събота, 4 януари 2014 г.

#ДАНСwithme

Протестът! Ден 205-и!

Бойко и Цветанов няма да водят листи на евроизборите

"Изключително важно е да се гласува на евроизборите, защото Европейският парламент представлява нашите интереси пред останалите институции на ЕС." Това призова преди минути на личната си страница във фейсбук Бойко Борисов.
"Там се приема бюджетът, там се кове законодателството на европейско ниво и пряко влияе на нашето ежедневие – какъв роуминг ще плащаме, как да се подпомогнат пчеларите, каква да бъде субсидията за селското стопанство и други. И е ужасно безотговорно да се твърди, че тези избори са една вътрешно-политическа борба, каквито коментари чета напоследък", пише още бившият премиер.
И продължава: Това са поредните спекулации по медиите. Затова е важно да се знае, че нито аз, нито Цветанов ще водим листата за евроизборите. Защото считам, че не е редно лидерите на една партия, които имат претенции да управляват, да дезертират от вътрешната политика или да се използват имената им, за да бъдат вкарани на тяхно място други хора.

Пълен китайски хороскоп за 2014!

ПЛЪХ
Много динамична година. Нещата ще стават едно след друго покой за хората родени под този
знак няма да има, така че ако сте решили да се из качите по кариерната стълбица работете усърдно. Благоприятен период за представителите на зодията ще бъде края на пролетта и началото на летният период.Именно тогава е момента да стартирате нави начинания.
БИК
Годината на дървения Кон няма да мине без разочарования и проблеми. Хората родени под знака на Бика ги очакват трудни моменти, който ще бъдат бариера за довършване на започнатите дела. През пролетта Бика може да получи интересни оферти от близки хора . Желателно е да се възползва.
ТИГЪР
Прогнозата не обещава сладък живот за хората родени под знака на Тигъра. Владетелят на годината Коня ще се отнесе много дружелюбно към онези представители на зодията който се трудят неуморно. В началото на есенният период Тигрите усилена ще вървят към целта. Това ще е период когато някой от представителите на зодията ще реализират своите планове.
ЗАЕК
За представителите на зодията годината ще бъде изпълнена с различни събития. За да имат успех представителите на зодията трябва да имат бърза реакция. Събитията около вас ще се променят всекидневно, за Заека е много важно да е в центъра на тези събития. Затова той трябва да е добре осведомен за всички сфери на своя живот. Главното е да бъдете в крак със събитията. Благоприятни периоди са края на зимата и втората половина от годината.
ДРАКОН
Наситена година събитията ще се сменят доста често, но тези предизвикателства няма да бъдат непосилни за Дракона. Несправедливост може до очаквате в любовната сфера. Не казвайте на партньорите ,че тези стъпки не са правилни. През есента те сами ще се убедят във вашата честност.
ЗМИЯ
През годината ще има много светли и тъмни полюси в техният живот. Годината ще бъде изпълнена с трудности  , но и успехи. Конят приканва змията да се съсредоточи и да намери изход от създалата се ситуация. Прибързани решения не са ползотворни. Периодът в края на лятото е особено благоприятен , да си отдъхнете , да съберете сили и да решите всички наболели проблеми. През есента имате шанс да измените живота си   в положителна насока. Периода ще ви предложи нови цели и партньорства.
КОН
Много важна и ползотворна година за Каня. Всички поставени от вас цели ще бъдат постигнати, звездите също ще помагат в това направление. Преломни моменти ще бъдат края на пролетта и началото на лятото на 2014 година.
ОВЦА
За родените под знака на Овцата годината ще бъде доста противоречива. Заради своите не въздържани амбиции вие можете да загубите приятели. За да нямате големи разочарования се вземете във ръце още в началото на годината. В професионалната сфера също са възможни неуспехи. Не летете в облаците, вие много идеализирате хората и обстоятелствата.. Никой не ви пречи да мечтаете ако това не пречи на вашият живот.. Не губете своята активност.
МАЙМУНА
Коня недолюбва Маймуната и всячески ще и пречи, Маймуната успешно ще се справи. Промените , който ще настъпят за представителите на зодията ще са ползотворни. Възможно е да загубите някой приятел или план да пропадне , не се ядосвайте това е за добро. По принцип през годината Маймуната е очакват много сюрпризи но тя винаги ще намери изход. Най важен месец за представителите на зодията е септември. Възможно е тогава някой от вас да сменят местожителство или делови партньор, или коренно да променят своя живот. Без опасения се отправете на далечни пътешествия който ще ви донесат нови и интересни запознанства.
ПЕТЕЛ
Представителите на зодията трябва доста да се потрудят за да имат успех през годината. Януари се очертава да бъде доста сложен. Нетърпението ве може да ви изиграе лоша шега. Спокойно приемайте мнението на другите хора при възникване на ситуация.. Вслушайте се в съветите на по – възрастни от вас хора и решавайте само тези проблеми който са от ваша компетенция.
КУЧЕ
В годината на коня кучето ще бъде богато възнаградено. Събитията в живота на представителите на зодията ще се сменят с такава бързина, че те няма да разберат кога годината е преминала. Възможно е някой от вас да станат лидери и към вас да се допитват хора от семейният кръг и ли ваши колеги.Мнозина от вас могат да решат да се отправят на пътешествие през лятото. Смяната на обстановката ще ви помогне да се обновите и да поправите вашето самочувствие, но звездите не ви съветват да се отравяте в екзотични страни , защото можете да се сдобиете със странни болести. Не рискувайте пътувайте само в цивилизовани страни.
СВИНЯ
В началото на годината някой от представителите на зодията е възможно да се опитат да избягат от всекидневните проблеми и трудовата рутина. Звездите ви съветват да бъдете реалисти. Вероятно в средата на пролетта пропадане на важни проекти и планове не се паникьосваете и не правете от това трагедия. Възможно е някой от вашите близки да ви помогнат в това направление. Настройте се на положителна вълна и всичко ще се получи.

Вижте как охраняват границата ни с Турция! Снимки

Служители на Гранична полиция в базата край Резово охраняват българо-турската граница
при индиански условия.

„По служебен път са ни раздали към униформата мушами, дълги с качулка. Друго – ако всеки служител си осигури сам. Служебните са трагедия, тече право в обувките, в чорапите и си мокър. На всеки наряд краката са мокри“, разказва Димитър Атанасов – председател на Синдикално дружество ГПУ – Малко Търново.

