понеделник, 16 юни 2014 г.

Григор Димитров - шампион в Лондон

Григор Димитров спечели титлата на Куинс Клъб в Лондон. На финала българинът победи Фелисиано Лопес (Испания) с 6:7, 7:6, 7:6. 
"Започвам Куинс с една единствена цел - титлата", каза Григор Димитров преди началото на турнира, а ето че седмица по-късно мисията е изпълнена успешно - 6-7(8) 7-6(1) 7-6(6) срещу Фелисиано Лопес в изключително емоционален и драматичен двубой, в който Гришо изоставаше с пробив пасив в третия сет, но стигна до пълен обрат. Двубоят продължи цели 2 часа и 31 минути, което е и най-продължителният финал в историята на турнира в Куинс.

Три от тях бяха спечелени през този сезон, а след днешния триумф в Куинс първата ни ракета вече има пълен комплект АТР титли на всички четири настилки, на които се играе съвременият тенис - в зала в Стокхолм, на твърди кортове в Акапулко, на клей в Букурещ и сега на любимата му трева в Куинс. По този начин Гришо ясно показа, че може не само да играе на най-високо ниво, а е способен да го прави без значение от настилката - вариативност и набор от качества, които притежават шепа тенисисти на тура, и то само най-добрите сред най-добрите.