събота, 30 ноември 2013 г.

#ДАНСwithme

Протестът! Ден 170-и!

И днес продължиха протестите с искане за оставка на правителството.

Какво се реши на тиймбилдинга на управляващите? И Бойко за заседанието в Боровец

Лидерът на БСП обеща, че един от приоритетите след приемането на Бюджет 2014 ще бъде Изборния кодекс.

Амбицията е той да бъде внесен бързо в Парламента, след което да бъде разгледан в съответните комисии и накрая да стигне пленарна зала. Станишев подчерта, че с това ще изпълнят един от предизборните си ангажименти – "да не се провеждат никога повече избори, както го правеха Бойко Борисов и Цветан Цветанов".

Станишев се спря подробно и на изнесения доклад от Цветлин Йовчев за работата на МВР. "Всички бяха шокирани от данните, изнесени за работата на вътрешното министерство и за хаоса в МВР по времето на Цветан Цветанов", каза той и добави, че Цветанов и ГЕРБ са оставили в наследство "феодални владения в областните дирекции под прякото ръководство на министъра, които много често са използвани за политически натиск и рекет върху бизнеса; съзнателно изчерпване на работата на Генерална дирекция "Национална полиция" и масово подслушване". Станишев подчерта, че подслушването е намаляло най-малко два пъти в края на 2013 г. спрямо 2012 г., когато ГЕРБ и Цветанов се разпореждаха в МВР.

От своя страна лидерът на ДПС Лютви Местан коментира: "Драмата на България е, че търпяхме четири години един квазиполитически субект да управлява страната при тотален медиен контрол". Затова, според него, не е случайно, че кабинетът на премиера Орешарски е "обект на най-силната агресия от страна на квазипартиите, които извън властта просто ще изчезнат". "Има несъвместимост между политика Пламен Орешарски и квазиполитика Бойко Борисов", заяви Местан.

Той посочи, че винаги при оздравяването на политическия процес, след като страната е управлявана от авторитарна партия, съществува преходен период. Местан каза още, че няма нужда от подобни семинари при еднопартийни управления от авторитарен тип, намеквайки за предходното правителство на Бойко Борисов. "Това, което правим тук на семинара в Боровец, е възстановяването на дебатите при взимането на важни политически решения", каза Местан.

Относно участието на партия "Атака" във властта, Местан заяви: "Безуспешни ще бъдат опитите да се припознае "Атака" от управляващото мнозинство". Сергей Станишев припомни, че ветото срещу президента Росен Плевнелиев не е преодоляно в парламента, заради коалиция между ГЕРБ и "Атака". Целта на семинара беше да подобрим координация между кабинета и парламентарните групи, които го подкрепят, обясни премиерът Орешарски. Той изрази задоволство от проведените разговори и отчете, че министрите са запознали депутатите с политиките, които ще се провеждат в близко бъдеще, както и с инструментите за тяхното реализиране.

Засегнати са били въпросите на икономиката, държавността и по-доброто институционализиране на цялата система.

Основният извод от семинара, според Орешарски е, че подобен тип на съгласуване на политиките би допринесъл и за по-добрата работа на парламента.

Станишев даде положителна оценка на действията на правителството през изминалите шест месеца, "които са дали възможност на обществото да се отърси от страха, който го сковаваше пред трите години и половина управления на ГЕРБ". По-рано днес вече стана ясно, че БСП и ДПС са се споразумели за намаляване на субсидиите с до 10%. Правителството е одобрило данък от 20% върху електроенергията от ВЕИ.

По време на брифинга пред хотел "Рила" имаше протест срещу правителството. Чуваха се викове: "Оставка”, тъпани и вувузели. Премиерът Орешарски обясни, че този шум не му пречи, защото бил в пъти по-слаб от това, което се чува в София.

В същото време Бойко Борисов написа във фейсбук: С днешното заседание в Боровец се възроди БКП С днешното заседание в Боровец

се възроди БКП, това е написал лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в профила си във фейсбук. "Това правителство е “силно” в безпрецедентната си изолация - и вътрешна, и международна. Като знаем, че през годините БСП и ДПС бяха многократно хващани за купуване на гласове, а последният пример е от Варна и Врачанско, където дори имаше ефективно осъдени за грандиозна схема за купуване на гласове в полза на ДПС, може да ни е ясно по какъв модел ще бъдат правени изборите от тях. На фона на цялата дестабилизация в държавата наизустените им “опорни точки” звучат като комунистически манифест", пише Борисов.

Tази сутрин около 4.00 часа спецчасти от БЕКРУТ окървавиха площад НЕЗАВИСИМОСТ в Киев! ВИДЕО

Украинският депутат Андрей Шевченко написа в Туитър:
„Рано тази сутрин около 4.00 часа, специални части на полицията „Беркут” започнаха щурм срещу мирната протестна акция на гражданите на площада на независимостта (Майдан Независимости).

Площадът беше прочистен зверски. Десетки хора са ранени, други десетки са задържани. Подобно нещо Украйна още не е виждала”.Пострадалите от действията на полицията са настанени в няколко киевски болници.

Според общинския съветник от партия УДАР Алексей Давиденко, три киевски болници са препълнени от ранени. Част от останалите активисти на европротеста заедно с певицата Руслана се намират на територията на Михайловската катедрала в центъра на Киев. Призьорката от „Евровизия“ също е отнесла няколко удара от полицаи.

Според вестник „Сегодня“, в Михайловската катедрала се намират общо около 200 души. Протестиращите са барикадирали вратите на храма, за да не допуснат нахлуване на специалните части, които са разположили автобуси и камионетки около църквата. Много от протестиращите са с окървавени глави, рани и следи от насилие.

В катедралата са пристигнали лекари, за да окажат помощ на пострадалите. В Михайловската катедрала са и пет опозиционни депутата от Държавната Рада, сред които Александра Кужел, Арсен Аваков и Вячеслав Кириленко.

40 ДУШИ СА БИЛИ ХОСПИТАЛИЗИРАНИ В СЪБОТА СУТРИН С НАРАНЯВАНИЯ В РЕЗУЛТАТ НА РАЗПРЪСКВАНЕТО НА ДЕМОНСТРАЦИЯТА В ПОДКРЕПА НА ЕВРОПЕЙСКАТА ИНТЕГРАЦИЯ, КОЯТО СЕ ПРОВЕДЕ НА ПЛОЩАД НЕЗАВИСИМОСТ В СТОЛИЦАТА КИЕВ.

ВИДЕО

Изгониха монаха-гей от Троянския манастир! Видео 18+

От вчера на йеромонах Кирил му е забранено да свещенодейства. Черноризецът на Троянския манастир „Успение Богородично“ ще бъде
разпитан от спецкомисия на Светия синод заради излъчени видеокадри в „Господари на ефира“ по Нова ТВ, уличаващи го в содомитски мераци. Съставът на комисията обаче е засекретен поради опасения от външно въздействие върху членовете й, съобщи единствено за „Труд“ Ловчанският митрополит Гавриил.