Граничарите нямат палатки, в които да се крият от дъжда и студа. Пътищата са в окаяно
състояние и няма достъп за автомобили на местата, на които се извършва наблюдението. Казват, че нямат и дърва за огрев, ако се наложи.

„С това вървене след смяна хората са изморени – падат, стават. Ако ви покажа маршрута, по който се движим, е все едно бягане с препятствия – паднали дървета, вечерта в тъмното да го минаваш, предполага се, че ще се случат такива неща – я крак счупен, я ръка“, казва още Димитър Атанасов.

„В годините назад пълно безхаберие е царяло. Инвестираше се само в показни райони, като
Свиленград примерно. Там, когато беше за Шенген, се инвестираха средства и там е добре е сега, системи изградени. А при нас е изоставено, много зле.
Varna city park

СмЕх

Алкохолик кандидатства за членство в клуб на алкохолиците. Изпитва го комисия и му задава
въпрос:
- Колега, кажете едно питие с ”Ш”.
- Шише ракия.
- Отлично, колега! Едно питие с ”Б”?
- Бутилка водка.
- Страхотно, колега! Едно питие с ”К”.
- Каса бира.
- Великолепно, колега и последен въпрос - едно питие с ”Е”.
След дълго мислене кандидатът отговаря:
- Евентуално още една каса бира!
***
Ако жена ви я боли глава, опитайте се да й сложите на челото нови италиански ботуши !
***
ЗАДАЧА: НАМЕРИ ТАТКОТО
Задача:
Майката е по-възрастна от сина си с 21 години. След шест години ще бъде
по-възрастна от него пет пъти.
Въпрос: Къде е таткото???
------------------------------------------------------------------------------------
Решение:
Да допуснем, че възрастта на сина е Х, а възрастта на майката е У.
Значи: Х+21=У.
След шест години: 5(Х+6)=У+6.
Решаваме тези две прости уравнения:
5Х+30=Х+21+6;
Х=-3/4
Така излиза, че в момента синът е на -3/4 години, т.е. на минус 9
месеца, и следователно таткото в настоящия момент се намира върху
майката. . .
***
- По какво човека прилича на компютъра?
- Също като компютъра на млади години човек има достатъчно хардуер и малко софтуер, на старини софтуер в изобилие, но все не достига хардуера.
***
Лекарят:
- Прочетете най-долния ред ...
Мъжът:
- Не мога!
Лекарят:
- Ах, приятелю, имате късогледство...
Мъжът:
- Бах му мамата! Цял живот неграмотен, а сега и късогледство...
***
Плейбой вижда красива жена в заведение:
-Какво пиете мадам ?
- Синьо Джони.
- Ааа пий си, пий си няма да те притеснявам
***
Уотсън пита Холмс:
- Разбирам защо крадецът е взел от сейфа парите и бижутата, но защо е отвлякъл и жената на лорда?
- Елементарно, Уотсън! За да не го търси лорда!

петък, 3 януари 2014 г.

#ДАНСwithme

Протестът! Ден 204-и!

Протестиращите против правителството се отправиха към Народното събрание.
Няколкостотин участници в шествието с искане за оставката на кабинета се събраха пред БНБ и Министерски съвет, откъдето се отправиха по бул. „Цар Освободител” към сградата на парламента.
Всички скандират „Оставка”, развяват български знамена, свирят на свирки и барабани. Сред тях има както млади хора, така и възрастни. Един от присъстващите носи плакат с надпис „204 - веднага оставка! Веднага оставка!”. Друг плакат гласи - „От цял свят ви казваме оставка”, като след това е изписано „оставка” на различни езици. Движението в района е спряно.

Родни „звезди“ трошат хотели! Миналата година Део и Лора, а тази Криско

Китаристът на Лили Иванова Бисер Иванов се възмути до край от непоносимото поведение на
рапъра Криско и изригна във Фейсбук. Той сподели факти, които до този момент старателно се криеха в музикалната гилдия, живееща под лозунга: "Каквото става на турне, си остава на турнето".
"Искам да кажа, че да си ''звезда' '(в България е само една такава), не означава да отидеш в Горна Оряховица, да вземеш куп пари, (пеейки на плейбек) и да потрошиш стаята в която те е настанил човекът, който любезно те е поканил. Брутално! Миналата година същото се повтори от Лора Караджова и Део. По стечение на обстоятелствата бяхме в един апартамент. На сутринта намерих погром в общия хол. Същото се повтаря тази нова година от Криско Бийтс.... в Горна Оряховица", написа музикантът и обяви, че е време нещата да бъдат наричани с истинските им имена.

"Кмете, (или който го е поканил) на Г. Оряховица, обади се на ''звездата''. Ти си в пълното си право да го направиш на кайма, защото е нарушил правилата и е длъжен да поеме цялата отговорност в/у крехкият си и наведен гръб. Пояснявам, че тези хора по никакъв начин не ми пречат, просто съм човек, който уважава и почита хората,които му дават работа и винаги почиства и подрежда стаята си след пребиваване в хотел.''Звездите'' трябва да се научат на уважение и да разберат, че точно утре може да лъскат пода в същия хотел, който са потрошили преди 2 месеца..... Мир и Любов!", допълни още музикантът.

Според Бисер, когато си на 26 години не може да бъде простено подобно инфантилно поведение. "На тази възраст прошка няма,Брат. Зрял човек,който е в пълното си право да носи всякаква отговорност. Ако някой нормален човек направи такова нещо как мислиш ше реагира Полицията?? До другите,които говорят за песните му ... всеки има право да прави каквото си иска и каквото го кефи,но да пречи на другите и да се държи скандално като легенда не му отива.....грам ...", каза още китаристът.

Варненци поискаха оставката на областния управител

Във втория работен ден на новата година десетки варненци излязоха на протест пред
Областната администрация заради обжалване на решението за възстановяване на българските имена на местности край града.

Протестиращите носеха плакати с надпис „Оставка“, „Великов, за колко се продаде“, „Не искаме валия, а областен управител“, „Свобода за България и Варна“.

В средата на декември варненският общински съвет реши 215 варненски местности с турски имена да си върнат българските названия. Областният управител на Варненска област Иван Великов е обжалвал решението на Общинския съвет за възстановяването на българските имена на местностите край Варна на 27 декември. С това свое действие всъщност Иван Великов е отменил всички решения, взети на последната сесия.

Това е причината днес десетки варненци да излязат и да протестират. Протестиращите се опитаха да влязат в сградата на Областната администрация, за да се срещнат с областния управител на Варна Иван Великов.

