събота, 4 май 2013 г.

Разкрития

Прокопиев искал да застроява около НДК!

Олигархът Иво Прокопиев е разработил план, чрез който да застрои площта около НДК. Верен помощник за постигане на целта е бил бившият финансов министър Симеон Дянков, разкри дългогодишният шеф на културния дворец Христо Друмев.
“Дянков си изигра ролята, за която бе пробутан на Бойко Борисов. Трябвашем да запази привилегиите на една група олигарси. Мога да дам списък на всички, които си останаха силни на деня и при ГЕРБ. Дори имаше някаква данъчна амнистия. Що се отнася до НДК - интерес не представлява самата сграда. Наоколо има одобрен проект за две големи многоетажни сгради - петзвезден хотел и апартмант хаус”, обяви Друмев в тв предаването ДикOFF и даде да се разбере, че зад застрояването стои именно Иво Прокопиев, в чийто апартамент живя Симеон Дянков.

Той припомни как се е стигнало до раздялата му с НДК. “Най-напред осъмнахме с новината, че НДК от държавно-публична става държавно-частна собственост. След това решиха да дадат два етажа на областния управител Даниел Кирилов. И започнаха да ме тормозят да ги освобождавам. Викам: "Чакай, имаме наематели със срочни договори". А те искат да намеря начин да ги махна веднага. Ето това е Симеон Дянков!”, отсече Друмев.