Според игумена на Троянската обител Браницки епископ Григорий, вчера всички монаси, замесени в скандала, са дали писмени обяснения. За позорния случай е известен и т.нар. Манастирски събор /б.а. – управата на обителта/.

29-годишният софиянец Георги Тодоров се пострига в Троянския манастир на 1 февруари 2009 г. Тогава възпитаникът на софийската френска гимназия „Алфонс дьо Ламартин“ даде обет да живее под името Кирил в девство (детска чистота и незлобие), послушание и нестяжание (нищета и отказ от притежание), задоволявайки всички свои материални нужди с труда на ръцете си под духовното ръководство на Деволски епископ Теодосий, игумен на манастира преди 4 години. По-късно родителите на новия аскет духовник дадоха празничен обяд в официалната трапезария, включващ супа топчета, риба, зеленчукови салати и луканка.

„Монашеството е велика Божия тайна, а иноческият живот – труден, не всички могат да постигнат същността му. Двама не издържаха и си тръгнаха оттук тези дни“, заяви тогавашният игумен Теодосий, който през 2010 г. пък бе отстранен от манастирското ръководство, след като изгони инвалиди от обителта.

ВИДЕО

Антипропаганда

На младостта си питието
изпихме двама без остатък.

Животът толкова е кратък

и толкоз сложно битието…

И ето: бял къдрец краси челото…

Добре, че млади поетеси

за свои лични интереси

ни идват честичко в леглото.

Но не в това се крие злото, а в язвите на обществото.

СмЕх

Преброяване в циганската махала. Преброителя пита циганина:
- Колко деца имаш? - Девет! - Девет? Аз ги изкарах десет! - Девет! - Как така девет, бе! Ей ги на: едно, две, три, четири, пет, шест, седем, осем, девет и едно суче - десет! Не можеш ли да броиш! Манго мълчи, обадила се циганката: - Не му викай на мойто циганин, началник! Десет са, ама неговите са девет. Тва най-малкото е от най-голямото!

***

Доктор хонорис кауза Христо Стоичков: Левият крак на Стоичков е професор, десният гл. асистент, а средният член кореспондент!

***

Сегашното поколение, живеещо в България сме като дамски тампони. На най-доброто място сме, но не в подходящото време...

***

Изследване на британските учени са установили, че женската зайка никога не успява да сколаса да каже, че я боли главата.

***

От година на година правя все по-малко глупости. Просто силите ми не са вече като когато бях на 20.

***

Преди Нова година. Оптимиста: - Новата година ще е по-добра от старата! Песимиста: - Новата година ще бъде по-лоша от старата! Реалиста: - Пак ще се напия!

***

В час по математика влиза инспектор. Прекъсва учителката и казва: - Сега въпроси задавам аз! В тази стая има 24 ученика, 1 учителка, 1 инспектор, 52 обувки, 1 черна дъска, 28 бели и 11 цветни тебешира, 36 стъкла за прозорци, 18 щори и една гъба. Въпросът е на колко години съм аз? Гробна тишина. Ръка дига Иван. - Кажи момче! - На 40! - смело отговаря Иванчо. - От къде позна бе младеж? - Еми в къщи имам брат на 20 и мама казва, че е полуидиот...

петък, 29 ноември 2013 г.

#ДАНСwithme

Протестът! Ден 169-и!

Днес отново протестиращите в столицата подканиха Пламен Орешарски да подаде оставка.

Становище на ръководство на Софийския университет за пияните даскали

След разпространеното видео с пияните преподаватели от СУ, в което главно действащо лице е професор Д. Драганов, ръководството на
Алма Матер излезе със становище. Малко объркано и нагло, но все пак становище. Ето го без ред. намеса:

Становище на ректорското ръководство на Софийския университет По повод инцидента с двамата преподаватели от Историческия факултет ректорското ръководство на Софийския университет „Св. Кл. Охридски“ заявява, че те вече са дали своите писмени обяснения. Днес деканското ръководство на Историческия факултет ще ги обсъди и ще направи своите предложения за наказания.

Ректорското ръководство категорично заявява, че няма да прилага двоен стандарт към евентуални нарушения на преподаватели и студенти. Заедно с това ректорското ръководство иска да изкаже съжаление, че студенти, използвайки този инцидент, падат на нивото на тези, срещу които се борят. Няма да допуснем да ни поучават тези, които не само повече от месец съзнателно нарушават правилника на Университета, но и правата на мнозинството студенти и преподаватели, които не приемат тяхната акция.

Разкрития

Жената, която е получила двата есемеса от покойния дядо Кирил разказва

Варна е апетитно място...

Жената, която е получила двата есемеса от покойния дядо Кирил, обяви съдържанието на втория. Тя е Грета Христова, на която Варненският митрополит е писал за опасенията си, че му готвят атентат. В първия есемес, за който говори и отец Амбарев, Кирил написал: "Меките китки обявиха война на..."

Никой от разследващите досега не е търсил Грета Христова, за да я разпита. "Здрав-прав човек не може да се удави така. Мястото, където пише, че се е удавил - ние всяка година с моето семейство ходим на почивка от 1989 година там. Само тази 2013-а не отидохме и се случи нещастието. Какво удавяне? Аз не мога да плувам, висока съм 1.70, имам страх от водата. Но влизам, отдолу дъното е равно като килим, на мен ми е до кръста. Извинявайте, но при положение че не мога да плувам, толкова години аз не съм се удавила?", разказва Грета Христова. Тя се досещала кои са меките китки, но в SMS-ма на Кирил не се уточнявало. "Тук можем да правим колкото си искаме свободни съчинения, но аз не мога да назова кои са те. Повярвайте ми, аз съм пристрастна, ако можех да докажа нещо, ние този разговор с вас нямаше да го водим, а аз щях да говоря с прокурора на републиката. Щях да стигна до някой по стълбичката, който да ми обърне внимание", смята близката на митрополит Кирил.

Относно изявлението на отец Амбарев, че дядо Кирил относно “меките китки” имал предвид кръгове около митрополит Николай Грета Христова казва: "Не, не, не. Не сме говорили за това. Не може да твърдим, че той е имал предвид дядо Николай. Той имаше конфликт с него, но това го знаем както ние и вие, така и цяла България, но нищо не доказва. Аз не мога да обвиня един български митрополит в каквото и да е, какъвто е дядо Николай, защото нямам право, нямам доказателства. Ако имах нещо написано, аз щях да ви потърся, а не вие мен. Но знаете, че нито е етично, коректно, а най-вече е наказуемо. Но да оставим светския съд, има един друг съд - Божият. Ами ако не е дядо Николай? Знаете ли какво означава да обвиним един митрополит пред Бога? Знаете, че меките китки за съжаление в Църквата са доста. Вие ме питате за този есемес, но има втори есемес, който е по-интересен от първия.". Веднага след като получила първото съобщение, тя му върнала: “Какво искаш да кажеш, за кого говорим?”. Минута по-късно той отговаря: “Варна е апетитно място, но ще говорим, когато се видим”.