Българин е одобрен за Марс

Българин може да е сред щастливците, които ще пътуват до Марс. Преди четири месеца Петър
Георгиев научава за проекта на холандската компания Mars-One и решава да подаде документите си за участие. По същото време той има проект за разработка на летателен апарат и търси варианти за сформиране на екип. Докато търси в интернет, научава за Mars-One.
Ден преди Нова година Петър Георгиев получава заветното писмо, че кандидатурата му е била приета.
След като отговаря на въпросите, минава през 4-месечен подбор. Самият той има опит в авиацията и космонавтиката. Преди да емигрира в Англия работи за военните като парашутист. След като напуска България, започва да работи в сферата на авиационните технологии, квалифицира се и като пилот.

Самият проект е един от най-мащабно замислените риалити формати. Участниците в него минават през непрекъснато пресяване. Най-накрая остават 40 души, те подписват договор и минават през 7-годишно обучение. Ако всичко върви според план, полетът до Марс трябва да бъде осъществен през 2025 г.

“7 българи кандидатсвахме, но дали другите са одобрени, ще разберем. Едно със сигурност знам, ако аз съм единственият одобрен от България, очевидно ще се падне на мен честта да я представлявам. Само за справка ще ви спомена че от Американска страна са одобрени 298 кандидата, от Канада са над 100.

Искам да ви помоля ако четете това съобщение, нека поне веднъж да спрем с различията и вечната борба помежду ни. Нека покажем на света, че сме единни и ако господ е рекъл през 2025г. българин ще стъпи на Марс!”, пише на страницата си във Фейсбук Петър Георгиев.

Ода за Орешарски! Видео

Възрастен мъж възпя премиера Пламен Орешарски в ода. 72-годишният магистър-фармацефт.
Кольо Колев от Ямбол рецитира поемата си на площада в Котел, където управлява аптека
"Хора от балканското градче ме помолиха да възпея министър- председателя, защото знаят, че пиша социална поезия. Никога не съм бил член на БКП или БСП, но усещам, че последните години ставам убеден комунист, защото те, комунистите, правиха нещо за хората. За мен Пламен е старателно момче, което има нужда от подкрепа", казва аптекарят, който по празниците си почива в Ямбол.

ВИДЕО

СмЕх

Ако от руска кола престане да капе масло, значи то е свършило!

***
Съобщение до всички англичани:
Само да изтрезнеeм и идваме.
От бригадата на бай Пешо.
***
Премиерът Орешарски на среща с бизнесмени:
- Както виждате има подобряване на бизнес климата у нас. Преди нашето управление печалбите ви бяха нула, а сега са два пъти повече!
***
Новата рокля за жената е това, което са 4 големи водки за мъжа: главата ти е приятно замаяна и мислиш, че всеки иска да прави секс със теб.
***
Влиза един руснак в бар и си поръчва 200 грама водка.
Изпива я и иска сметката. Барманът му казва:
- 27 рубли.
Мъжът вади от джоба си 27 монети по една рубла и плаща.
Барманът почервенява от яд, но нищо не казва.
Това се повтаря всяка вечер в продължение на няколко месеца.
Една вечер обаче, след като барманът поисква, както обикновено,
27 рубли, мъжът вади банкнота от 50 и плаща.
"Ей сега ще му дам да се разбере!", радва се барманът,
вади от чекмеджето 23 монети от по една рубла
и ги хвърля така, че да се разпръснат из цялото заведение.
Мъжът се замисля за секунда, след което вади
от джоба си 4 монети от по една рубла и казва:
- Още една водка!
***
Брежнев викнал при себе си вътрешния министър за справка:
- Колко евреи имаме в страната?
- Към 4-5 милиона.
- А ако им разрешим да емигрират в Израел, колко от тях ще поискат да емигрират?
- Към 12-15 милиона
***
Учителката дава на децата тема да пишат съчинение: "Какво щях да правя, ако бях директор". Всички почват да пишат, само Иванчо стои.
- Иванчо, защо не пишеш?
- Чакам да дойде секретарката.

четвъртък, 2 януари 2014 г.

#ДАНСwithme

Протестът! Ден 203-и!

Прогнози за годината на Коня

Конят е силно, грациозно и вечно устремено напред животно. Чужди са му мудността,
колебливостта и флегматичността. Това е причината настъпващата 2014 година да е непредсказуема, богата на различни събития, повечето от които хубави. Много хора ще открият в себе си неподозирани качества, ще усетят прилив на енергия, ще са по-уверени в собствените си сили.
Като цяло 2014 ще е годината на откритията, на бизнеса, на кариерното израстване. Конят ще е особено благосклонен към пътешествениците, новодомците и младите родители, а също към тези, които очакват дете. Самотните мъже и жени ще имат шанса да намерят половинка и да създадат трайна връзка. Семейните пък ще разпалят страстта помежду си с нови и приятни изживявания.
Родените в годината на Коня ще получат като дар от покровителя си неизчерпаем оптимизъм, смелост и умение да постигат целите си въпреки обстоятелствата.
Конят е символ на благородството и добротата, той е с открито сърце, затова ще създава пречки пред злонамерените. Годината на Коня ще поднесе на всеки прекрасния шанс да промени живота си към по-добро.

В ГАЛОП

Този енергичен, умен и изящен човек може да се превърне в истински звяр. Ако избухне, няма да е зле да стоите далеч от него. Гневните му изблици обаче не са страшни, защото яростта му се укротява бързо и той отново се превръща в най-лъчезарната личност, която сте срещали.
Конят не се стреми да трупа пари, но въпреки това парите го затрупват и той с удоволствие се възползва от тях. Пестелив и разсъдлив, не прахосва финанси, а ги ползва разумно.
Той е особено грижовен към семейството си. Вие сте щастливи, ако имате партньор Кон. Верен и предан е, затова бъдете спокойни и му дайте свободата, от която той толкова много се нуждае. Не го задушавайте с ограничения. Жените Коне са весели и приветливи. Умни и интересни личности, с тях се живее приятно и никога няма да ви е скучно.
Ако имате нужда от помощ, помолете Коня, той ще се отзове. Можете да разчитате на него. Но не споделяйте тайните си с него -няма да ги запази. И нещо изключително важно: не му давайте съвети! Това го дразни. Усърден и съвестен, той е пример за подражание и всички го уважават. Конят е мек характер. Лъчезарен и приветлив, той е търсен за приятел. Мрази напрежението в отношенията. Плод на богатото му въображение са нестандартните решения, които взима и те го издигат на по-високо ниво в сравнение с останалите.

