вторник, 20 септември 2016 г.

Цветлин Йовчев с "малък бизнес в областта на сигурността"

Бившият председател на ДАНС и вътрешен министър в кабинета "Орешарски" Цветлин Йовчев е създал частно дружество за консултантски услуги в областта на сигурността на име "Сейф Сити Секюрити Проджектс".

Това обяви самият Йовчев в интервю за сутрешния блок на бТВ, като определи компанията си като "малък бизнес в областта на сигурността и информацията".

Той посочи, че работи с клиенти от Европа и Израел, като е представител с ексклузивни права, без да дава подробности за конкретните дейности и услуги, които предлага.

На въпрос дали бизнесът му не го поставя в конфликт на интереси спрямо дългогодишната му работа в службите за сигурност, Йовчев отговори, че компанията му не се занимава с "информация, която касае държавните структури".

"Човек, който е дал живота си за такива служби, никога няма да тръгне срещу тях", каза още бившият председател на ДАНС.

Справка в Търговския регистър показва, че компанията "Сейф Сити Секюрити Проджектс" ЕООД е регистриран в края на януари 2016 г. с 1000 лв. първоначален капитал, чийто едноличен собственик е Цветлин Йовчев.

Под описанието за предмет на дейност са изброени: разработване и внедряване на проекти, в това число консултантски услуги в областта на сигурността; доставка на технически средства, оборудване, системи и компоненти за тях; разработване на технологии и технически средства; техническа поддръжка и сервизно обслужване; търговско представителство, посредничество и агентство на местни и чуждестранни лица; консултации в областта на строителството и др.

Това е второто търговско дружество с участието на Йовчев след "Регулус Консулт" ЕООД, създадено през 2008 г. и впоследствие прехвърлено на друг бивш ръководител в ДАНС - Иван Драшков, преди да бъде преобразувано под името "Глобъл Кансалтинг".


Няма коментари:

Публикуване на коментар