За последен път Грета и дядо Кирил се виждат на 12 юни т. г., а есемесите са с дата 13 юни. Варненският митрополит загива на 9 юли, месец след това. "Та по-интересно е не кои са меките китки, а защо “Варна е апетитно място”. Знаете, че един митрополит не се избира на 4 години като президента, а той е пожизнен. И аз си задавам въпроса: защо Варна е апетитно място, при положение че си има жив и здрав митрополит? Той беше здрав. Вярно, кръвно вдигаше напоследък, но беше здрав човек за неговите почти 60 години. Освен екзема на крака нямаше никакви други заболявания. Кръвното му беше на емоционална основа, имаше и лек стресов диабет, но не на инсулин. При него беше на стресова основа, знаете колко много преживя. Срещу него имаше медийна война. А той нямаше нищо, даже кола. Дълги години, до деветдесет и някоя година, той караше една стара волга", казва Христова.

Тя потвърди, че "Линкълн"-а даден на Кирил е бил за митрополията и собствениците си го взели веднага. "Ще ви кажа истината. Намерили са се добри хора, които, като научили, че се придвижва с влак до София за всяко заседание на Светия синод, му предоставили Линкълна. Аз лично няколко пъти съм го взимала от гарата. Децата ми също са го взимали. Много пъти", разказва Христова. Тя обяснява, че са семейни приятели с Кирил и когато той идвал в София им гостувал. "Дядо Кирил беше много, много обичан митрополит. Освен че беше духовник, той беше и земен човек. Той с всеки намираше общ език, не се възгордя, не се самозабрави. Остана си такъв, какъвто го познавам. А аз го познавам много, много преди да стане епископ. Когато се запознахме, беше най-обикновен монах, едно бедно момче", спомня си Грета Христова, която е журналист.

Червеният площад във Варна е отцепен

Полиция е отцепила тротоара срещу Младежкия дом във Варна,видя "Таралеж". Забелязан е куфар, поставен на едно от електрическите табла, захранващи близкия светофар. В момента се изчакват специални екипи, които да проверят дали има взривно вещество в оставената вещ. Движението на автомобили по булеварда до този момент не е преустановено.

Разкрития

Професор Драгомир Драганов кьоркютук пиян в Алма Матер! Видео

Пияни преподаватели бяха заснети от студенти в сградата на Софийския университет.

Клипът е изпратен от обучаващите се в bTV.

От кадрите личи как по коридорите те подкрепят свои преподаватели, които се клатушкат от алкохолно опиянение, да напуснат сградата на вуза.

В компанията е и известният професор Драгомир Драганов, който се вижда и на кадрите. В дълго изявление на студентите те обвиняват Драганов и негов колега, че са нарушили Окупацията на Софийския университет.

Това се случило на 26 ноември вечерта. В декларация на ранобудните студенти, наречена "Teach and drink", те описват събитията така: "Ранобудните случайно се натъкнаха на импровизирано „матине“, съсредоточено около персоните на двама изтъкнати професори.

Последните грубо нарушаваха не само режима на Окупацията и правилника на Алма Матер, но и всякакви етични норми, които представителите на академичната общност в частност и всеки един член на обществото въобще би следвало да спазват. С цигара в уста и пластмасова чаша, пълна с водка, в ръка те се позоваха на научния си авторитет като основание за поведението си. „Добре дошли!“ – отрониха преподавателите. 

„Добре заварили, но май, че ние сме заварили!“ – отвърнаха Ранобудните, които въобще не си бяха лягали. Този отговор разбуди и разбуни духовете и съзнанията в залата до такава степен, че по-координираният професор чевръсто се опита да прогони със сила наглите окупатори.....".

Ректорът на учебното заведение проф. Иван Илчев е отказал рано тази сутрин коментар с мотив, че е неприлично рано.

Видео

Контрафалц

Бойко Борисов отговори на атаката на Стоичков с тази снимка във Фейсбук

Експремиерът Бойко Борисов се похвали в социалната мрежа със снимка с футболната легенда Христо Стоичков.

Фотографията на двамата е придружена с обяснителен текст - "Собствено ръчно подписана, но не от мен". Причината Борисов да извади старата снимка, изглежда, е изявлението на Стоичков, че именно предишното правителство стои зад обвиненията срещу него.

Раздразнен от обвиненията срещу него Стоичков обеща да извади компрометиращи данни за лидера на ГЕРБ Бойко Борисов. 

СмЕх

На опаковката на презервативите пише “Да се използва преди 2017-та година”. Защо е този
натиск? За какво е това бързане?
  *
Кеф! В китайския ресторант до нас са инсталирали много мощен Wi-Fi. Паролата е 讓我走 我求求你
  *
Вчера ме поканиха на кръщене.
Детенцето го кръстиха Алое...на баба му Вера.
  *
Този свят е пълен със задници ... За късмет, много от тях са женски ... И то хубави ...
  *
- Може ли съвременна жена да се облича с една заплата?
- Може, ако се съблича за две!
  *
Коланът държи панталона ми да не падне, но пък самият колан се държи на гайките на панталона. Не мога да разбера кой върши цялата работа?
  *
Мила, какво обичаш повече - ягоди или банани?
-От зеленчуковия ли звъниш?
-Не, от аптеката.
  *
В лодка по средата на живописно езеро младеж се обяснява в любов на девойка. След това казва:
- Аз, разбира се не обичам леснодостъпни особи, обаче ти все пак не забравяй, че сме взели лодката само за един час!
  *
Двама пенсионера отиват към публичния дом. Единия:
- Какво ще правим, ако не ни пуснат?
Другият:
- Аз повече се притеснявам, какво ще правим ако ни пуснат!!!

четвъртък, 28 ноември 2013 г.

#ДАНСwithme

Протестът! Ден 168-и!

За поредна вечер недоволни граждани протестират пред сградата на Народно събрание против правителството на Пламен Орешарски. Протестиращите скандират „оставка”, и „мафия”. Недоволните граждани развяват български знамена. Движението по булевард „Цар Освободител” пред Народно събрание е блокирано.

Разкрития

Уволниха кореспондента на „Труд” в Брюксел, заради този текст:

"До всички главни редактори: “О-СТАВ-КА!”

Веселин Желев, кореспондент на „Труд” в Брюксел е бил уволнен, заради публикуван от него
текст, в който журналистът громи медийната политика на родните главни редактори. Публикувам текста на Веселин Желев:

„ДО ВСИЧКИ ГЛАВНИ РЕДАКТОРИ: “О-СТАВ-КА!”

