сряда, 1 май 2013 г.

Почти невинен!

МВР пак излъга!

МВР ни иформира, че  около 12.30 ч. днес на бул. „Цариградско шосе“ в столицата, автомобил на МВР, в който е бил и главният секретар Калин Георгиев, е блъснал пешеходец
Според МВР шофьорът на автомобила е карал с не повече от 50 км/ч. При ограничение 80 км/ч. заради интензивния трафик.
При светофара на изхода от София, в посока Пловдив, възрастен човек е пресякъл неправилно. Шофьорът се е опитал да спре рязко, но въпреки това е ударил пешеходеца със страничната част на колата.
Човекът е с натъртвания, но не е пострадал тежко. Веднага му е оказана медицинска помощ, след което е откаран до най-близката болница.
Следователи и служители на КАТ са направили оглед на мястото на произшествието. Взети са проби за алкохол в кръвта на шофьора, но пробата е била отрицателна.
По-късно обаче стана ясно, че автомобилът на МВР, който блъсна човек на "Цариградско шосе" се е движил с многократно надвишена скорост от позволената. Според  очевидци  спирачният път на колата, който още личи по асфалта е поне десет метра. Това означава, че се е движила с много над стоте километра в час и далеч над позволените в този участък 80 км/ч. Свидетелите на катастрофата твърдят, че автомобилът на полицията е бил със счупено предно стъкло от дясната му страна, което също се разминава с официялната полицейска версия и което означава, че човекът е бил блъснат челно. Според тях и трафикът не е бил прекалено натоварен, а всички автомобили са се движили с доста висока скорост, което също противоречи на полицейската версия за случая.
 Пострадалия Кънчо Георгиев, който е на 72 години се бори за живота си в реанимацията на Окръжна болница "Св. Ана".
"Докара го полицай с кола. Беше много изцапан човекът. Има голяма рана на главата. От Чирпан е, но каза, че работи като охрана на обект и тръгнал да си купува храна за обяд, в реанимацията е - има много рани", е обяснила лекуващата лекарка на Кънчо Георгиев д-р Деянова