събота, 20 април 2013 г.

Разкрития

Фирма на Бойко, Пашата и Цветелина Бориславова е взела кредит от 1 500 000 долара

"След 4 години премиерстване Бойко Борисов така и не разбра откъде идват парите за пенсиите. Хората като ме видят по улиците ми казват: „моля не позволявайте на този наглец отново да ни излъже”, това заяви председателят на БСП Сергей Станишев в Плевен.
Помолен от медиите да коментира темата с кредитните милионери, Станишев ги попита дали са чували за фирмата „ТЕО Интернешънъл”, в която съдружници са Бойко Борисов, Цветелина Бориславова, Румен Николов-Пашата, както и един плевенски кандидат за депутат от листата на ГЕРБ – Пламен Тачев.
"Тази фирма, освен че беше уличена преди години в незаконно производство на цигари, е взела кредит от 1.5 млн. долара. Моето предложение към Борисов е да отиде при главния прокурор, да даде показания и да върне парите", каза лидерът на БСП. Той напомни, че при управлението на ГЕРБ 100 000 фирми фалираха и 400 000 работни места бяха заличени.
Станишев изрази възмущението си от спекулациите на Бойко Борисов по отношение на европейските средства. "Тези 32 млрд. лв. инвестиции няма да ги докарт ГЕРБ, а те ще дойдат от ЕС. Те не се дават на ГЕРБ, а на държавата", каза Станишев. Той подчерта, че цялата държава е катастрофирала, икономиката е на изкуствено дишане, а кранчето с въздух се пуска само на приближени на ГЕРБ.
По повод скандала с незаконното подслушване Станишев коментира, че ръководството на МВР се е превърнало в организирана престъпна група под управлението на Борисов и Цветанов. „Как могат да се борят те с престъпността, след като двойното увеличение на контрабандата на цигари съвпада именно с управлението на ГЕРБ", попита лидерът на БСП. Според него Борисов не отстранява Цветанов, защото е зависим.
Станишев отбеляза, че безобразията на ГЕРБ започват да излизат едно след друго. Оказва се, че официално са били подслушват 115 000 българи. Според Станишев това се е правело, за да се шантажира, да се упражнява натиск.
"Това не съществува в нито една нормална държава", каза лидерът на БСП. Той напомни за уволнението на шефа на АЕЦ Козлодуй и за откритите нарушения. "Отдавна предупреждавахме за неговата некомпетентност", напомни Станишев за Валентин Николов.