Днес наблюдавам рядко явление в Ройтерс. Почти цялата емисия за последните 24 часа (някъде към 300 заглавия) е само за ядреното споразумение между западната шесторка и Иран в Женева. Има и 5-6 други теми. Прегледах набързо главните европейски издания – споразумението е главната тема на британските “Телеграф” и “Гърдиън”, на френските “Монд”, “Фигаро” и “Лез Еко”, на италианските “Република”, “Стампа”, “Кориере делла сера”, на немските “Франкфуртер алгемайне цайтунг”, “Зюдддойче цайтунг” и “Шпигел”, на испанския “Ел Паис”, на белгийските “Соар” и “Либр Белжик”. Тук спрях с прегледа и се обърнах към българските вестници:

“24 часа” (под рубриката “Най-важното”): “Бареков: 3 милиарда лева потъват в зравеопазването”; “Труд”: (под рубриката “Водещи”): “Войникът, който стана дядо игумен”; “Монитор” (под рубриката “Главна”) “Газовите уредби на колите незаконни”; “Дневник” (под рубриката “Новина на деня”):”Дженерал електрик” иска да строи два нови блока в ТЕЦ “Марица-Изток 2″ и под рубриката “Най-важните новини”: “Сидеров: Ако правителството не ни послуша за пришълците, ще падне болезнено”. “Капитал” (под рубриката “Най-важното”):”Още една ядрена грешка за милиарди” (става дума за бъдещия седми реактор на АЕЦ Козлодуй). Тук спрях с прегледа. Не ми се гледаха, “Уикенд”, “Шоу”, “Ретро”, “Афера”, “Чу-чук”, “Десант” и пр.

Колеги, пепел му на езика на този от вас, който се оплаче, че читателят бил прост. Ако наистина е такъв, вие имате огромна заслуга за това. С критерия си за новина вие държите народа в невежество и изолация. И после се отчайвате, че не четял и не купувал вестници. Ами вижте си заглавията. Защо да купува? Вие сте извън времето и пространството. Вие не обръщате внимание на това, за което говори целият свят. Читателят очаква от вас новини и обяснение на новините,а вие правите всичко възможно а не му ги дадете. Вие му давате Бареков и дядо игумен. И после плачете, че политиката ни била провинциална. А журналистиката? Нямало свобода, имало цензура. Ако има, тя е съвсем излишна. Вие сами пропускате новините, няма нужда някой да ви забранява да пишете за тях. Ваша е голяма част от заслугата народът-читател да се настройва срещу бежанците. Ваша е голяма част от заслугата за гражданските патрули и фашизоидите. Вие отглеждате простотия и безхаберност и после ахкате пред проявите им. Мога да ви кажа само едно: “О-став-ка!”

Екстра СмЕх

Вижте колко европейски държави може да напише един американец на картата! Снимки

Изключително забавен експеримент, който има за цел да провери познанията на американците за географията на Европа. Всеки участник в експеримента получава карта на Стария континет, на която са нанесени само политическите граници и има за цел да напише името на страната върху нейното положение на картата. 

Средната земя, Борат, Камчатка, Латвиестония, Индия, пирожки, "какво?" свидетелстват за географски познания на американците.

Разкрития

Четвъртият  човек от "тайната вечеря" на дядо Кирил забегнал в чужбина от страх

Х. Латинов
На "тайната вечеря" на Константин Тренчев, Христо Латинов и покойния варненски митрополит Кирил е присъствал още един човек. Той, обаче, е пожелал да остане анонимен, защото е бил силно уплашен за живота си. В момента този човек е в чужбина, избягал от страх. Това разказа богословът Христо Латинов в сутрешния блок на bTV.
"Около 4 часа продължи вечерята", каза Латинов. Основната цел да била да се обсъди с лидера на "Подкрепа" въпроса с църковния синдикат и осигуровките на свещенослужителите. Покрай този разговор се отворила и дума за пловдивския митрополит Николай. Тогава дядо Кирил казал за заплахите от него от типа "Ще те отстраня от пътя си".

По думите на Латинов, Кирил казал тези неща с усмивка. Дори заявил по адрес на Николай: "Млад е още, не е обръгнал. Темпераментен е. Аз колко пъти съм казвал на някой: "Ще ти счупя главата", пък не съм му я чупил. Според богослова, варненският митрополит категорично не е приемал думите на Николай насериозно.

Латинов потвърди думите на Константин Тренчев, че хора от тайните служби са съобщили на Кирил, че има "оперативна информация", че срещу него се готви покушение. Говорело се за отравяне и физическо отстраняване.

Богословът също чул думите на Кирил за предупреждение към митрополит Галактион за това, че го тровят. "Кирил не е човек, който би казал леки думи. Той казва тежки думи. Той не е страхлив", заяви Латинов, който добре познавал покойния варненски владика.

СмЕх

На репетиция на оркестъра диригентът недоволен към ударните:
- Ако музикант не може на нищо да свири, му дават две палки и той става барабанист.
Театрален шепот от оркестъра:
- А ако и с барабаните не се справя, му вземат едната палка и той става диригент.
   *
Евреин дълго време чакал за аудиенция при папата. Най-накрая Светият отец го приел. Влиза евреина, вади картина и го пита:
-Какво е това?
-Това е тайната вечеря.
-Познаваш ли някой на картината?
-Разбира се, Божият син, апостолите...
-А знаеш ли, че сметката на тая маса още никой не я е платил, да не говорим за лихвите...
   *
- Жена, като ми се припие бира - да ме събудиш!
- Е аз откъде да знам кога ще ти се припие?!
- Няма проблем, ти само ме събуди!
   *
В самолета. Стюардесата пита:
- Дали има доктор в самолета?
Става един човек и отива в кабинката на пилота.
След няколко минути:
- Дали има пилот в самолета?
   *
КРАТКА ТАБЛИЦА НА ХИМИЧНИТЕ ЕЛЕМЕНТИ

Наименование на елемента: МЪЖ
Символ: ХУ
Атомно тегло : 85 +/- 20
Физични свойства: Твърд при стайна температура, но понякога леко губи форма. Принципно е с добра плътност, но лесно се поддава на повдигане. Абсолютно чисти образци в свободно състояниене се срещат. Заради амортизацията старите екземпляри губят способност да се възпламеняват толкова лесно, колкото новите.
Химични свойства: Стреми се да осъществи връзка с ЖЕНА (WO) при първия удобен случай.
Взривоопасен е ако се намира в близост до елемента Kd (символ за деца) .
Неутрализира се с пресищане с алкохоли.
Употреба: Неизвестна. Възможна е употреба като източник на газове.
Най-добрите образци са способни да произведат голямо количество газове след захранване със смес от белтъци, мазнини и въглехидрати.
ВНИМАНИЕ: При липсата на ЖЕНА (WO), елементът е склонен към разпад и отделяне на неприятна миризма.