ШЕСТО ЧУВСТВО

Конят усеща мислите и предвижда реакциите на околните. Той е представителен, има прекрасна осанка, умее да се облича. Обича зрелищата, концертите, шоу-спектакли, спортните състезания, накратко казано всичко, свързано с публичността. Обикновено се занимава с някакъв спорт.
Умее да прави комплименти, весел, бъбрив, симпатичен, популярен. Конят може да направи успешна политическа кариера и ще бъде доволен от това. Обича и умее да управлява. Може да върши еднакво добре умствена и физическа работа.

СВЕТЛИНАТА НА ПРОЖЕКТОРИТЕ

Той е фин и изискан, маниерите му са изтънчени и е блестящ сред елита на обществото на коктейли и балове. Компанията му е търсена от всички. Болезнено чувствителен е към грозното и пошлото, затова няма да намерите място до него, ако се държите грубо. Много лесно раним, Конят не обича разочарованията и обидите. Всяка изпусната зла дума засяда дълбоко в душата му и го кара да страда.
Конят е егоист. Той ще отстрани всички пречки, които застанат на пътя му без да се замисли, защото е твърде горд. Конят се интересува само от собствените си проблеми, даже ако се наложи да се намеси в проблемите на другите. Той е независим, не слуша никакви съвети и действа само и единствено по собствено убеждение. Конят създава семейството си така, че винаги да бъде център на внимание. Целият свят трябва да се върти около него. От своя страна той е достоен пазител на семейното огнище. Ако конят не е при своите, уютът изчезва като дим. Въпреки че егоистичният Кон работи само за себе си, от резултатите на труда му се възползват всички.

ЛЮБОВТА КАТО СЛАБОСТ

Той би могъл да устрои живота си с Коза. Тези двама заговорници могат заедно да се преборят с трудностите в живота, тъй като променливият характер, чувството за хумор на Козата и нейните капризи ще превъзхождат егоизма му, още повече, че нито един от тях няма да го осъзнава. Конят може да живее добре с Кучето и Тигъра - и двамата са съсредоточени в своите решения и няма да обръщат внимание на романтичния и нестабилен Кон.
Каквото и да се случи, Конят не трябва да свързва живота си с Плъх. Всеки любовен съюз между тези страстни натури може да предизвика искри, които да повлекат след себе си пълно унищожение.
Отношенията с противоположния пол са слабото му място. Може да захвърли всичко заради любовта. Страстта на влюбения Кон е толкова голяма, че всичко останало може да му стане безразлично. В такъв момент може да загуби много. Спасението е да послуша разума, а не сърцето си - тогава ще пожъне невероятни успехи.
Първата и втората част от живота на Коня са много динамични. Може да напусне семейството си и да преживее много неприятности. Почти винаги изживява бурни и дори изпепеляващи чувства. Третата част е спокойна.

ИЗВЕСТНИ ЛИЧНОСТИ
Известни личности, родени под знака на Коня, са Рембранд, Кевин Костнър, Джон Траволта, Пол Саймън, Исак Нютон, Шон Конъри, Пол Маккартни, Клинт Истууд, Шопен, Едисон, Ленин, Барбра Стрейзанд, Кристен Стюърт, Марио Балотели, Дейвид Камерън, Ангела Меркел.

ДРЕСКОД
Астролозите съветват да посрещнем 2014 година, облечени в синьо или кафяво. Не бива да се изключва и зеленият цвят, тъй като по китайските традиции опашката и главата на коня често се изобразяват именно с този цвят. Тъй като конят е благородно животно, облеклото трябва задължително да е стилно, без каквато и да било вулгарност.
Тоалетите на жените трябва да подчертават тяхната грациозност и елегантност. Бижутата е добре да са големи и дървени, например етногердан или брошка.


Френско списание засне призрак в Софийските гробища! Видео

Клип с призрак, който броди из Софийските централни гробища пусна онлайн изданието на
френското списание „Paris Match”. Клипчето е заснето с инфрачервена камера от Наталия Перманова и качено още през август миналата година, а първото излъчване в сайта на френското списание е на 29 декември миналата година. Вижда се как безформена фигура влиза и излиза през вратата на гробницата.

Призракът наподобява човешка фигура, движи се плавно и леко, все едно танцува. Авторката смята, че той обитава гробницата на загиналото през 1912 година семейство Сарафови. Девет души от тази фамилия са положени в криптата, най-малко е дете на 4 години, най- възрастен – мъж на 64 години.

Всички те са изгорели в пожар през 1912 година, като тогава полицията не е установила дали той е резултат от умишлено действие или нелеп инцидент. В архивите на Софийските централни гробища няма данни за тази трагедия, тъй като от тогава е изминало доста време.

ВИДЕО



СмЕх

КРАТКА ИСТОРИЯ НА МЕДИЦИНАТА:
“Докторе, боли ме стомаха!”
2000 г. преди Христа – “Яж от тази трева”...
1000 г. преди Христа – “Тревите са езически, кажи тази молитва.”
1850 г. след Христа – “Молитвите са суеверие, вземи тази отвара."
1940 г. след Христа – “Отварите са вредни, вземи това хапче."
1985 г. след Христа – “Хапчетата са неефикасни, вземи този антибиотик."
2000 г. след Христа – “Антибиотиците са химия, яж от тази трева!"
***
По въпроса за ревността: ако се вярва на моята жена, то след моето полово съзряване никой на този свят не се е родил без моето участие...
***
Един шеф казва на работниците:
- От тук нататък в понеделник ще почиваме, защото трябва да релаксираме. Събота и неделя купони тва-онва. Вторник ще почиваме и ще се подготвяме за работа.
В сряда ще работим. В четвъртък почивка и релакс след работа. В петък почивка и подготовка за събота и неделя. В събота и неделя купон. Има ли въпроси?
Един от работниците пита:
- Ама всяка сряда ли ще се работи?
***
Грузинец гледа как жена му сменя памперса на тримесечния им син. Бебокът - дебеличък и мнооого косматичък - същински бащичко.
Грузинецът пита сериозно умилен:
- Тамара, скъпа, признай! Ти нашия джигит роди ли го или го изплете?
***
Заминал един мъж на гурбет в чужбина. След месец пише писмо:
"Скъпа, този месец не мога да ти изпратя пари. Изпращам ти 100 целувки. Иван."
Жената му отговаря:
"Благодаря, скъпи, за 100-те целувки. Ето отчет за разходите:
1. Млекаря се нави за две целувки на ден за бутилка мляко.
2. Елтехникът дойде да оправи бущоните чак след седмата целувка.
3. Хазяинът идва всеки ден за неговите 3 целувки.
4. Собственикът на бакалията не дава нищо за целувки, наложи се дам и още нещо...
5. Други разходи - 15 целувки. Не се притеснявай за мен, имам още 25 целувки до края на месеца. За другия месец пак ли да планирам същите разходи?
Твоя любима Мими.
***
- С какво се занимаваш на работа?
- Специалист съм по ускорена релокация на средства за размножаване.
- ??
- Местя си го от крачол в крачол.
***
- По какви показатели избират шампоан жените ?
- Марка, ефективност, аромат, състав, цвят, качество, дизайн на опаковката, препоръки, отзиви, реклами, известност.
- А по какви показатели избират шампоан мъжете?
- На етикета трябва да пише «шампоан».

