вторник, 1 септември 2015 г.

Пияна британка приземила самолет в София

Любопитна история, която е останала тайна за българските медии, разказа британският вестник "Мейл онлайн" днес. От нея се разбира, че в неделя вечерта пияна британка е започнала да троши самолет по време на полет за Турция и се наложило извънредно кацане в София.

Полетът е бил чартър на туристическата компания "Томас Кук" и е отлетял от Бирмингам.

Докато машината си летяла на хиляди метри височина порядъчно опианената дама изведнъж започнала да блъска и рита вратите и прозорците на самолета. Дори се опитала да ги троши с глава. Пилотът веднага поискал разрешение за извънредно кацане в София.

На борда на самолета от Бирмингам за турския град Дамлан е имало 213 пътници.

В публикацията се уточнява, че българската полиция е била предупредена и е чакала в готовност още преди да кацне аеропланът "Ербъс А321". Драмата обаче била преодоляна основно благодарение на цивилна полицака. Тя закопчала побеснялата дама с белезници още във въздуха.

"Жената беше много пияна. Започна да крещи и да псува и един от другите пътници съвсем разбираемо й направи забележка. А след това тя направо изтрещя", разказва пред "Мейл онлайн" Алън О'Конъл, който е бил на борда.

Пияната започнала да троши всичко на борда, а на служителите на борда им отнело време да овладеят положението. Полицайката, която се намесила, отнесла удар по главата.

"Никога не съм виждал самолет да се приземява толкова бързо от 35 000 фута височина. Българската полиция вече ни чакаше и четирима местни полицаи я изведоха. Наложи се да чакаме преди да продължим", продължава разказа на О'Конъл.

Говорител на "Томас Кук" определи поведението на пътничката като изключително опасно. Затова решението на пилота да се отклони към София било съвсем правилно.

"Нашите екипи са добре обучени да се справят с такива сериозни инциденти. Те действали безупречно и в най-добрия интерес на клиентите и колегите си, въпреки извънредните обстоятелства. Извиняваме се за затрудненията и краткото забавяне на полета", обявиха от туристическата компания.