Наименование на елемента: ЖЕНА
Символ: WO
Атомно тегло: (препоръчително е да не повдигате тази тема)
Физични свойства: Като цяло най-добрите образци имат заоблени форми.
Кипват от нищо и в произволен момент могат да се превърнат в лед.
Лесно се разтапят при подходящ подход. Усеща се горчив вкус, ако не получават подобаващо внимание или ако продължително време са лишени от контакт с ХУ (символ за МЪЖ).
Химични свойства: Високоактивна. Крайнонестабилна. Притежава ярко изразени притегателни свойства към злато, сребро, платина и скъпоценни камъни.
Особено опасна и податлива на бурни реакции е при разпад на установени връзки.
Лесно поглъща големи количества екзотични блюда.
Лесно позеленява в близост до по-добри образци от нейния вид.
Употреба: Крайно предпазлива. Възможно е този елемент да се окаже най-доброто средство за разхищение на вашето богатство. Много добър метод за намаляване на доходи.
ВНИМАНИЕ: Абсолютно взривоопасно в неопитни ръце!!
  *
Компютърен магазин. Продават принтер. След няколко часа се звъни по телефона. Клиента:
- Купих принтер от вас, но не мога да го пусна.
Продавача:
- А инструкцията за ползване прочетохте ли?
- Не, разбира се. Да не съм идиот?
   *
Кой как отива на рожден ден?
Англичанинът: с достойнство.
Французинът: с торта.
Руснакът: с водка.
Българинът: с приятели.
Кой как се връща от рожден ден?
Англичанинът: с достойнство.
Французинът: с домакинята.
Руснакът: на четири крака.
Полякът: отива с кола.
Българинът: с остатъка от водката.
Кой какво си мисли докато се връща от рожден ден?
Англичанинът: "Успях ли да запазя достойнството си?".
Французинът: "Дъщерята май беше по хубава".
Полякът:Връща се пиян с влака.
Руснакът: "Много мъ" биха ама и аз удрях".
Българинът: "Жалко, тортата остана - можех да взема и нея".

сряда, 27 ноември 2013 г.

#ДАНСwithme

Протестът! Ден 167-и!

За поредна вечер недоволните граждани поискаха оставката на правителството на Пламен Орешарски. 

Екстра СмЕх

Пътна обстановка:
Магистрала "Тракия" е отворена за скиори...

Екстра СмЕх

КОГА?
Мая Манолова гледа така все едно Орешарски е подал оставка.

Актуално

В петзвезден хотел депутатите обсъждат мизерията в бежанските лагери

Петзвезден хотел посреща гостите по време на дискусия за проблемите на бежанците в България, разказват репортерите на Би Ти Ви. Докато самите чужденци са принудени да живеят в нечовешки условия и мизерия, депутатите,които трябва да се погрижат за тях, се глезят в супер лукзосен хотел и спа.
"Още в самото начало беше планирано кръглата маса да се проведе във Велинград, проведе се конкурс и се озовахме във Велинград", коментира една от участничките. Тя уточни, че парите за луксозния хотел са осигурени от Върховния комисариат за бежанците. Организаторите дори подчертаха, че хотелът е направил отстъпка.
Впечатление прави, че в срещата участие взимат представители на градове, където няма да се приемат бежанци.
Какво се е решило на самата среща в петзвездния хотел не стана ясно, тъй като журналистите не бяха допуснати до нея.

Прогноза

Днес: Сняг, виелици и бури

За 27 ноември синоптиците обявиха оранжев код за Северна и част от Южна България заради
снеговалежи и силен вятър - Видинска, Монтанска, Врачанска, Плевенска, Ловешка, Великотърновска, Габровска и Смолянска.
Снежни виелици, бури и солидна снежна покривка ще бележат втория ден от истинската зима у нас. Очакват се обилен сняг, който ще натрупа до 20 сантиметра. В още 16 области е обявен жълт код за потенциално опасно време - Кюстендилско, Пернишко, София област и София град, Русенско, Търговищко, Разградско и Шуменско, Добричка, Варненска, Бургаска, Сливенска, Ямболска, Хасковска и Кърджалийска.
Само в 4 области кодът остава зелен –
това са областите Благоевградска, Пловдивска, Пазарджишка и Старозагорска.

Честито!

„Таралеж“ на 1 година

„Таралеж“ стана на 1 година. За това време в блога е имало над 610.000 читатели, над 3000
приятели във Фейсбук и много смях.
Благодаря на всички!
Един виц вместо рождествени слова:
Заекът имал рожден ден. Решили вълците да му изпратят поздравителна телеграма.
Седнали, написали я, дошли до подписа и взели да се чудят какво да напишат: "глутница вълци" или "група другари".
Накрая се решили на компромис: "глутница другари". :) Наздраве!

СмЕх

Тази сутрин децата в България се събудиха с радостни възгласи:
- Сняг, сняг!
А концесионерите по почистването на България:
- Милиони, лесни милиони!
   *
"Едно време беше лесно - целунем ли се, ставаме гаджета.
Сега може и да се скъсаме от секс и пак да не е ясно баш какви сме !"
   *
Мъж в секс магазин:
- Искам надуваема жена...
Продавачът:
- О, тъкмо пристигна нов модел, просто шик - пълен реализъм на тялото, стонове, драскотини, ухапвания... няма да съжалявате!
На следващия ден пристига мъжът и връща куклата.
Продавачът:
- Какво, не стене ли?
- Е, стене...
- Какво, не драска ли? Не хапе ли?
- Да, драска и хапе...
- Е, какво тогава?
Мъжът, почти плачейки:
- Не ми пусна...
   *
Любител на изобразителното изкуство посещава картинна галерия в Ленинград. Спрял се пред една картина, на която била нарисувана следната ситуация: полянка в брезова горичка, палатка насред полянката, а от палатката стърчат четири крака - два космати и два по-малко окосмени. Отдолу имало надпис със заглавието на картината: "Ленин в Полша". Любителят помолил галериста да му даде пояснения: "Товарищ, не вижу Ленина, только четыре ноги. Чьи эти ноги и где сам Ленин?". Галеристът отговорил: "Это ноги Феликса Дзержинского и Надежды Крупской". Любителят: "А где Владимир Ильич?". Галеристът: "Внизу написано: Ленин в Польше".
   *
Един мъж си имал жена и любовница. Случило се така, че двете отишли на един и същи курорт. Мъжът им поръчал да му донесат снимки от мястото. Върнали се и съпругата му показва снимките. "Коя е тази жена?", пита мъжът, сочейки гаджето си.
"А, тази ли? Такъв разврат не си срещал. Който не й поиска, само с него не преспа," отвърнала съпругата. На другия ден, идентична ситуация с любовницата:
"Коя е тази?" пита той за жена си.
"А, това е най-моралния човек, който съм виждала," казва любовницата. "Дойде с мъжа си, и като се затвориха в хотела, десет дни не излязоха."
    *
На възрастна жена от село за първи път се наложило да отиде при гинеколог. Той я прегледал. Като тръгнала да си ходи, тя се обърнала при вратата и попитала: "А бе, момче, вашти знаят ли какво работиш"?
    *
- Какви са приликите и разликите между гръка и еврейна?
- И двамата ще продадат майка си за жълти стотинки, но гръка няма да я достави.