сряда, 1 януари 2014 г.

#ДАНСwithme

Протестът! Ден 202-и!

Протест срещу правителството и в първия ден от новата година.

Град Перник е от най-добрите зимни дестинации за 2014 г, според "Нешънъл Джиографик"

Перник и неговият международен фестивал на маскарадните игри "Сурва" са посочени сред най-добрите зимни туристически дестинации за 2014 г., определи класация на "Нешънъл джиографик".
Заради уникалната и зрелищна маскарадна традиция, запазена през вековете, Перник е препоръчан на туристите от цял свят редом с Уайтфиш, Монтана, САЩ; Санта Маргерита Лигуре, Италия; Носара Бийч, Коста Рика; Гоулд Коуст, Австралия, езерото Байкал в Русия и други световни забележителности.
В статията на "Нешънъл Джиографик" се посочва, че кукерите и бабугерите в Перник са придружени от животински маски, барабанен ритъм и звън на чанове. Фолклорни изпълнителни, музиканти и деца също са част от спектакъла. Всички представят мистични и древни традиции. Материалът посочва и най-добрите места, които туристите могат да посетят в района, подходящите места за хранене и традиционните ястия

Фойерверките в Дубай влязоха в Гинес! ВИДЕО

Новогодишните фойерверки в Дубай бяха записани в Книгата на рекордите на Гинес като най-
голямото и продължително светлинно шоу в света, съобщават местни медии.
Постижението официално е регистрирано в Дубай от представителите на Гинес. Така градът счупи рекорда, поставен през 2012 г. в Кувейт.
Шоуто започна с пиротехническо "обратно броене" до настъпването на Новата година. Фойерверките малко закъсняха – с 20 минути след предварително обявения час. Някои от медиите отбелязват, че това е влизало в плана на организаторите, но други твърдят, че те са били забавени заради силния вятър.
Бяха изстреляни 450 000 фойерверки в продължение на шест минути. Залповете са осъществиха от 400 точки, разположени покрай бреговата линия на Дубай в протежение на 100 км и очертанията на изкуствените острови Палм Джумейра и архипелага във формата на континентите на Земята.
С един от залповете беше изобразено знамето на Обединените арабски емирства с размер 225 на 130 метра. Това трябва да се превърне в най-голямото изображение на национален флаг в историята на пиротехниката.
Над 200 пиротехници работеха над организацията на салюта. Зрелището беше наблюдавано от хиляди жители и туристи.

ВИДЕО


СмЕх

След празнуването на Нова година. Звъни телефонът. Сънен човек:
" Кой идиот звъни в 16 часа през нощта!??!"
***
Евреин носи в Израел портрет на Ленин.
- Това какво е? - питат го на руската митница.
- Не "какво", а "кой"! Това е другарят Владимир Илич Ленин...
На израелската митница го питат:
- Това кой е?
- Не "кой", а "какво" - това е рамка от злато..
***
Дете пита майка си:
- Мамо, защо ти имаш сини очи и руса коса, тате има сини очи и черна коса, а пък аз съм негърче?
- Ти се радвай, че не лаеш, мами, че какъв купон беше тогава...
***
Събужда се служител в командировка в някакъв хотел в провинцията. Гледа ­ до него страхотна мацка, която го целува нежно.
-­ Миличък, кое ще ми дадеш първо -­ спортния мерцедес или палтото от визон?
Той си мисли: “Боже! Най-после някой е повярвал на пиянските ми глупости.”
***
Ако не бяха джебчиите, нямаше да имам никакъв сексуален живот....
***
- Защо лаптопа ти така шуми?
- Чете информацията от хард диска.
- Ама той на глас ли чете?!
***
Двама българи, свалячи - на морето във Валенсия. Забиват се в една дискотека, виждат две дами и почват да ги черпят. Пили, веселили се, накрая се заклатушкали с испанките към хотела... Но още щом влезли в стаята, единият паднал и заспал мъртвопиян. Става той на сутринта, гледа гузно другия, а оня му вика: - Брато, добре че бях аз, да отсрамя българската чест! - Ама как... - пита невярващо нашият човек - Ти... и двете ли? - Не бе, преди и аз да заспя им казах, че сме румънци...

Честита и весела нова 2014 година!

Да сте живи, здрави и много щастливи !!!
Пожелавам на всички през новата година повече бойково самочувствие, орешарски непукизъм
и воленско ваканцуване:)









И да не забравим за Дунавското хоро:)


вторник, 31 декември 2013 г.

Баницата с късмети –за здраве и берекет

В народните традиции баницата с късмети заема ключово място на празничната новогодишна
трапеза.
Подобно на обредните хлябове тя носи смисъла на благословия и благопожелание за добруването на семейството. Нейната семантика се подсилва от късметите, които стопанките скриват в нея. Най- често те се правят от дрянови клонки – дървото, което със своята жилавост се е превърнало в символ на сила, здраве и дълголетие. Всяко клонче се нарича с различни пожелания – за здравето, щастието, късмета, овцете, кравата, кошарата, любовта,  работата, учението и това, което още искаш да пожелаеш на най-близките. В центъра на баница, свито на венец клонче се нарича на къщата, над което стопанката си пожелава да е здрава, щастлива и берекетлия годината.
                                                      
В някои селища в новогодишната баница  жените скриват по три дрянови клончета. Първото е с една пъпка - за къщата, второто с две - за книга и учение, а третото с три - за стоката. Освен това слагат петленце от орех – символ на мъдростта, камъче – за здраве, бобче – за дълголетие, паричка – за  благополучие, бяло копче - за овцете, житни зрънца - за орача... Дряновите клончета след вечеря се хвърлят в огъня и по тях гадаеят каква ще е годината - ако изпукат силно и отскочат, годината ще е  здрава, щастлива и плодовите.

