жените отделят толкова много време и средства за външния си вид, а не за развитие на интелекта?
- Защото слепите мъже са много по-малко, отколкото глупавите.
        *
Търсят се:
" Фирма, продаваща часовници с доживотна гаранция, търси да наеме за гаранционния отдел наемни убийци."
        *
Пиша съобщение на момичето: "Много ми беше хубаво с теб!" Получавам отговор: "Не само на теб!" ... мамка му, двусмислено ми прозвуча...
        *
А в Чернобил сега също е пролет...Тревата синее, птичките лаят...
        *
Пазарът на корупция в България се оценява на 5 милиарда долара годишно. Чуждестранните инвеститори проявяват голям интерес.

неделя, 28 април 2013 г.

Разкрития

Хванаха бъг в софтуера за изборите!

В софтуера на “Информационно обслужване” за преброяване резултатите от изборите е
заложен бъг, който позволява тяхното фалшифициране.
Това твърди сайтът “Биволъ” като се позовава на хакери, които са копирали строго секретния код на “Информационно обслужване”, за който държавата плати 1 687 896 лева. Кодът беше засекретен, въпреки протестите на неправителствените организации, интересуващи се от прозрачността на изборите, които още тогава предупредиха, че пресмятането на резултатите се прави по непрозрачен начин.
Методиката беше приета от ЦИК по възможно най-непрозрачния начин: в нощта на 15 срещу 16 март 2013г. (петък срещу събота), в 23:16 часа, с решение No 2163-НС. Срокът за обжалване на решението беше 72 часа (включвайки два почивни дни), припомня сайтът.
Грешката е заложена в разпределението на мандатите в отделните райони. Ако законът се спази точно, компютърната програма ще изпадне в безкраен цикъл. Така ще се окаже, че ЦИК трябва да вземе решение за всички спорни мандати, без да е предвидена процедура как да стане така, твърдят математици, към които “Биволъ” се е обърнал за коментар по изтеклия наяве секретен код. Така ЦИК, в която ГЕРБ има 40% от членовете й, ще разпредели по свое усмотрение коя партия в кой район да вземе мандат.
Само преди месец неправителствени организации разкриха гаф в методиката на ЦИК за пресмятане на резултатите, който позволяваше на партии да вкарат депутати и без да са минали 4%.

Актуален Коментар

Какво вълнува бившия премиер Борисов?

В дни на предизборна кампания и във време, когато хората изнемогват с ниски доходи и
високи сметки, когато българи се палят, като факли заради отчаяност и трайна безработица…
Какво вълнува Борисов в този момент?
В седмицата, когато страната е разтресена от скандала с безразборното подслушване. Когато прокуратурата  потвърди, че служители на МВР са подслушвали нерегламентирано… Какво вълнува Бойко?
В дните, когато Европейският парламент започна разследване на България пак заради подслушванията и обяви, че може да се отнеме гласа ни в ЕК поради липса на демокрация у нас…
Въпросът ми е, какво вълнува Борисов в точно този момент? 
Когато от Брюксел предупредиха, че ще загубим договорени пари заради забавяне по оперативни програми. Когато се наредихме на 2-ро място в ЕС по младежка безработица…
Какво е интересно в този момент на бившия премиер Борисов? 
Любопитно ми беше да разбера в такива напрегнати моменти какво вълнува един държавник. Получих отговор и на този въпрос от изтеклото СРС,  в което са записани Борисов, ексминистър Найденов и градският прокурор на София Кокинов.
Това, което вълнува експремиера и борещия се за втори мандат Борисов е : Дали прокурор Джамбазов е гей и дали може прокурор Роман Василев да си го е... или не може.
Любопитството ми беше задоволено, а на Вас приятно участие в изборите!
ДАНИ ИВАНОВ

СРС

Бойко- ни чул, ни чел!

24 часа след скандала с подслушванията , който ескалира след последните СРС-та, изпратени
до няколко електронни сайта, Б. Борисов обяви, че изрично е разпоредил на пиарите си да не го занимават с информациято, която излиза в медиите.
 "Не съм чул, не чета вестници, не гледам телевизия, не слушам радиа, не искам да се интересувам". Това бе лаконичния коментарът на Бойко  Борисов в Симеоновград по повод оставката на градския прокурор Николай Кокинов, която той депозира късно вчера.
По думите му неговите колеги имат забрана да му говорят за това - какво излиза в българските медии.