вторник, 26 ноември 2013 г.

ДАНСwithme

Протестът! Ден 166-и!

Около 200 демонстранти се събраха в центъра на София на традиционното шествие ДАНСwithme във вторник вечерта.
От  площад “Независимост” шествието стигна до парламента.

Екстра СмЕх

8 декември.Най-после започна да вали сняг! С жена ми си сипахме уиски и с часове гледахме
през прозореца малките падащи снежинки. Обичам снега!
9 декември.Събудихме се сред красив бял килим, покриващ всичко наоколо. Преместването ни тук, в Колорадо, бе най-добрата идея, която ми е хрумвала. За пръв път от години насам ринах сняг с лопата и се почувствах като младо момче. Изчистих нашата пътека и околните тротоари. Следобед мина булдозерът и затрупа отново изчистеното. Пак ринах. Какъв прекрасен живот!
12 декември. Слънцето стопи чудесния ни сняг. Съседът Боб обаче казва, че при всички случаи ще имаме "бяла Коледа" и че до края на зимата ще падне толкова сняг, че ще го намразим. Не му вярвам.
14 декември.Сняг, прекрасен сняг - цели 8 инча! Температурата падна под -20, но от студа всичко е искрящо. Стоплих се, като изринах пътеките. Следобед обаче булдозерът отново дойде и затрупа всичко. Не мислех, че ще трябва да рина толкова много, но пък скоро ще вляза във форма.
15 декември.За довечера прогнозират още 20 инча. Продадох колата и си взех джип 4х4. Изключихме фризера. Жена ми иска да взема печка на дърва, в случай че токът спре. Ама това е тъпо - все пак не сме в Аляска!
16 декември.Паднах на поледицата, докато сипвах сол по пътеките. Задникът ме боли зверски, а жена ми се хили като истеричка.
17 декември.Още е доста под нулата. Токът спря за 5 часа. Май трябваше да купя печка на дърва, но няма да го призная. Мразя, когато е права!
20 декември.Имаме ток, но навън паднаха още 14 инча от проклетата бяла помия. Цял ден ринах, защото шибаният булдозер идва два пъти. Не ми се чисти, но Боб казва, че иначе кметството ще ме глоби.
22 декември.Боб беше прав за "бялата Коледа", защото натрупа още 13 инча и няма изгледи да се стопи до август. Цели 45 минути се обличах, за да отида да рина, но точно на входа ми се приходи в тоалетната, и докато пак се събличах и обличах, останах без сили. Боб има снегорин на камиона си, но му трябва и не ще да ми го продаде, а в града са свършили. Следваща доставка - през март!
24 декември.6 инча твърд сняг. Счупих една лопата. Само да го гепя това копеле с булдозера, ще му строша главата. Мисля, че ме чака да се прибера след чистенето и веднага се появява и зарива всичко. Жена ми искаше да пеем "Мери Кристмас" и да отваряме подаръците, но бях много зает да дебна проклетото копеле.
25 декември.Честита Коледа, и нови 20 инча! Мисълта, че трябва да рина, ме подлудява. Господи, мразя снега! Дойде и шофьорът на булдозера да иска коледен подарък с цялото си нахалство! Праснах го с лопатата по главата. Жена ми казва, че имам лошо поведение. Аз пък си мисля, че е идиотка.
27 декември.Белите лайна продължават да се сипят !!! Защо ли се преместихме тук? Това бе НЕЙНА идея! Температурите паднаха под -30 градуса и канализацията замръзна.
28 декември.Стопли се до -20!
29 декември.Още 10 инча. Боб казва да си изчистя снега от покрива, за да не се срути. Ама тоя луд ли е? Не ми стига пътеката, сега и покривът!
30 декември.Покривът пропадна. Шофьорът на булдозера ме съди за 300 хиляди долара. Жена ми замина при майка си. Очакват се нови 9 инча.
1 януари.Подпалих останките от къщата. Край на чистенето!
8 януари.Толкова ми е добре с тези хапчета, дето ми дават!

Антипропаганда

 В Киев протестиращ гражданин инсталира VLC Player на милиционер.

Антипропаганда

Бойко Борисов контраатакува Бареков - пусна свои снимки с двама папи! Снимки

Бойко Борисов пусна в публичното пространство снимки, на които се вижда, че той целува
ръката на покойния папа Йоан Павел II и е застанал смирено до бившия папа Бенедикт XVI.
С тях той очевидно иска да даде отговор на лидера на "България без цензура" Николай Бареков, който няколко пъти пусна в публичното пространство фотоси, целящи да го дискредитират.
Последните от тях бяха от парти, на които експремиерът контактува с босове на групировката СИК. Тогава Борисов не реагира на атаката, тъй като току-що бе претърпял операция на коляното.
Като контрапункт на тези снимки обаче, днес той пусна в профила си във "Фейсбук" фотоси с двамата бивши ръководители на Римокатолическата църква.

Разкрития

Тони Блеър сложил на два пъти рога на Мърдок

Вихреният скандал на Острова около предполагаемата опасна връзка между Тони Блеър и Уенди Денг продължава да набира скорост. Медиите разнищват в детайли развода на 83-годишния медиен магнат Рупърт Мърдок и неговата трета съпруга. След като беше тиражирано подозрението, че причината за раздялата е бившият британски премиер, лавината от бивалици и небивалици се отприщи на пълни обороти.
Според "Ню Йорк Дейли Нюз" 44-годишната китайка и Блеър са прекарали заедно две нощи - през октомври 2012 г. и през април тази година. Сантименталните срещи са били в имение на Мърдок в Калифорния - без знанието на австралийския милиардер, естествено. Имало е и съвместна нощувка в апартамент на Мърдок в Лос Анджелис, както и рандевута през уикенди в Лондон и Ню Йорк. Твърди се, че магнатът бил шокиран, когато научил какво е ставало в неговите имоти. Тогава поискал обяснение от Уенди, която дала уклончиви отговори. Но обкръжението на Мърдок било наясно с аферата и дало доста детайли около нея.

Мърдок подаде молба за развод през юни след 14 години съвместен живот с мотива, че "връзката е безвъзвратно разбита през последните шест месеца". Неговият биограф Майкъл Уолф тогава не даде подробности за скандала, а само каза пред вестник "Гардиан": "Мисля, че той наистина я обича. Всеки се чуди какво се е объркало."

