вторник, 17 ноември 2015 г.

Сидеров е арестуван, започва гладна стачка!

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров и депутатът от партията Десислав Чуколов ще бъдат задържани за 72 часа. Това съобщи адвокатът им Явор Нотев. Той каза още, че Сидеров започва гладна стачка заради отношението на прокуратурата към него.

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров е обявил безсрочна гладна стачка в следственият арест, заяви адвокатът му Явор Нотев. Двамата с депутата Десислав Чуколов са задържани за 72 часа. Те са предадени на конвойна рота, която трябва да ги откара в ареста на националната следствена служба на бул. "Г.М.. Димитров". Пред следователя и конвоя Сидеров е заявил, че спира да приема храна и вода в знак на протест.

„Обвинението в постановлението е по-широко от разрешението на парламента. Конкретни деяния, в които той е обвинен, не присъстват в искането до парламента”, поясни Нотев.

„Ще обжалваме 72-часовото задържане”, категоричен бе адвокатът.

Той добави, че Сидеров е предаден на конвойна рота, която трябва да осигури транспортирането до следствения арест на „Г. М. Димитров”. Той заяви, че няма да приема храна и вода. Пристъпва към безсрочна гладна стачка като протест срещу това, което се прави срещу него”, каза още Нотев.

Малко преди официалното съобщение телевизия "Алфа", която предава на живо от столичното следствие, съобщи, че Сидеров и Чуколво ще бъдат арестувани и разделени в отделни килии. Информацията бе получена чрез СМС от Деница Гаджева - спътница в живота на Сидеров. Водещите в "Алфа" съзряха в разделянето на Сидеров и Чуколов "сценарий", но не уточниха какъв е точно той. Според партийната телевизия на "Атака" двамата ще бъдат пратени Централния софийски затвор.