петък, 17 май 2013 г.

Актуално

На "Дондуков" 2

След консултациите при президента Росен Плевнелиев основните политически лидери
дадоха и мнения по създалата се обстановка в страната.

Б.Борисов: "Волен се е разбрал с БСП. Сигурно ще има депутати от Атака, които ще подкрепят ДПС и БСП. Ще има сценарии, при който народни представители от Атака ще излязат от партията си и ще гласуват за другите две партии", заяви Бойко Борисов след разговор с Росен Плевнелиев.
"ДПС губи 200 000 гласа, а БСП качва 200 000. Откакто Местан пое ДПС, партията му загуби 200 000", констатира Борисов.
"След като втората, третата и четвъртата партия не искат да касират изборите, това означава, че те признават нашата победа", похвали се Борисов. Той заяви, че не вярва, че Народното събрание ще подкрепи кабинет, който е предложен от него.
"Най-лоша за страната е коалиция между БСП, ДПС и Атака. Това би било по-лошо отколкото Тройната коалиция", допълни бившият премиер. Той отрече обвиненията на Волен Сидеров, че се е срещал с Валери Симеонов, който е лидер на НФСБ.
 "Сравниха ме с кой ли не, с Сталин, Хитлер, Кадафи. Правят това защото са загубили", отговори Борисов на въпрос, дали се чувства като късния Кадафи, както го определи вчера Лютви Местан" Не искам да чувам думата прокуратура, защото след всяка моя дума има реакция", намръщи се Борисов.

С. Станишев:"Искам новото Народно събрание да бъде свикано на 20 или на 21 май. България се нуждае от правителство на разума", заяви Сергей Станишев минути преди да влезе на консултация при Росен Плевнелиев.
"Не може това безвластие да продължава. Ситуацията е абсурдна - партията победител иска касиране на изборите, при положение, че те ги организираха. На ГЕРБ са областните управители и шефовете на полицейски управления", посочи Станишев.
"4 години ГЕРБ ни поднася само лъжи и театрални представления, айде стига. Само с това хранят обществото. ГЕРБ искат да хвърлят страната в хаос. Те добре разбират, че са в тотална изолация", категоричен е лидерът на БСП.