От миналата сряда Рупърт и Уенди вече официално са разведени. Медийният магнат и китайката имат две дъщери - Грейс и Клоуи. Двойката се ожени през 1999 г, 17 дни след развода на Рупърт с втората му съпруга Анна Мария Торв. Уенди и Рупърт се запознават на парти в Хонконг през 1997 г.

Близки до магната обявиха, че той вече не поддържа никакви контакти с Блеър. Това изглежда странно, като се има предвид, че бившият британски премиер е семеен приятел и кръстник на Грейс. 60-годишният Блеър е женен от 1980 г. за Чери, с която имат четири деца, като последното се роди през 2000 година. Негови приятели сега твърдят: "Всички подобни слухове са несъстоятелни - бълнуване на тъжния старец Рупърт Мърдок".

Разкрития

Последният етнически българин изчезва през 2130 година

Последният етнически българин може да напусне България още през 2130 година, ако се запази настоящата тенденция за масова емиграция на населението, предаде украинското издание Finance.ua.
Сериозна причина за подобна развитие на събитията е и неудовлетворителната демографска ситуация в страната. Такава мрачна прогноза разпространи Центърът за демографска политика  /ЦДП/ в Русе. „След 117 години последният българин може да изчезне физически или да напусне страната, ако властите не предприемат необходимите мерки за повишаването на стандарта на живот и за стимулирането на раждаемостта”, смята проф. Петър Иванов от ЦДП.

СмЕх

И при снега е като при секса...винаги има изненада не знаеш колко сантиметра ще е и колко
дълго ще продължи. Честит първи сняг.
    *
Попитали радио Ереван:
- Ако нямаме календар, как да разберем, дали наближава Коледа в България? Радиото отговорило:
- Ако прасето квичи от ужас, значи е скоро!
    *
Влак се движи по релсите с висока скорост. Изведнъж излиза от релсите и тръгва през полето. Началникът на влака се обажда на машиниста:
- Къде тръгна през полето, бе? За тебе релси няма ли?
- Има, ама на релсите имаше човек...
- Е, какво като има човек? Нали сме се разбрали - газиш го и продължаваш...
- Е, газя го, ама той бяга през полето...
   *
От Македония:
Женскa към мъжо си:
-Ти си кaт мобилен телефон!
Он сa рaдвa и горделиво викa:
-Оти вибрирaм много бръже ли?
-Не! Коги влaaш у тунел връзкaтa ти сa
рaзпaдa!
    *
Тя готви-аз ям, аз разхвърлям-тя подрежда, аз цапам-тя чисти...
Горкичката, какво ли щеше да прави без мен?!
    *
Пешо сглобява мебелната секция. Жена му:
- Нещо не си я донаправил. Ако отворя вратичката на долния отдел, вратичката на средния се отваря също и удря по главата.
Пешо:
- Всичко съм направил правилно. Долният отдел е за нещата на тъщата.
     *
- Какво най-много ти се иска в живота?
- Да си намеря добра работа, да се оженя щастливо, да отгледаме децата...
- Ха-ха, веселба! Кажи нещо сериозно?
- Да имам същия меч, като на Люк Скайуокър...

понеделник, 25 ноември 2013 г.

#ДАНСwithme

Протестът! Ден 165-и!

Над 100 протестиращи срещу правителството, сред които и представители от Ранобудните
студенти, се събраха пред парламента тази вечер.

Актуално

Бойко: Седми блок в Козлодуй ще бъде равносилен на американска АЕЦ „Белене”

Изграждането на VII блок на АЕЦ „Козлодуй” без конкурс противоречи на решението на
Народното събрание за провеждането на такъв, това е написал лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в профила си във фейсбук. Драгомир Стойнев наруши редица европейски и български правила, въвличайки държавата в ангажимент без конкурс и без съгласуване с Европейската комисия. Изграждането на нова ядрена мощност без яснота за цената на проекта и за цената на електроенергията от него на практика повтаря историята с АЕЦ „Белене”. Така предложен седми блок в Козлодуй ще бъде равносилен на американска АЕЦ „Белене”. Както всяка една инициатива на управляващите, и след тази остават повече въпроси, отколкото отговори. Това е написал лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в профила си във фейсбук.
С изказванията си от последните дни, министър Стойнев нанесе изключителен удар по държавната защита пред арбитража за Белене. Дали от некомпетентност или с умисъл, тепърва ще стане ясно, но и двете можем да ги окачествим като държавно предателство, което ще струва скъпо на България. Странно е, че така нареченият премиер Орешарски не порица безумията, които върши неговият министър. България не е на уведомителен, а на разрешителен режим от Европейската комисия и ние ще запознаем еврокомисаря Йотингер с намеренията на българското правителство да взема решения на тъмно и без конкурс, в разрез с европейските правила, пише Борисов.
Напомням, че през 2001 г. по подобен начин без конкурс се подписаха споразумения за „Марица Изток“ 1 и „Марица Изток“ 3, които заработиха 10 години по-късно на цена на тока три пъти по-висока от тази, произвеждана от АЕЦ „Козлодуй“.
И заради това подаването на оставката на това правителство не е самоцел, а спасение за държавата от пагубните им действия за десетилетия напред. Видно е, че и по тази тема сме на едно мнение с колегите от Реформаторския блок, пише Бойко Борисов.

Актуално

Честит първи сняг!

Първият сняг в София заваля преди минути. Все още не е побеляло, но пътните настилки са
мокри.

Екстра СмЕх

Голям коктейл в парламента: Ментата ще разследва Бирата

Актуално

Ранобудните атакуваха УНСС

Над 70 демонстранти се събраха на протестно шествие под надслов “Студентски град, събуди
се!” пред главния вход на УНСС този следобед.
Протестиращите влязоха в сградата университета, скандирайки “пречите” и “оставка” и се отправиха към кабинета на Пламен Орешарски. След няколко обиколки в коридорите студентите излязоха и блокираха кръстовището пред университета, като броени минути по-късно тръгнаха по ул. “8 декември”, отправяйки се в посока Студентски град.

Антипропаганда

Митингът в Киев при преброяване от родното МВР би бил 1000-1500 протестиращи.

Екстра СмЕх

Тънките разлики между селянин и селяндур

1. Селянин – Човек, който живее на село или в малък град.


2. Селяндур – Живее навсякъде, най-много са в средните и големите градове. По селата не виреят (няма кой да ги търпи).

3. Селянин – Бачка яко, изкарва си хляба с честен труд. Щастлив е, че има работа. Лоялен е към работодател и колеги.

4. Селяндур – Мързелива гад. Мрази да се труди, обича да е “на далавера”. Гледа винаги да изклинчи и да “претакова” държавата, колегата или шефа.

5. Селянин – Чист човек. Обича природата и не свини наоколо. Повечето отпадъци намират приложение в градината или като храна на животните.

