петък, 17 май 2013 г.

Актуално

Временният кмет на Варна освободи заместника си!

Временният кмет доц. д-р Христо Бозов освободи от длъжност заместник-кмета на община
Варна арх. Димитър Николов и уволни дисциплинарно главния секретар на община Варна Михаил Куликов. Мотивите на Бозов да се раздели с двамата е закъснение в подготовката на частичните избори на 30 юни, се казва в съобщение от пресслужбата на общината.

След извършена проверка доц. Христо Бозов е констатирал, че подготовката е едва в началния си етап и все още не са обявени обществените поръчки за избор на изпълнител за отпечатване на изборните книжа.

Длъжността главен секретар временно ще бъде изпълнявана от директора на дирекция „Правно-нормативно обслужване” Иван Великов.
Това се случи след като Административният съд в морската столица отмени решението на Варненския общински съвет, с което  арх. Димитър Николов бе избран за временно изпълняващ длъжността кмет. Арх. Николов управлява Варна само 17 дни, с което на практика би рекорда на предшественика си доц. Бозов, който беше на поста малко повече от месец.

Съдът счете, че Общинският съвет е следвало да изложи в решенията конкретни мотиви за необходимостта от предварително изпълнение в съответствие с изискванията на закона.