И днес в някои селища жените приготвят за Нова година баница, извита като хорото на мегдана. Старо поверие гласи, че тя е олицетворение на сплотената общност, на семейството и рода. Символизира подредения Космоса и неговия безкрай, и има смисъла на заклинание за растежа и берекет.

Традиционно баницата за Нова година се реже лъчеобразно - тъй както слънцето грее за всички и празникът е честит за всеки. Поставя се в центъра на празничната трапеза, така че всички присъстващи да бъдат в близост до нея. По стар обичай се завърта три пъти от стопанката на дома и всеки взема парчето, което се падне пред него. В него е скрит и неговият късмет. Първото парче от баницата се нарича на Богородица и се остава пред иконата. А къщата се пази на тайно място до следващата Нова година.

Ранобудните студенти с празнично видео обръщение

С окупирането на най-голямата аудитория в Софийския университет започна освобождаването
на узурпирана България. Това заявиха Ранобудните студенти в празнично видео обръщение.

„В действията си търсихме възможност, надежда не само за държавата ни, но и за човечеството. А Вашите очаквания ни дадоха отговорност. Тя изискваше от нас да кажем нещо повече от "оставка". И затова дойде нашият ред, на нашето поколение.. да проговори... да иска... да демонстрира”, допълват те.

„Учеха ни с примери от улицата и медиите. Налагаха ни за авторитети мутри и мутреси, тарикати и престъпници. За нас се говореше, че сме провалени. Че нямаме общи идеали, нямаме кауза. Че сме хипериндивидуалисти, че сме се атомизирали, самозатворили и че не умеем да усещаме другите. За нас, се говореше, в повечето случаи, отрицателно. Но ние не се лъжем, защото знаем, че всички бяха прави за отделни неща”, казват още Ранобудните студенти във видео обръщението си.

„Аулата на Университета се обръща към всички. Битката се води от векове и ще продължи да се води. Добро и зло - това е. Можещите, мислещите... срещу подстрекателите, авантюристите, продажниците, абсурдните. Хората срещу мафията. На Коледа ви казваме, че шансът да победим не е малък. Побеждаваме вътре в нас. Всеки ден, в който мислим за това. Всеки ден, в който сме заедно, в който се обичаме, в който се подкрепяме и в който мислим малко по-позитивно”, посочват студентите.

„Ние поехме щафетата. Защото... това е нашето време. Може би избързахме. Но сме наясно, че промяната изисква време и участие. Нямаме напразни илюзии. Вярваме в нас, вярваме във вас. Имаме много кураж и много доза търпение. И няма да се предадем, и няма да спрем, и ще стискаме, и ще се борим, и... така. Причината ни е, че настояваме за настоящето. Защото всички искаме бъдеще в България. Заедно. Весела Коледа и Честита нова година! Нека е Велика”, завършват обръщението си студентите.

ВИДЕО


На Камчатка вече гръмнаха шампанското за ЧНГ

Жителите на руския полуостров Камчатка, Чукотка и на граничните райони в най-източната част на страната вече гръмнаха шампанското за Новата 2014 година, предаде РИА Новости.
На Камчатка Новогодишната нощ беше безоблачна и мразовита. Основните тържества се провеждат и в момента на площад Ленин в Петропавловск Камчатский- административния център на североизточния полуостров.

Прогнозите на учени и пророци за 2014 година


Астрономи и сеизмолози: Земята потъва в мрак през 2014 г

През 2014 г. гибелно космическо явление заплашва да помете нашата планетата и цялата
Слънчева система. Голям киселинен облак опасно ни приближава и през юни ще достигне Земята. Предупреждението е на д-р Албърт Шервински, астрофизик от Университета в Кембридж.

Ако изчисленията са правилни, ефектът ще е като изливане на вода върху изписана с мастило хартия – буквите се размазват и изчезват, обяснява ученият. Облакът убиец с диаметър 16 млн. км се е появил от черна дупка близо до центъра на галактиката. По пътя си той унищожава всичко – комети, астероиди, планети, звезди.
Шервински твърди, че облакът е засечен от обсерваторията на НАСА “Чандра” още през 2010 г., но агенцията отрича, за да не всява паника.

Учените говорят и за друг опасен феномен – тревожно продължава да отслабва напрегнатостта на магнитното поле на Земята, особено над южния Атлантически океан. Това може да е предвестник на предстояща инверсия на полюсите. Установено е, че този процес драматично се е засилил през последните 50 г., а от 1994 г. са започнали мощни колебания на полюсите.

Магнитното поле има важна функция за земния живот. То е щит срещу обстрела с опасното космическо лъчение, което всеки ден атакува Земята, и отслабването му ни прави уязвими.

Мрачни са и предсказанията на сеизмолозите. В много райони ще има земетресения, а от тях ще изригнат големи вулкани, ще се надигнат вълни цунами. Най-застрашении са Индонезия, Австралия и Индия.

Метеоролози: Настъпват нечувани климатични промени

Синоптиците се разминават в прогнозите си за 2014 година - едни вещаят нов ледников период, други - глобално затопляне. Държавите по океанските крайбрежия ще станат жертва на урагани и потопи, зимата и лятото ще сменят местата си. Всичко това силно ще удари икономиката. От климатичните промени най-много ще пострадат Южна Америка и Европа.

Политолози: Светът се оплита в конфликти

Някои анализатори предричат начало на глобален международен конфликт през есента на 2014 г. Ще го предизвикат САЩ.

Против волята си ще бъдат въвлечени много страни, включително Русия.
Прогнозите на сп. “Икономист” сочат надигане на нова вълна протести на средната класа в богатите страни срещу мерките за икономии. В бедните държави ще избухнат нови социални бунтове.

Сделка за иранската ядрена програма вероятно ще има, но преговорите ще са дълги, трудни и на моменти опасни.
Някои от най-бързо развиващите се икономики ще бъдат в Африка. За първи път в историята инфлацията в Субсахарския район ще падне под процента на растежа на брутния вътрешен продукт.