6. Селяндур – Свиня. Хвърля си боклука в найлоново пликче през прозореца. Изтърсва си пепелника на колата на светофара. Ако му направиш забележка – бучи, че си плаща данъците и бате Бойко да изчисти. Възможно е и до физическа саморазправа да прибегне.

7. Селянин – Плаща си данъците и сметките. Псува на ум (и на глас) обирджийската държава, но плаща. Декларира си кладенеца, който сам е копал, и му плаща данък.

8. Селяндур – Никога не плаща нищо. Висят му 15 неплатени акта от КАТ и данъци на панелката от 1989-та. Краде парно от комшиите, слага си магнит на електромера и не плаща вода.

9. Селянин – Говори просто, но разбираемо. Ако се премести да живее в голям град, за една година преодолява диалекта.

10. Селяндур – Мйека цял живот и твърди, че това е най-чистият български език. Мрази да го поправят, не желае да научи нищо ново.

11. Селянин – Умее да се весели, знае как и кога. Ако е сватба, ще чуе цяло село, но семейните празници се празнуват у дома.

12. Селяндур – Дъни музиката яко до 4 сутринта и хич не му дреме, че е примерно вторник и утре всички наоколо са на работа. Другият вариант е да се нареже като свиня в кварталната кръчма, да се сбие със сервитьора, да оповръща таксито и да опикае асансьора.

Актуално

Ранобудна акция пред парламента! Видео

Рано сутринта на 25 ноември, денят на Св. Климент Охридски и патронен празник на Софийския университет, група от "Ранобудните студенти" организира блиц акция и премина зад загражденията на Парламента.
Младежите издигнаха транспарант "Огражденията са в ума ни, няма граници за духа ни!", снимаха се пред входа на НС и след това минаха отново пред загражденията, вижда се на разпространено в "Ютюб" тях видео.

Актуално

Дядо Кирил бил убит, защото не позволил Николай да стане патриарх, смята Епископ Игнатий

Епископ Игнатий, който е кандидат за варненски митрополит, смята, че има връзка между смъртта на дядо Кирил и избора за български патриарх. „Аз върху много версии съм разсъждавал. Най-вероятната, това е всички конфликти, които бяха покрай патриаршеския избор“, каза той в сутрешния блок на Нова телевизия.
Според Игнатий, доказателствата за насилствената смърт на митрополит Кирил се криели в книгата „Небеса от грях“ на Лора Лазар, в която сценарият с удавянето е описан много точно години преди инцидента. Освен това, по думите на епископа, недопустимо било, че няма отбелязан час на смъртта. Диагнозата била сменена месеци по-късно. Според Игнатий удавен човек не може да изплува на повърхността на водата, а начинът на настъпване на смъртта е като при удушаване.

Игнатий смята, че Кирил е бил убит заради избора на патриарх Неофит. „Ние не знаем колко време ще бъде този патриарх. Има хора, които правят сметки с десетки години напред. Те са професионалисти в тази област. Това те са правили цял живот“, заяви той.

„Митрополит Кирил беше в един отбор с митрополит Галактион на патриаршеските избори. Те сформираха третата група в синода. Митрополит Кирил в продължение на много дълъг период от време се обажда на митрополит Галактион с думите: „Ще ме ликвидират, свършено е с мен“, допълни той.

„Митрополит Кирил направи всичко възможно на тези избори да не стане патриарх митрополит Николай“, обясни Игнатий и посочи, че покойният владика е положил усилия да не бъде променен уставът на Светия синод за избор патриарх. Според него, при смъртта на дядо Кирил става въпрос за отмъщение за това негово действие. „То идва от хора, които не са известни на обществото и никой не ги знае“, заяви той.

„Чрез патриарха се разпределят властите и на земята“, обясни епископът апетитите към престола. Той смята, че същите „неизвестни хора“ са подкрепили Борис на изборите за варненски митрополит. „Аз не знам откъде са парите и не е от моята компетенция“, каза още той.

Към него също са отправяни заплахи: „Това са безобидни заплахи. Аз не им обръщам внимание“. Игнатий, обаче, не е доволен от касирането на избора за варненски митрополит от страна на Светия синод. „С това си действия патриархът доказа, че той е избран по корумпиран начин. Това е половинчато решени“, заяви той и посочи, че за следващия избор са запазени същите кандидати, както и същите хора, които трябва да ги изберат. Според него не трябва да се оставят хората, замесени с пари, да участват пак.

„Никой не знае какво ще стане декември месец“, каза Игнатий за предстоящия избор на варненски митрополит.

СмЕх


Бг иновация
- Скъпа, в болницата съм! Паднах от една стълба по време на работа и Гергана ме докара.
Счупил съм си едната ръка, единия крак и три ребра.
- Коя е тази Гергана?
   *
Списание "Аз Жената" провело конкурс на тема: "Познавате ли жените?". Победител станал Петьо Иванов на 10 години.
Възмутен читател пише до редакцията:
"Що за безобразие? Аз съм на 65 години и от 15-годишен познавам жените, а вие дадохте наградата на някакво дете!"
Отговарят му от редакцията:
На първия въпрос от конкурса "Къде жените са най-къдрави?" Петьо е отговорил правилно - в Африка. А Вие какво отговорихте?! Че и сте нарисували!
На втория въпрос "Как се казва най-важният орган на жените?" Петьо пак е отговорил правилно - Световната женска федерация. А Вие какво отговорихте?! Че и сте нарисували!
И на третия въпрос "Какво чакат жените с нетърпение всеки месец?" Петьо пак дава верен отговор - новия брой на списанието "Аз жената". А Вие какво отговорихте? Благодарим, че не сте и нарисували!
  *
Женската богомолка убива мъжката след акта, не защото е гладна, а за да си спести нервниченето:
Ще звънне ли тази свиня, или нЕма да звънне?
  *
Връзката с грешния човек е като разходка след дъжд: можете да се насладите, но знаете, че ще настинете.
  *
Доказано било, че ходенето пеша действало против депресията. Ако достатъчно дълго ходите ще излезете извън България...
  *
Молитва на жената
Прати ми, Господи, съпруг
мил, умен като никой друг,
и да е силен и красив,
да знае да е мълчалив,
и да обича да ме слуша,
и да не пие, да не пуши,
парички много да изкарва,
да ме обича, да ми вярва,
да не скитори все навънка
и като харча, да не мрънка;
гърба ми вечер да разтрива,
с одеялото да ме завива;
и моля се да ме разбира
и отговора да намира,
когато питам някой път
не ми ли е голям гъзът.
И щом му стана аз съпруга,
да не поглежда вече друга.
Амин!

Молитва на мъжът
Моля те Боже, изпрати ми глухоняма нимфоманка с щръкнали цици и с разрешително за домашно варене на спиртни напитки!
 *
- Защо няма секс в държавните учреждения?
- Голяма част там са роднини.