Пророци: Ванга – плъзва чума на XXI век

2014 година ще е преломна в живота на човечеството. Тогава ще приключи Третата световна война – голямата конфронтация между държавите. От нея силните страни ще излязат още по-укрепнали, а слаби ще бъдат унищожени, тълкува руският сайт proГОРОДА предсказанията на българската пророчица Ванга.
Ще се ожесточи конфликтът между радикалния ислям и противниците му. Антимюсюлманското движение ще се измести от запад на изток и ще се прояви особено силно в Русия и Китай.

Ще плъзне неизвестна досега болест – чума на XXI век. Тя ще повлияе на икономиката в много страни - от военните релси световната промишленост ще се прехвърли към търсенето на ваксина срещу нея. Но част от населението няма да устои на вируса и само някои ще развият имунитет.

Според Ванга 2014 г. ще бъде пик и едновременно финал на стихийните бедствия, започнали през 2011 година.

Павел Глоба: Война заради олимпиадата в Сочи, ЕС се разпада!

2014-а носи неспокойни времена за световната политика и икономика. През март светът ще е на прага на нова война със страшни последствия. Причина за конфликта ще станат някои събития на олимпиадата в Сочи.

Европа и Африка ще бъдат разтърсени от революции. Във всички държави ще се усилят терористичните настроения и правителствата ще изгубят контрол над тях.
В Русия започва нова икономическа криза, чийто връх ще е в края на годината и началото на 2015 г. Тя ще съсипе икономиката на страната, а възстановяването ще настъпи едва след години.

Европейският съюз ще се разпадне в резултат от стихийни бедствия. Управниците там ще решат, че повече не може да се помага на други страни, когато в собствените им държави цари хаос, трусове и наводнения сриват град след град.

2014 настъпи...в Нова Зеландия

 Преди броени минути новата 2014 г. настъпи в части от Нова Зеландия, както и в
тихоокеанските държави Кирибати и Самоа.

Вярвам в чудеса...

Вярвам в чудеса...

Не съм дете,но вярвам в чудеса,
животът ни не е ли цяло чудо...?
Безкрайните и сини небеса,
сърцата ни,които бият лудо?

Не са ли чудо нежните цветя,
които аромата си даряват?
Градините и китните поля,
които с красотата си пленяват?

Не е ли чудо слънцето над нас,
с изгревът отново да живееш?
Блестящите звезди в нощен час,
с лунна светлина да се облееш?

Не е ли чудо синьото море
и нежната прегръдка на вълните?
Усмивката на нечие лице
и сълзите от щастие в очите?

Не е ли чудо даже любовта,
да я получиш и да я дадеш?
За теб да бъде всичко на света
и с нея нов живот да създадеш.

Те стават в сърцето и в душата,
безброй са чудесата на света
щом можеш да откриваш красотата,
да я откриваш в малките неща.

автор Свилена Димитрова

СмЕх

 Как да се ориентирате в новогодишното празненство:
1. Ако в 23:55 на 31 декември гледате обръщението на Президента и виждате двама, които четат то значи празненството Ви върви по план.

2. Ако виждате Президента наполовина, то значи някой ви е седнал на главата, но празненството върви по план.

3. Ако президентите са повече от три, то значи сте се поувлякли.

... 4. Ако Президентът е над вас - станете от пода.

5. Ако Президентът буботи смешно, значи тревата ви е добра.

6. Ако Президентът се обръща лично към вас и ви подава ръка през телевизора, то втората и третата "бухалка" трева са били излишни.

7. Ако не чувате и не виждате президента, то значи някой е разбил телевизора.

8. Ако виждате Президента в пламъци - това е отражението на вашата новогодишна елха. Изгасете я и повече не купувайте китайски лампички.

9. Ако Президентът е един, а вие разбирате за какво говори той, то значи на вас ви е много, ама много скучно, но помнете: всичко е поправимо!
***
Първи януари. Две приятелки си говорят по телефона:
- Галя, как изкара Нова година?
- Ами както обикновено - в леглото...
- И много народ ли се събрахте?
***
Теоретичен изпит на курс за шофьори. Комисията пита блондинка:
- Опишете работата на двигателя.
- Може ли със мои думи?
- Разбира се!
- Рррр, рррр, рррр, рррр...
***
Шлосерът бай Ставри познаваше правилата за безопасност като трите си пръста....
***
Любовта е като шах - ако не си пазиш царицата, накрая ще я забърше някой кон.
***
Той: - Толкова си красива, че като те гледам, имам чувството, че потъвам в очите ти!
Тя: - А ти знаеш ли, че очите ми са кафяви?
Той: - Естествено.
Тя: - Е, тогава даваш ли си сметка в какво си затънал...
***
Звъня на мъжа ми. Пет пъти, той не вдига... Написах му СМС:" Мило, ударих колата" и опааа - след 7 минути вече 113 пропуснати ...

понеделник, 30 декември 2013 г.

#ДАНСwithme

Протестът! Ден 200!

200 дни протести срещу правителството на П. Орешарски.

Във Волгоград влиза военна колона! Видео

В интернет се появиха видео записи на колона от военни камиони с табели "Хора", която влиза във Волгоград. В информационните агенции засега няма данни дали и с каква цел се придвижва толкова техника и хора.

По-късно директорът на руското контраразузнаване Александър Бортников заяви, че президентът Владимир Путин, с когото той разговаря сутринта, е въвел "засилен режим за всички силови структури във Волгоград и другите региони".

По думите му за осигуряване сигурността на населението по време на новогодишните празници (в Русия те продължават до Коледа - 7 януари - бел.ред.) ще бъдат привлечени обществени организации като казачеството и доброволните дружини на гражданите. Привличат се и допълнителни сили, като на улиците на Волгоград ще дежурят военни от вътрешни войски заедно с представители на полицията.

ВИДЕО


СТРАНИЦА ИЗ ДНЕВНИКА НА ЕДНА ЖЕНА:

Събота вечер. Мъжът ми се държи странно.

Уговорихме се да се срещнем в един ресторант да хапнем. Цял ден ходих по магазините с приятелки, мислех, че ми е ядосан, защото мъничко закъснях. Той дори не го изкоментира.

Разговорът не вървеше, защото той мълчеше през цялото време. Предложих му да се приберем на по-тихо местенце, за да поговорим. Той се съгласи, но продължи да мълчи. Попитах го какво го безпокои, а той отговори че всичко е наред. Попитах дали мълчи заради мен. Каза, че няма проблеми и не си струва да се безпокоя. По пътя към вкъщи му казах, че го обичам, а той се усмихна и продължи да шофира.

Не мога да разбера поведението му и не знам защо не ми отговори. Вкъщи не ме напускаше усещането, че мъжът ми е много объркан. Седеше неподвижно втренчен в телевизора, чувствах го отдалечен. Накрая реших да си лягам да спя. След десет минути той дойде и - изненадващо - отговори на ласките ми.

Правихме секс, но все още го чувствах странно отдръпнат. Реших че това вече е прекалено и че трябва непременно да го обсъдим, но забелязах, че той вече е заспал. Плачейки, заспах и аз. Убедена съм, че си има друга! Моят живот е катастрофа.

СTРАНИЦА ОТ ДНЕВНИКА НА МЪЖА :
Събота вечер. Днес Барселона загуби, но за сметка на това с жената правихме секс.

Шумахер се бори за живота си!

Състоянието на Михаел Шумахер остава критично, съобщиха лекарите от клиниката в
Гренобъл.

„Когато той пристигна тук вчера, вече бе изпаднал в кома. Състоянието му остава критично“, сподели професор Жан-Франсоа Пайен - един от мозъчните хирурзи, които са извършили единствената досега операция. „Още след като премина през скенера, той бе опериран, за да бъдат отстранени съсиреци от мозъка му“, поясни той.

"За момента не можем да кажем нищо за бъдещето на Михаел Шумахер. Той се намира в предизвикана кома, опитваме да намалим мозъчния оток, доколкото е възможно, за да намалим налягането. Опериран е само веднъж, интервенцията мина без особени трудности. Не можем да говорим за остатъчните ефекти от операцията, в момента се концентрираме само върху лечението му. Работим ежечасно. В момента искаме да спечелим време. Не желаем да навлизаме в детайли от уважение към семейството. Основната ни цел е да предотвратим отново повишение на вътречерепно налягане.“

"В момента той се бори за живота си. Силата, с която той се е ударил в земята... Ако не е носел каска, нямаше да бъде тук сега. Шокът е настъпил при висока скорост. След инцидента той е бил в безсъзнание и не е бил контактен. Не можем да кажем нищо за това в каква посока се движим. Искаше ни се да споделим повече за състоянието му, но за момента ще се ограничим с настоящата информация. Няма основна травма, върху която да се фокусираме. Те са няколко – има и леки, има и доста сериозни. Не мислим обаче за втора операция, според нас такава не е нужна", добавиха от лекарския екип.

Те допълниха, че бързата реакция на парамедиците и транспортирането с хеликоптер е било от решаващо значение. От болницата заявиха, че германецът остава в интензивното отделение.

Микрочипиране на всички новородени в Европа от май, 2014г.

Болниците в Европа ще бъдат задължени да имплантират микрочип на всички новородени от  месец май, 2014г. – тази информация се появи в много европейски издания, едно от които "Corrire di Roma"която вече публикувах.

 Хората осъзнали злата същност на комунистическата партия, нейната отрицателна и пагубна роля в историята на човечеството, имат възможност да осъдят комунизма и отстранят от себе си комунистическото клеймо - Белегът на звяра [The Mark of the Beast]...

Отново се заговори за микрочипирането, което изглежда е въпрос на време да бъде прието в САЩ и Европа. Припомняме ви, че според законопроекта за здравеопазване „Obamacare“ бе предвидено да се започне микрочипирането на новородените деца в Съединените щати.

Спорния законопроект за здравеопазване среща голям отпор в САЩ и засега плановете на Барак Обама и неговата администрация за промените в здравеопазването остават за идната 2014г.

Посредством чипът гражданите ще бъдат вписвани в общ регистър. Ако това се случи, Америка ще е първата държава в света, която ще изиска от гражданите си имплантирането на чипове  с радиочестотна идентификация (RFID), макар и по медицински законопроект.

Много европейски държави вече са изразили намерението си също рано, или късно да въведат микрочипрането и единния граждански регистър. Упорито се представя, че подкожното имплантиране на микрочипът е неизменн част от бъдещето, която рано или късно ще бъде приложена. С имплантиран радио-честотен микрочип, обаче, само ще се засили контрола над хората и тяхната лична свобода. Държавната власт, както винаги, под предлогът за нашата и национална сигурност въвежда поредната мярка, с която окончателно ни подчинява.

След като Едуард Сноудън разкри мащабите на американския „Биг Брадър“, който дневно следял и подслушвал до 5 млрд. души по света, сега бившия сътрудник на ЦРУ в коледното си обръщение заяви, че света отдавна е станал по-страшен дори от този на Джордж Оруел.

В много държави гражданите вече могат доброволно да имплантират микрочип под кожата си. Предлагат се редица бонуси и облекчения за тези, които са избрали да си имплантират чипът още сега, преди задължително му въвеждане (което, очевидно, рано или късно ще се случи). В България, въпреки по-скромните ни възможности, също правим бавни, но сигурни крачки към новата технология на „Големия брат“. До края на тази година – 2013, трябваше да бъде избрана фирмата-изпълнител на проект за изграждане на „система за електронното идентифициране на българския гражданин“. Според проекта, първоначално идентификацията ще става посредством карта с микрочип. И тъй като сме в „начален стадий“ на всеобщия регистър на „домашните любимци“ и тази идентификация се очаква първоначално да е само доброволна. Разбира се, ще върви в комплект с редица привилегии.

Остава само да чакаме и да наблюдаваме как човечеството за преден път ще предостави и малкото си останала свобода доброволно на своите правителства.

Нов атентат във Волгоград! Взривиха тролейбус!

 Инцидентът е станал в района на Качинското Волгоградско авиационното училище.
Според полицията има и много пострадали. 

Припомням, че това е вторият терористичен акт във Волгоград за последните 24 часа. Вчера по обеда бомба избухна на входа на гарата, а жертвите са 17 с над 40 пострадали.
Властите в града съобщиха, че жертвите на терористичния акт вече са 15. Бомбата в тролейбуса е избухнала в Дзержински район около 50 метра преди спирка.

 Според съобщенията на очевидци от взрива са се счупили прозорците на съседните сгради.
Взривното устройство е било заложено в средата на превозното средство. Свидетели разказват, че вътре гледката била ужасяваща – разпилени и разкъсани тела.

“Автобусът се превърна в консервна кутия със заклещени тела. Взривът беше много силен. Хората пищяха, майка държеше детето си в ръце, плачеше и го молеше да се свести”, разказва Влад Калнов, един от очевидците на трагедията.

“Волгоград е в паника - признава Казбек Фарниев, съветник на губернатора на Волгоградска област. – Хората са много уплашени, само преди два месеца имахме друг терористичен акт...”